واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پیام تسلیت امام جمعه و استاندار اردبیل به مناسبت درگذشت شاعر استاد عاصم اردبیلی اردبیل - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه و استاندار اردبیل به مناسبت درگذشت شاعر استاد عاصم اردبیلی پیام تسلیتی صادر کردند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، در بخشی از این پیام آمده است: هنر اصیل ، متعهد و مردمی یادآور اصالت و رسالت آدمی و نگهبان روح ایمان ، اخلاق و انسانیت در جوامع بشری است.
این پیام افزوده است: هنرمندان آگاه آیینه داران جلوه فطرت الهی و تعهد انسانی هستند و چنین هنری و چنین هنرمندانی راه به سرچشمه بقای جاودان برده اند و تا فطرت و ایمان زنده است در عالم عقول و اندیشه ها زنده خواهند بود.
حجت الاسلام سیدحسن عاملی و مجید خدابخش افزوده اند: شاعر فقید و ادیب جلیل القدر استاد عاصم اردبیلی که عمر گرانبها و پربار خود را در این مسیر پربرکت به تعلیم و تربیت نفوس و تنویر افکار و قلوب فرزندان این دیار و همروزگاران خویش سپری کرد راه فطرت ، ایمان و اخلاق را پیموده و با هنر و شعر خود نگهبان ارزش های اصیل انسانی و الهی در جامعه و شایسته بهترین تکریم ها و تقدیرهاست.
امام جمعه و استاندار اردبیل در این پیام درگذشت این شاعر برجسته را به خانواده شاعر ، دوستداران این شاعر مردمی و متعهد و قاطبه اهالی فرهنگ و ادب منطقه به ویژه دارالارشاد اردبیل تسلیت و تعزیت گفته اند.
استاد ˈصالح عاصم کفاش اردبیلیˈ شاعر اجتماعی پرآوازه اردبیلی روز یکشنبه در اردبیل جان به جان آفرین تسلیم کرد.
حال این شاعر که از چند ماه قبل از یک بیماری رنج می برد شنبه شب رو به وخامت گذاشت و پس از انتقال به بیمارستان با وجود تلاش پزشکان به دیار باقی شتافت.
پیکر مرحوم عاصم اردبیلی امروز (دوشنبه) راس ساعت 15 از مقابل مسجد جمعه اردبیل با حضور مردم فرهنگ پرور اردبیل و نیز دوستداران این شاعر و ادیب فاخر اردبیلی تشییع و به خاک سپرده خواهد شد.
صالح عاصم کفاش اردبیلی معروف به پرویز که ذوق و طبع لطیف شاعری را از پدر بزرگش شادروان غلام عسگر عاصم به یادگار برده و مانند او عاشق اهل بیت (ع) بود در روز13 دی سال 1320 در محله قدیمی جمعه مسجد اردبیل دیده به جهان گشود.
پدر این شاعر مردمی و فروتن به نام روانشاد اسمعلی نیز که در راسته کفاشان بازار اردبیل به شغل کفاشی اشتغال داشت از خادمان بارگاه حسینی و دارای طبع شاعری بود.
مرحوم عاصم تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در دبستان سنایی و دبیرستان صفوی به پایان رساند و در سال 1353 به دانشسرای عالی تهران راه یافت و پس از آن به شغل شریف معلمی در دبیرستان های اردبیل اشتغال یافت.
شادروان عاصم در سرایش غزل های اجتماعی و چارپاره های هجایی تبحر خاصی داشت و مسایل اجتماعی را اغلب با زبان طنز فاخر بیان می کرد.
این شاعر منظومه های شیوایی را نیز به شکل بحر طویل سروده که از آن جمله می توان به قطعه سوری (جهنمده بیتن گول) و شیخ محمد (ایکینجی بهلول) اشاره کرد.
آثاری مانند قانلی سحر 1373 ، یارالی دورنا 1377 ، نیسگیللی گولوشلر 1382 ، سوزلو گوزلر 1388 و چند کتاب شعر دیگر از این شاعر فقید به یادگار مانده اند.
594/592/530
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]