محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827988380
«ممیزی غیرشفاف» در گفت و گو با «صادق زیباکلام» و «شهلا لاهیجی»
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
به بهانه ی برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران «ممیزی غیرشفاف» در گفت و گو با «صادق زیباکلام» و «شهلا لاهیجی» تهران-ایرنا-«به دنبال سانسور دولتی نیستیم»؛ «صاحبان فرهنگ ما نیاز به ارشاد و گشت ارشاد ندارند»؛ این ها بخشی از سخنان تازه ی «حسن روحانی» رییس جمهوری است که بیش از پیش امیدها را برای سامان دادن به ممیزی نشر و کنار گذاشتن نگاه های تنگ نظرانه ی گذشته در این حوزه و پاسداری از آزادی اندیشه و فرهنگ، افزایش می دهد.
اعمال ممیزی غیرکارشناسی و غیرشفاف بر کتاب را می توان نقض آشکار آزادی دانست. ممیزان با این اقدام حق نویسندگان برای انتشار دانش، آگاهی و احساس و تجربه ی بشری و همچنین حق خوانندگان برای انتخاب و در نتیجه بهره مندی از این آگاهی و تجربه را زیر پا می گذارند.
این پدیده ی غلط مدت ها است که علاوه بر نویسندگان و ناشران که از نزدیک و با همه ی وجود با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، خوانندگان کتاب را نیز آزار می دهد. این رویه که بیش از همه بر ادبیات داستانی کشور اعمال می شود سبب کاهش شدید در شمارگان کتاب و تمایل خوانندگان به خرید آن شده است.
ممیزی غیرشفاف همیشه یکی از مشکل های بزرگ در عرصه ی کتاب و نشر بویژه در حوزه ی ادبیات داستانی بوده است. پیشینه ی این اقدام به سال ها قبل و حتی پیش از انقلاب اسلامی باز می گردد. با وجود اینکه بعد از انقلاب، بسیاری تصور می کردند شرایط اعمال ممیزی در کشور رو به بهبود برود، اما امروز شاهدیم که همچنان این مساله، دغدغه ی بزرگی برای نویسندگان و ناشران است.
گرچه پاسداری و حفاظت از ارزش ها و حساسیت های فرهنگی و اخلاقی و دینی در یک جامعه، یک وظیفه ی همگانی است، اما آفت این مساله نیز برخوردهای گزینشی و سلیقه یی و بی ضابطه است. با وجود اینکه این رویه طی سال های گذشته بی وقفه و به لطف روی کار آمدن دولت ها و مسوولان مختلف، با سرعت های متفاوتی حرکت رو به جلوی خود را ادامه داده است، تاثیرهای بجا مانده از آن اکنون بیش از هر زمان دیگری اهالی ادبیات، فعالان فرهنگ و ادب و علاقمندان به کتاب را نگران کرده است.
تاسف بار تر اینکه این فشار و سختگیری در راستای اعمال ممیزی، از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم و تلاش های رییس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد در راستای رفع این مانع، بیش از پیش حس می شود.
اما پرسش اینجاست که چگونه می توان رویه ی ممیزی را از حاشیه ی امنیت مغایر با قانونی که ایجاد شده است، خارج کرد و به آن سر و سامان داد؟ گروه پژوهش های خبری ایرنا در این خصوص با دو تن از نویسندگان و صاحبنظران به گفت و گو پرداخت و نظر آن ها را در این خصوص جویا شد.
«صادق زیبا کلام» نویسنده و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران که تعدادی از کتاب های او مدت ها است که امکان عبور از سد ممیزی ارشاد را نیافته است در این گفت و گو در خصوص ریشه های ممیزی در ایران و اصرار برخی از افراد بر لزوم اعمال آن، رویکردهای ایدیولوژیک را دلیل اصلی این مساله دانست و گفت: با توجه به این رویکرد، باورها به درست و غلط تقسیم می شود و هرآنچه مغایر با این رویکردها باشد، حذف می شود و امکان چاپ نخواهد داشت. در حالیکه در صورت همخوانی اثری با این تفکر، نه تنها مخالفتی با آن نخواهد شد بلکه چاپ آن نیز تسریع خواهد شد.
به گفته ی زیباکلام برخی که خود را پاسدار تفکرها و اعتقادهای حاکم می دانند، خود را فراتر از قانون و مجری اصلی آن توصیف می کنند. بنابراین مطالبی که تصور می شود در تعارض با این تفکرها هستند از چاپ محروم میشوند. آنها اسلام و حمایت از دین را بهانه قرار می دهند ولی در حقیقت آنها به دنبال باورهای فردی و استنباط های شخصی خود هستند.
بسیاری از ناظران معتقدند سیطره ی برداشت ها و استنباط های شخصی بر بسیاری از حوزه های فرهنگی-نظارتی کشور نظیر مطبوعات و البته نشر کتاب به قدری قدرتمند بوده است که در سال های گذشته راه را بر ناشران و نویسندگان بسته بودند. بسیاری از نویسندگان بر این نظرند افرادی که این نوع نظارت بی ضابطه را اعمال می کنند، خود را قانون گذاران اصلی این حوزه می پندارند و این موضوع در کنار زیر سوال نبردن چنین برخوردهایی از سوی قوه قضاییه، آزردگی مردم و اهالی فرهنگ را به دنبال داشته است.
«شهلا لاهیجی» نویسنده، مترجم و مدیر انتشارات «روشنگران و مطالعات زنان» نیز در گفت و گو با ایرنا با انتقاد از اعمال ممیزی های بی ضابطه گفت: رفتار این افراد (ممیزان) کاملا بر خلاف رویه های قانونی تعریف شده در جهان و حتی کشور است. آن ها طبق قانون موظف هستند موردهایی را که با استناد به آن ها کتابی را توقیف کرده یا شایسته ی ممیزی تشخیص می دهند به نویسنده و ناشر اعلام کنند. این در حالی است که این افراد تنها به گفتن اینکه کتاب شما «مشکل دار» است اکتفا می کنند.
لاهیجی ادامه داد: این رویه امکان برخورد قانونی با خاطیان را بسیار دشوار می کند و ما نمی دانیم با چه مدرکی می توانیم اقدام های قانونی در این خصوص انجام دهیم.
اعمال ممیزی بر ترجمه، یکی دیگر از موردهایی است که مترجمان و ناشران ایرانی طی سال های گذشته اعتراض و هشدار خود را نسبت به اعمال آن مطرح کرده اند. شهلا لاهیجی در این خصوص گفت: از ما خواسته می شود هنگام ترجمه، نسبت، تفکر شخصیت های کتاب و ده ها مورد دیگر را تغییر دهیم. مگر می شود در اثر نویسنده یا شاعری دیگر دخل و تصرف کرد و چیزی که باب میل این آقایان باشد را جایگزین آن کرد؟
این تفکر تلخ که بسیاری از اثرهای بزرگ ادبیات جهان که در ایران ترجمه و منتشر می شوند، با تیغ نادان و بی رحم ممیزی بی ضابطه زخم خورده اند، خوانندگان کتاب را به شدت می آزارد و در بسیاری از مواقع آن ها را ترغیب به جست و جوی متن کامل و دست نخورده ی این کتاب ها در اینترنت یا بازار سیاه کتاب می کند؛ در حالی که در کشور ما مترجمان توانای بسیاری وجود دارند، این افراد ناچار به مطالعه ی ترجمه های بی کیفیت و پر غلط از این اثرها می شوند.
همچنین، شاید یکی دیگر از بزرگ ترین پیامدهای اعمال ممیزی بی ضابطه و حفظ حقوق مالکیت معنوی را بتوان در پاره شدن زنجیره ی ادبی که در پی خلق یک اثر فاخر شکل می گیرد دانست. ما شاهد هستیم که گاه در پی چاپ یک کتاب در حوزه یی خاص، بسیاری از جامعه ی ادبی در نقد یا ستایش آن، اثرهایی را تالیف و منتشر می کنند.
صادق زیباکلام در این خصوص گفت: روح فرهنگ زمانی جاری می شود که مخالفانِ کتابی که منتشر شده است در نقد و نکوهش یا ستایش آن آثار دیگری را روانه بازار کنند. حتی نقد نیز بهتر است و باید از دل فرهنگ جامعه و بر روی کاغذ جاری شود نه در پشت درهای بسته و از سوی افرادی که گاه حتی فرهنگ این کشور و خواست مردم آن را نمی دانند.
استاد دانشگاه تهران گفت: در سایه ی نبود حساب و کتاب و کپی رایت و عمل نشدن به قانون، سرنوشت ادب و فرهنگ کشور ما در دست نظریه پردازان قرار گرفته و حق انتخاب و اعمال نظر از مردم کشور سلب شده است.
انتخاب مهم ترین حقی است که یک کشور دموکراتیک برای مردم خود در نظر می گیرد. حقی که برگرفته از احترام به تصمیم و تشخیص آن ها است و بر شمارنده ی آزادی های فردی و اجتماعی آن ها است.
شهلا لاهیجی نیز در این خصوص گفت: چرا در تصمیم های سیاسی ما شایسته ی انتخاب تشخیص داده می شویم ولی زمانی که پای انتخاب خود ما به عنوان انسان هایی آزاد و بالغ به میان می آید، قدرت تشخیص ما زیر سوال می رود؟
لاهیجی ادامه داد: ما قدرت و شعور انتخاب رییس جمهوری خود را داریم پس این افراد چگونه به خود اجازه می دهند بگویند ما قدرت انتخاب کتاب های خود را نداریم. مردم قادر هستند کتاب خوب را ستایش و کتاب بد را نکوهش کنند. چرا این حق از آن ها گرفته می شود؟
***چه باید کرد؟
مردم کشور ما هرگز حق های خود را از یاد نمی برند. شاید بتوان گفت زیر تاثیر رویکردهای متفاوت مدیران فرهنگی و هنری، اعتراض مردم به شرایط میزان های متفاوتی پیدا می کند ولی از بین نمی رود. آن ها همواره به بهتر شدن وضعیت امیدوار هستند و از مسوولان برای تلاش در این راستا انتظار دارند.
ما اکنون با دولتی روبرو هستیم که از زمان روی کار آمدن، فرهنگ را یکی از بزرگ ترین دغدغه های خود عنوان کرده است. سخنان رییس جمهوری در جمع اهالی فرهنگ که سال گذشته ایراد شد، بسیاری از آن ها و مردم را امیدوار به تلاش دولت برای تغییر این رویه کرد. ولی دولت چگونه باید در این راه دشوار گام بردارد و برای اصلاح اقدام کند؟
برخی معتقدند مخالفان تندروی دولت اکنون و با درک تلاش دولت برای بهبود وضعیت فرهنگی کشور، تصمیم گرفته اند تا در مقابل دستیابی به این هدف حتی به قیمت آسیب ها فرهنگی به کشور بایستند.
صادق زیبا کلام در خصوص چگونگی مبارزه با این تفکر و اصلاح شرایط ممیزی در ایران گفت: دولت باید با احتیاط و در نظر گرفتن همه ی جانب ها و با تلاش و اصراری خستگی ناپذیر در این راه گام بردارد.
به عقیده ی زیباکلام، رویکرد دولت در این خصوص نباید اعتراض و شلوغ کاری بلکه احتیاط و گفت و گو باشد؛ چراکه این افراد عادت کرده اند در مقابل هرگونه اعتراضی از بهانه ی دفاع از دین و اسلام بهره ببرند که مبارزه با آن ها را بارها دشوارتر می کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه بسیاری از کتاب هایی که اکنون در پشت سدهای ممیزی ارشاد قرار دارند- از جمه کتاب های خود او-، کتاب های تاریخی و شرحی از واقعه های رخ داده در کشور هستند گفت: برای اصلاح این رویه ی غلط و نهادینه کردن فرهنگ ضد ممیزی نیاز به استدلال و منطق داریم.
او ادامه داد: «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فردی است که از سوی هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب مورد احترام است. او با توجه به سمتی که در اختیار دارد و با در نظر گرفتن جایگاه خود به عنوان فردی که در خانواده یی مذهبی و شناخته شده رشد یافته است باید وارد این کارزار شود و کتاب هایی را که مهر توقیف و ممیزی خورده اند را مورد بازبینی قرار دهد.
به اعتقاد زیباکلام، نظارت مستقیم وزیر و رییس جمهوری بر این مساله بهترین راه حل خواهد بود. چراکه افراد شاغل در ارشاد و همچنین ممیزان باید به آن ها پاسخگو باشند.
زیباکلام در پایان گفت: دولت باید خود بصورت مستقیم وارد گود اصلاح وضعیت ممیزی و در عین حال با مخالفان وارد رایزنی منطقی شود و از اقدام هایی که به آشوب طلبی منجر خواهد شد، دوری کند.
پدیده های فرهنگی ظرف مدت کوتاهی ایجاد نخواهند شد. بنابراین تغییر رویه های فرهنگی غلط نیز نیاز به زمان و برنامه ریزی اصولی دارد. ضروری است که دولت و مردم همگی مبارزه با این پدیده را به نوعی رسالت خود تشخیص دهند و برای دستیابی به آن تلاش کنند. تنها در این صورت است که می توان به اثربخش بودن تلاش های دولت امیدوار بود.
شهلا لاهیجی در این خصوص گفت: ما در نیت دولت برای اصلاح شرایط هیچ تردیدی نداریم. ولی دولت باید این اصلاح را هرچه سریعتر و از راه درست آغاز کند.
او با اشاره به اینکه پیشنهاد برگزاری سمیناری تخصصی و آسیب شناسانه در خصوص بررسی ادعای ممیزان مبنی بر ایجاد فساد در جامعه از طریق کتاب، بارها از سوی او و همکارانش مطرح شده است، گفت: برگزاری این سمینار در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که همه ی افراد با گوش شنوا و با دغدغه ی کمک به فرهنگ در آن شرکت کنند.
او ادامه داد: اگر هر یک از ما به وظیفه یی که قانون برای ما تعیین کرده است، عمل کنیم، وضعیت درست خواهد شد. همه باید به چشم یک رسالت به این موضوع نگاه کنند و آن را وارد بازی های سیاسی نکنند.
به گفته ی لاهیجی این تغییر نگاه در کنار حمایت بخش های اجرایی دولت، حتی اگر سد ممیزی را از میان بر ندارد، بار سنگین آن را سبک تر خواهد کرد.
او در پایان گفت: مسوولان باید بدانند که مردم هرگز از مبارزه برای حق خود خسته نخواهند شد. چرا که آن ها حقوق خود را به خوبی می شناسند. ولی این زنجیره باید حفظ شود و مشکل ها باید مطرح شوند. تکرار این حرف ها و اصرار بر اصلاح امور در کنار تلاش های دولت بدون شک تاثیر خود را در دراز مدت بر جای خواهد گذاشت.
*از: عطیه میرقراه چولو (گروه پژوهش های خبری)
پژوهش**ع.م**2054
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
سخنگوی جنبش «آینده وطن» مصر در گفتوگو با فارس: سیسی دستور دور کردن بازماندگان رژیم سابق از ستادهایش
سخنگوی جنبش آینده وطن مصر در گفتوگو با فارس سیسی دستور دور کردن بازماندگان رژیم سابق از ستادهایش را صادر کردسخنگوی جنبش آینده وطن مصر با بیان اینکه بسیاری از تبلیغات صورت گرفته توسط بازماندگان رژیم سابق بدون اطلاع وی صورت میگیرد تاکید کرد که سیسی دستور دور کردن بازماندگان رژیمکارشناس ارشد بیمه در گفتوگو با فارس مطرح کرد بیمه با نرخ «کرایه بیابانی» کاملترین بیمه برای خودروه
کارشناس ارشد بیمه در گفتوگو با فارس مطرح کردبیمه با نرخ کرایه بیابانی کاملترین بیمه برای خودروهای مسافربرکارشناس ارشد بیمه بیمه با نرخ کرایه بیابانی را کاملترین بیمه برای خودروهای مسافربر عنوان کرد خلیل کوچکی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کاشان در خصوص مبنای پرداخت خساامیر عبدالحسینی درگذشت استاد لطفی را تسلیت گفت لطفی«همیشه در میان» ماست
امیر عبدالحسینی درگذشت استاد لطفی را تسلیت گفتلطفیهمیشه در میان ماستمعاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درگذشت استاد محمد رضا لطفی را تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری فارس معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درگذشت استاد محمد رضا لطفی را تسلیت گفت متن پیام بدین ش«شعر طنز/ دانشجوی بن ندیده او گفت نفهم «بن» ندیده/ حتماً باباتم کوپن ندیده
شعر طنز دانشجوی بن ندیدهاو گفت نفهم بن ندیده حتماً باباتم کوپن ندیدهمرتضی رحیمی از شعرای جوان کشور در ایام نمایشگاه کتاب تهران شعری در وصف افرادی که بن کتاب نگرفته اند سروده است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس مرتضی رحیمی از شعرای جوان کشور در ایام نمایشگاه کتابآخرین نشست گفت وگوهای ملی لبنان به ریاست « میشل سلیمان» در میان آتش و تحریم
آخرین نشست گفت وگوهای ملی لبنان به ریاست میشل سلیمان در میان آتش و تحریم بیروت – ایرنا - آخرین جلسه گفت وگوهای ملی لبنان به ریاست میشل سلیمان رییس جمهوری لبنان در حالی دیروز دوشنبه برگزار شد که این جلسه با تحریم گسترده مواجه شد و شعله های آتش در نزدیکی بعبدا کاخ ریاست جمهوریلارنس فیشبرن: خیلیها مرا با «ساموئل ال.جکسون» اشتباه میگیرند/برای بازی در«واینک آخر الزمان
لارنس فیشبرن خیلیها مرا با ساموئل ال جکسون اشتباه میگیرند برای بازی درواینک آخر الزمان سنم را دروغ گفتملارنس فیشبرن بازیگر سیاهپوست مجموعه فیلمهای ماتریکس در مصاحبهای با روزنامه گاردین از زندگی خصوصی و حرفهایاش میگوید به گزارش خبرگزاری فارس لارنس فیشبرن متولد 30 ژانویناگفتههای مهدی چمران از رابطه با احمدی نژاد،شوراها و فیلم «چ»
ناگفتههای مهدی چمران از رابطه با احمدی نژاد شوراها و فیلم چ مهدی چمران در برنامه امروز شناسنامه درباره فیلم چ ابراهیم حاتمیکیا و علت ناراحتی امثال حاتمیکیا صحبت میکند به گزارش نامه نیوز محمدحسین رنجبران در گفتوگو با تسنیم گفت برنامه این هفته شناسنامه شامل گفتگو با مهدیمدیرمسئول روزنامه ابتکار در گفتوگو با فارس: «ابتکار» رفع توقیف شد
مدیرمسئول روزنامه ابتکار در گفتوگو با فارس ابتکار رفع توقیف شدمدیرمسئول روزنامه ابتکار از رفع توقیف این روزنامه خبر داد محمد علی وکیلی در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس با بیان اینکه روزنامه ابتکار رفع توقیف شده است گفت دادستان تهران روزنامه ابتکار را ساعتی پیش رفع توقیف کردهسعید زیباکلام در «دلواپسیم»: زیبا کلام: نگران اصل انقلاب اسلامی هستیم/ نبویان: انتظار از دشمن عاقلان
سعید زیباکلام در دلواپسیم زیبا کلام نگران اصل انقلاب اسلامی هستیم نبویان انتظار از دشمن عاقلانه نیستیک استاد دانشگاه هنگام دریافت لوح تقدیر خود در گردهمایی دلواپسیم گفت آذرماه نگران صنعت هستهای کشور اسفند نگران استقلال کشور و اکنون نگران انقلاب اسلامی هستیم به گزارش خبرنگادر گفتوگو با «المنار» مالکی: عربستان هنوز در توهم سقوط سوریه و عراق است
در گفتوگو با المنارمالکی عربستان هنوز در توهم سقوط سوریه و عراق استنخستوزیر عراق تاکید کرد دولت سعودی هنوز در توهم سقوط سوریه سپس عراق و لبنان است و دامنه آن را تا ایران میکشاند به گزارش خبرگزاری فارس نوری المالکی در گفتوگو با شبکه خبری المنار لبنان اظهار داشت عربستاننوری المالکی گفتمان «شیعی-شیعی» را دنبال خواهد کرد؟/ نگاه زیرچشمی نخستوزیر عراق به مقامات ایرانی بر
نوری المالکی گفتمان شیعی-شیعی را دنبال خواهد کرد نگاه زیرچشمی نخستوزیر عراق به مقامات ایرانی برای حفظ قدرت نوری المالکی سیاستمدار شیعه عراقی به پشتوانه یک دهه حمایت ایران برای ادامه حضور در قدرت در سودای ادامه تکیه بر کرسی نخستوزیری است خدیجه غبیشاوی منابع موثق روزنامه فرامدر گفتوگو با عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم مطرح شد «مادری» نقشی ذاتی در تمام زنان
در گفتوگو با عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم مطرح شدمادری نقشی ذاتی در تمام زنانعضو هیئت علمی جامعهشناسی دانشگاه باقرالعلوم گفت نقش مادر ذاتی است چراکه حتی زنی که از خود فرزندی ندارد میتواند نقش مادری را با محبت به کودک دیگری ایفا کنند به گزارش خبرگزاری فارس از قم مادر کلمدر نشست رونمایی آلبوم«من پرستویی هستم» بیان مصائب بازیگری از زبان پرویز پرستویی/بازیگرحاج کاظم از دل
در نشست رونمایی آلبوممن پرستویی هستمبیان مصائب بازیگری از زبان پرویز پرستویی بازیگرحاج کاظم از دلیل عدم حضور در چ گفتپرستویی از عدم حضورش در فیلم حاتمی کیا و مصائب بازیگری در سالهای فعالیتش گفت به گزارش خبرگزاری فارس نشست رونمایی از بسته فرهنگی من پرستویی هستم صبح امروز با حضمحمود احمدی نژاد درگذشت استاد لطفی را تسلیت گفت «لطفی» روحی حق طلب و بلند و آزاده داشت
محمود احمدی نژاد درگذشت استاد لطفی را تسلیت گفتلطفی روحی حق طلب و بلند و آزاده داشترئیس جمهور سابق کشورمان با صدور پیامی درگذشت محمدرضا لطفی هنرمند کشورمان را تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری فارس محمود احمدینژاد رئیس جمهور سابق کشورمان باصدور پیامی درگذشت محمدرضا لطفی هنرمند کشورمسرور رجایی در گفت وگو با فارس: «جانستان کابلستان» غافلگیرم کرد/ مدینه فاضله خالد حسینی آمریکاست/دوهز
سرور رجایی در گفت وگو با فارس جانستان کابلستان غافلگیرم کرد مدینه فاضله خالد حسینی آمریکاست دوهزار شهیدافغان در دفاع مقدسمحمد سرور رجایی گفت خالد حسینی را یک گزارش نویس قهار یافتم که کار سفارشی انجام می دهد او در این کتاب تمام بدبختی ها را در افغانستان نشان داده و در نهایت بهفرجی در گفتگو با فارس «۵ستاره» به جای «خط ویژه» روی پرده میرود/ادامه اکران فیلمهای با کف
فرجی در گفتگو با فارس۵ستاره به جای خط ویژه روی پرده میرود ادامه اکران فیلمهای با کف فروش خوبسخنگوی شورای صنفی نمایش از جایگزینی فیلم ۵ستاره با فیلم سینمایی خط ویژه در گروه سینمایی آفریقا خبر داد غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتوگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارسمناظره «دیکتاتوری پهلوی» در دانشگاه قم زیباکلام: رضاخان به دولتهای غربی وابسته نبود
مناظره دیکتاتوری پهلوی در دانشگاه قمزیباکلام رضاخان به دولتهای غربی وابسته نبودعضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه رضاخان به دولتهای غربی وابسته نبود گفت باید چنین نگاهی را اصلاح کرده و نباید همه زحمات تاریخ را فراموش کنیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم صادق زیباکلا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها