واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرکل دامپزشکی استان: موردی از ابتلا به آنفلوانزای پرندگان در آذربایجان غربی مشاهده نشده است ارومیه - ایرنا - مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: تمامی نمونه های تحت آزمایش از سطح استان از نظر سویه های آنفلوانزای فوق حاد پرندگان منفی بوده است.
ˈ شهرام دیلمقانی ˈ ، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اداره کل دامپزشکی استان به منظور مراقبت و پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با ایجاد پایگاه های دیدوری توسط اکیپ های بررسی و نمونه برداری مستقر در اداره کل و شبکه های دامپزشکی استان و با نظارت عالی ستاد اجرایی مقابله با آنفلوانزای فوق حاد طیور استان، اقدام به پایش این بیماری کرده است.
وی اظهار کرد: این امر با اطلاع گیری از مزارع طیور صنعتی، وضعیت پرندگان مهاجر در تالابها و حاشیه رودخانه ها و دریاچه های پشت سد و روستاهای حاشیه آنها و روستاهای با تلفات طیور بومی انجام شده است.
وی گفت: اکیپ های دامپزشکی استان در این آزمایش ها به بررسی بیماری ها و نمونه برداری و مطالعات آزمایشگاهی اقدام کرده اند و این فعالیت ها همچنان به صورت مستمر ادامه دارد.
دیلمقانی گفت: 648 مورد بازدید و بررسی در طیور صنعتی، روستاهای حاشیه تالابها و زیستگاههای حیات وحش، 22 هزار و 250 مورد خبرگیری روزانه و کسب اطلاعات توصیفی از مزارع پرورش طیور صنعتی و بومی و افزون بر هفت هزار و 400 مورد خونگیری از نمونه های اخذ شده برای انجام آزمایش های تشخیصی از جمله این اقدامات بوده است.
وی اضافه کرد: آزمایش دو هزار و 239 نمونه بافتی و سوآپ نای و کلوآک، 11 هزار و 181 آزمایش دیگر نیز شامل ˈ شامل الیزا، HI ، PCR ˈ برای شناسایی سویه های بیماری زای آنفلوانزا اعم از H5، H9، H7 صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به دلیل قابل انتقال بودن به انسان در واحدهای صنعتی و بومی انجام می شود.
وی گفت: در زمان حاضر دامپزشکی استان آمادگی لازم جهت مقابله با آنفلوانزای معمولی (قابل انتقال بین پرندگان) و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (مشترک بین انسان و حیوان) را دارد.
دیلمقانی اظهار کرد: تمامی تلاش ها بر آن است تا تمامی فعالان واحدهای طیور صنعتی، طیور بومی، مراکز دامپزشکی دولتی و خصوصی و دامپزشکان فعال در این واحدها آگاهی لازم را در خصوص علائم این بیماری داشته باشند تا در صورت مشاهده هرگونه علائم، مشاهدات خود را به موقع به نزدیکترین سازمان دامپزشکی خود اطلاع دهند.
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق ورود پرندگان مهاجر به تالابها و آبهای ایران شیوع می یابد به نحوی که با آلوده شدن طیور بومی، زمینه ابتلای طیور صنعتی نیز فراهم می شود.
بیماری آنفلوانزای پرندگان بیماری جهانگیری بوده و در سال 1918 میلادی آنفولانزای فوق حاد پرندگان نیز جهان گیر شد و با شیوع آن 60 میلیون نفر جان خود را از دست دادند.
آنفلوآنزای پرندگان، گونه ای بیماری ویروسی است که ویروس عامل آن از خانواده Orthomyxooviridae می باشد. این ویروس خود دارای دو گونه A و B است.
امروزه تمامی ویروس هایی که در آزمایش ها جداسازی می شوند از گونه A این ویروس و از زیر رده های H5 و H7 هستند.
7125/581/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]