تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837945233




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رونمایی از برنامه توسعه ملل متحد برای حفاظت تالاب های در حال خشک شدن ایران


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


رونمایی از برنامه توسعه ملل متحد برای حفاظت تالاب های در حال خشک شدن ایران جامعه > محیط زیست - سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران و برنامه توسعه ملل متحد(UNDP) امروز گزارش مشترکی حاوی راه حل هایی برای نجات تالاب های در حال خشک شدن ایران را رونمایی کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران،در حالیکه این راه حل ها متمرکز بر دریاچه ارومیه و تالاب هامون است اما توصیه هایی نیز در مورد چگونگی مدیریت تالاب های ایران به همراه منابع آبی حوضه های آبریز مرتبط که براساس پیش­بینیهای اقلیمی به همراه اغلب مناطق خاورمیانه در درهه های آتی گرم تر و خشک تر خواهد شد ارائه می­ کند. یافته های این گزارش حاصل بحث های تخصصی میزگرد فنی بین المللی تالاب ها است که به وسیله سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه توسعه ملل متحد در اسفند ماه سال 1392 در تهران برگزار گردید. این گزارش دلایل خشک شدن این دو تالاب وِیژه و اقدام های مورد نیاز برای حل مشکل آن ها را تجزیه و تحلیل می نماید. گزارش مزبور همچنین تجارب موفق بین المللی در احیاء تالابهای درحال خشک شدن را نیز دربر می گیرد. این گزارش با درنظر گرفتن سیاستهای جاری و ملاحظات سازمانی، پشتیبانی و بودجه­ای، مجموعه ای از گامهای اجرایی را که برای اجرای سریع قابل ساماندهی هستند را به دولت پیشنهاد می دهد.
توصیه­ های کلان:
· این گزارش در سطحی کلان نیاز به بسیج ملی آگاهی رسانی عمومی و برنامه حفاظت آب را تشریح می کند.
· توصیه هایی برای اصلاح مدیریت کشاورزی در ایران (که 90 درصد منابع آب را مصرف می­کند) جهت حفظ آب ارائه گردیده است.
· به علاوه گزارش توانمند­سازی برای پیاده سازی مدیریت زیست بومی و بهره برداری معقول از تالابهای را توصیه می کند
· در دوره طولانی مدت­تر (یعنی فراتر از دوره دو ساله که اقدامات فوری نیاز است) گزارش خواهان اجرای قیمت گذاری آب و بازنگری در برنامه استفاده منابع آب و خاک، مدیریت منابع آب همچنین برنامه ملی سد سازی می شود.
· همچنین این گزارش از دولت ایران و همسایگان آن می خواهد که از رویکردهای تجارب موفق بین ­المللی در مدیریت حوضه ­های آبریز فرامرزی و تالابهای مشترک پیروی کنند. توصیه های دریاچه ارومیه:
· این گزارش بطور اختصاصی در مورد دریاچه ارومیه خواهان به روز رسانی طرح مدیریت جامع دریاچه، تاسیس صندوق پایداری دریاچه ارومیه وهمچنین کاهش برداشت آب حوضه برای مصارف کشاورزی است.

· گزارش خواستاربسیج مردمی برای حفظ آب و بازسازی زیست بومی (بخشی) دریاچه یعنی فرایندی معروف به "حوضه­ بندی" با حداقل ساخت وسازو منوط به نتایج ارزیابی های زیست محیطی است.
· با اظهار نگرانی از تاثیر طوفان های نمک و گرد وغبار حاصل از بستر خشک شده دریاچه گزارش خواستار پیاده سازی اقدامات حفاظت از سلامت مردم است.
· همچنین گزارش خواستار توسعه نظام پایش شرایط حوضه و دریاچه است که درنتیجه آن بتوان روند پیشرفت اقدامات و احیاء دریاچه را کنترل کرد. تالاب های هامون:
· در مورد اقداماتی که برای دو سال آتی برای تالاب های هامون باید انجام گیرد گزارش مقدمتا خواستار جمع آوری و اشتراک بهتر اطلاعات مرتبط با ابعاد مسئله است.
· گزارش معتقد است شفاف سازی، ساده سازی و منطقی کردن ساختارهای نهادی مدیریت هامون ضروری است.
· گزارش تاکید دارد که باید تصمیمی اتخاذ گردد که آب به نحوی به اشتراک گذشته شود تا خدمات حیاتی این زیست بوم تداوم یابد و از مردم و اسکان جمعیت و جوامع در منطقه حمایت شود.
· در این گزارش قید شده که نیاز به تمرکز بیشتری بر بهره­روی آبهای داخل کشور(در ایران) و مدیریت این منابع آبی با درنظر گرفتن نیازهای زیست محیطی و کارکردهای زیست بوم تالابی هامون است.
· همانند دریاچه ارومیه این گزارش برای تالاب هامون نیز خواستار ارتقاء آگاهی عمومی و آموزش در مورد مشکل پیش رو و همچنین بهبود همکاری فرامرزی با افغانستان که منبع همه آب ورودی به هامون است شده است.
اطلاعات تکمیلی:
در ماه اسفندماه 1392 و بنا به درخواست دولت جمهوری اسلامی ایران و دفتر کشوری برنامه توسعه ملل متحد تعدادی از متخصصان سرشناس بین المللی و ملی دعوت شدند تا تجربیات و راه حل های خود را برای کمک به تنظیم مجموعه­ای از توصیه های عملی ویژه برای این دو تالاب درحال خشک شدن در ایران به اشتراک بگذارند. این راه حل ها امروز ارائه شدند.
در سراسر نواحی خشک و نیمه خشک ایران، همچنین آسیای غربی و مرکزی درخواست غیر متعارفی برای آب به ویژه جهت کشاورزی وجود دارد. نحوه مدیریت این تقاضا توام با اثرات تغییرات اقلیمی از همین الان موجب تنش زیست محیطی در ایران شده است.
سرنوشت دریاچه آرال به خوبی ثبت شده است و درحال حاضر بحران های مشابهی تالابهای سراسر منطقه منجمله ایران را تحت تاثیر قرارداده است. درحال حاضر بیشترین نگرانی در مورد دو نظام تالابی وجود دارد: دریاچه ارومیه در غرب کشور واقع در آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و تالاب های هامون درسیستان وبلوچستان. این مناطق ارزشمند درحال حاضر کارکردهای زیست بومی خود را با اثرات مخربی بر تنوع زیستی، اقتصاد و رفاع اجتماعی از دست داده­اند و احیاء آنها بسیار چالش برانگیز شده است.   4646



دوشنبه 15 اردیبهشت 1393 - 19:37:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن