تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):گويا مؤمنان همان فقيهان (فرزانگان دين فهم) و اهل انديشيدن وپند گرفتن هستند. شنيد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830617936




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

148 مورد وقف در استان کرمان ثبت شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

148 مورد وقف در استان کرمان ثبت شد کرمان - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان گفت: 148 مورد وقف سال گذشته از سوی افراد خیر و نیکوکار در استان کرمان انجام و ثبت شد.


حجت الاسلام محمد قاسمی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه این اداره کل در حوزه وقف های جدید در سال 92 حدود 175 برنامه بود.
وی بیان کرد: حوزه وقف های جدید بیشتر متناسب با نیازهای روز جامعه تعریف می شود و معنایش این نیست که فقط نیازهای اجتماعی مادی باشد و گاهی نیازهای معنوی مانند احداث مسجد است.
وی گفت: گاهی ساخت یک مسجد در برخی مناطق، شهرک ها و روستاها ضرورت پیدا می کند و لذا خیرین زمینی را برای ساخت مسجد وقف می کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان اضافه کرد: بخشی که بتازگی رونق گرفته از سال 92 تاکنون وقف هایی است که برای مساجد و نه ساخت مسجد انجام می شود و این پشتیبانی و حمایت از مسجد کمک می کند مساجد در استقلال اقتصادی توفیق بیشتری پیدا کنند.
وی با اشاره به تبلیغ وقف های نوین و تبیین آن توسط مسوولان، ائمه جمعه و روحانیون گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که در چه حوزه هایی بیشتر وقف نیاز داریم در دستور کار قرار گرفته و حوزه بهداشت و درمان، تحقیقات و پژوهش، فعالیت های قرآنی، کمک به حوزه های علمیه و تربیت طلاب یا عرصه منابع طبیعی و محیط زیست از جمله وقف های نوین است.
حجت الاسلام قاسمی زاده اظهار کرد: واقفان در گذشته اقدام به وقف ملک با نیت ساخت مسجد یا روضه خوانی می کردند که خوشبختانه موقوفات زیادی در این زمینه ثبت شده و لازم است با تغییر نیازهای جامعه نیت واقفان نیز به سمت نیازهای روز با منفعت عمومی سوق داده شود.
وی گفت: یکی از کارهای خوب سازمان اوقاف و امور خیریه این است که همه وقف هایی را که از گذشته تاکنون صورت گرفته دسته بندی کرده و بیش از 700 نیت در این وقف ها مشخص شده است.
وی بیان کرد: نگاه ما بیشتر این است که در حوزه فرهنگ پیامبر گرامی اسلام (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) ضرورت دارد وقف صورت گیرد همچنین واقفان نسبت به حوزه تحقیقات و پژوهش، قرآن، تربیت طلاب و روحانیون کارآمد و حوزه سلامت با توجه به نیازهای کشور توجه بیشتری نشان دهند.
حجت الاسلام قاسمی زاده به ثبت اولین وقف در عرصه تحقیقات علمی و پژوهشی در سال گذشته توسط بانوی نیکوکار ˈتوران مشتاقی زادهˈ اشاره کرد و افزود: بهترین شکل نیاتی را که واقفان می توانند انجام دهند، بیشتر در عرصه وقف های نوین، علم و دانش، طب و درمان است.
وی تصریح کرد: در زمان حاضر با کمبود موقوفات قرآنی در استان روبرو هستیم و وقف بر فرهنگ و آموزش قرآن کریم از دیگر بخش هایی است که واقفان باید به آن اهتمام ورزند.
وی از ثبت 35 مورد وقف جدید از ابتدای امسال تاکنون در استان خبر داد و گفت: حدود 20 وقف جدید در ایام تعطیلات نوروزی که مردم مشغول دید و بازدید و مسافرت هستند و همزمان با اجرای طرح آرامش بهاری و سوگواره یاس نبوی انجام شد که رویداد مبارکی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان بیان کرد: مردم نشان دادند نگاه آنان به وقف با برنامه های فرهنگی که اوقاف اجرا می کند و اعتماسازی که انجام می شود، نگاهی جدید است که وقف می توانند کمک کننده باشد.
وی گفت: بیشترین وقف ها در سال جاری 9 مورد در رفسنجان، پنج مورد در فهرج و چهار مورد در کهنوج بوده که مناطق فهرج و کهنوج از این نظر قابل توجه است و این رویه حتی در شهرهایی که تا گذشته وقف نداشتیم شروع شده است.
وی تصریح کرد: شاید سال ها نسبت به موضوع وقف اطلاع رسانی نمی شد که یک نیاز است و مردم فکر می کردند از همان موقوفات قدیمی استفاده کنیم و تمام شود لذا این که به مردم گفته شود وقف نیاز است و به آن توجه شود نکته مهمی است.
حجت الاسلام قاسمی زاده، عامل دیگر اثرگذار بر استقبال از وقف را اعتماد سازی ذکر کرد و گفت: اکنون همه مردم می توانند به طور آنلاین ببینند چه تعداد موقوفه در کشور وجود دارد و وضعیت آنها چیست زیرا سامانه جامع اطلاعات موقوفات دقیق عمل می کند و عملیات ها مشخص است.
وی بیان کرد: سال گذشته بیش از 10 هزار سند اجاره در اوقاف کرمان تنظیم شد که در مقایسه با سال 91 حداقل سه برابر رشد داشته است و تلاش اوقاف را برای اعتماد سازی نشان می دهد ضمن این که مردم، مسلمان و متدین هستند و وقتی مساله شرعی است کارشان را انجام می دهند.
وی گفت: تاکنون پنج هزار و 720 موقوفه و بیش از شش هزار و 500 رقبه در سامانه جامع موقوفات کشور ثبت شده است که از نظر کمیت کرمان از استان های شاخص کشور محسوب می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، حمایت روحانیت، امامان جماعت مساجد، ائمه جمعه و مسوولان از وقف را نیز موثر دانست و گفت: تبلیغ و تبیین وقف نکته مهمی است که همه افراد موثر باید به آن توجه داشته باشند.
وی ترکیب نیات واقفان در سال 93 را متنوع خواند و ادامه داد: خانمی در فهرج ملکی را برای حوزه علمیه فهرج وقف کرده است چون احساس می کند آنجا نیاز است یا در یک روستای فهرج احساس کرده اند خانه عالم ساخته شود و ملک خود را با این نیت وقف کرده اند.
وی گفت: خانمی در سیرجان نیت کرده 30 درصد درآمد موقوفه برای جشن میلاد امام عصر (عج)، 30 درصد کمک به ازدواج و درمان بیماری ها و گرفتاری ها و 30 درصد برای کمک به طلاب هزینه شود که این نیات مهم است البته بخشی برای ساخت مسجد و مهد قرآن هم داریم.
حجت الاسلام قاسمی زاده اظهار کرد: ملکی در شهربابک با نیت برپایی مجلس عزای حضرت فاطمه زهرا (س) در طرح سوگواره یاس نبوی و سپس حوزه علمیه شهربابک توسط یک خیر مرد، وقف شده است.
وی با تاکید بر این که اگر ضرورت ها تبیین شود مردم به تناسب آن نیاز وقف را انجام می دهند، گفت: اگر در یک منطقه مسجد نیاز باشد مومنین احساس نیاز و آن را دنبال می کنند پس خیرین و متمکنین اگر می توانند بیشتر از یک وقف انجام دهند هم برای مسجد وقف کنند هم برای کارهای دیگر اما کسانی که فقط یک وقف می توانند انجام دهند، موضوعات اجتماعی و فرهنگی ضرورت فراوان دارد.
وی تصریح کرد: نیت از نظر ما تا زمانی که عملیاتی نشود قابل تغییر است اما برخی نیت و بلافاصله وقف می کنند که دیگر نمی توان کاری کرد پس توصیه این است قبل از وقف کردن با بزرگان در شهر و محله خود، روحانیت و فرمانداران که نیازها را بهتر می دانند مشورت کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان گفت: ما طرفدار وقف کردن هستیم و طرفدار این نیستیم که برای چه وقف شود نیت هرچه باشد مشروع باید انجام شود اما اگر از ما بپرسند برای چه وقف کنیم مشاوره و جواب می دهیم.
وی اضافه کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه متناسب با دستورات رهبر معظم انقلاب برنامه های خود را تنظیم می کند اما در استان کرمان از سال 86 به سمت یک برنامه مدون حرکت کردیم و از آن زمان تاکنون برنامه داریم که هر سال یک ضریب افزایش هم دارد و نشان می دهد نگاه اوقاف به موقوفات نگاه اقتصادی است.
وی با تاکید بر این که موقوفات باید اقتصادی شود، گفت: درآمد موقوفات استان کرمان از سال 85 تا 92 بیش از 300 درصد رشد داشته اما نکته مهم این است که درآمد موقوفات، درآمد عام و قابل تصرف و قابل تصمیم گیری به هر نحوی که صلاح بود نیست.
حجت الاسلام قاسمی زاده بیان کرد: در واقع شما پول دارید اما پول را براساس نیت واقف باید هزینه کنید که سازمان اوقاف براساس مجوزی که نماینده ولی فقیه و رییس سازمان داشته اند این را درصد بندی کرده اند و در سامانه مشخص است.
وی گفت: وقتی درآمد موقوفه حاصل می شود براساس یک روال منطقی و حساب شده برای مثال به عنوان حق نظارت، اجرای نیت واقف و سرمایه گذاری برای همان موقوفه تقسیم و هزینه می شود.
وی افزود: ما درصدهای سرمایه گذاری را متمرکز کرده ایم و یک پروژه بزرگ، زیبا و مورد نیاز مردم در شهر کرمان به نام تالار احسان هم اکنون در دست اجراست.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان، زیربنای تالار احسان را 9 هزار و 500 متر مربع اعلام کرد و گفت: این ساختمان در مرحله سقف است و برآورد این است که حداقل 120 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی بیان کرد: پولی را که واقف گفته برای روضه خوانی یا کمک به یتیم و فقیر هزینه شود را ما نمی توانیم اینجا هزینه کنیم و فقط از درصدهای سرمایه گذاری می توانیم فعالیت توسعه و عمرانی داشته باشیم.
وی درباره کاربری این پروژه گفت: یک آشپزخانه صنعتی در تالار احسان برای تهیه غذا در ایام مناسبتی و پرکار مانند محرم و صفر ایجاد می شود، سالنی برای اجرای نیت واقف به ظرفیت دو تا سه هزار نفر دارد، چهار سالن برای برنامه های فرهنگی و مذهبی از عروسی تا جشن تولد اما اسلامی و دینی احداث می شود و یک سالن آمفی تئاتر مجهز با ظرفیت 750 صندلی که جایش در کرمان خالی است، نیز احداث می شود.
حجت الاسلام قاسمی زاده افزود: تاکنون 45 میلیارد ریال برای اجرای این پروژه هزینه شده است.
وی تعمیر باغ متولی باشی در ماهان و نوسازی و تجهیز حدود یکهزار و 400 هکتار باغ پسته را که در حال خشک شدن و خراب شدن بود از دیگر اقدامات این اداره کل برشمرد.
وی گفت: بخشی از موقوفاتی که درآمد دارند در اختیار متولیان آنها هستند البته نظارتشان با اوقاف است اما اجرا مهم است که تصمیم گیری و سیاستگذاری می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان بیان کرد: حدود 800 نفر در موقوفاتی که این اداره کل در آنها سرمایه گذاری می کند از این راه امرار معاش و زندگی خود را اداره می کنند.ک/2
8154/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن