واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نماینده مامایی شورای عالی نظام پزشکی: جایگاه واقعی ماماها باید در سیستم درمانی و پزشکی تثبیت شود تهران - ایرنا - نماینده مامایی شورای عالی نظام پزشکی گفت: جایگاه واقعی ماماها باید در سیستم درمانی و بهداشتی کشور تثبیت شده و آنان امنیت شغلی داشته باشند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «نوشین زنده زبان» روز دوشنبه در همایش روز جهانی ماما در سالن همایش برج میلاد افزود: در جهان به ازای هر یکهزار زایمان، 30 ماما بکار گرفته می شود، اما این میزان در ایران بسیار کمتر است.
وی با بیان اینکه با اجرای استانداردهای جهانی و بکارگیر نیروی انسانی، عملا مامای بیکار در کشور نخواهیم داشت، ادامه داد: جایگاه واقعی ماماها باید در سیستم درمانی و بهداشتی کشور تثبیت شده و آنان امنیت شغلی داشته باشند.
نماینده مامایی شورای عالی نظام پزشکی گفت: هر از گاهی با نظرات غیرکارشناسی جایگاه ماماها متزلزل می شود، درحالیکه با برنامه ریزی مناسب و سیاستگذاری صحیح می توان از 50 هزار نیروی مامای کشور استفاده کرد.
زنده زبان افزود: اغلب مسوولان نظام سلامت اذعان دارند که جامعه مامایی مشکلات زیادی دارد و مظلوم واقع شده، اما هیچگاه قدم های موثری در این زمینه برداشته نشده است.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته آمار سزارین پایین است، گفت: ماماها در این کشورها به عنوان اولین خط درمان بکار گرفته می شوند اما در ایران طی سال های اخیر متاسفانه نقش ماماها کمرنگ شده است.
نماینده مامایی شورای عالی نظام پزشکی خاطرنشان کرد: اجرای طرح هایی طی چند ماه گذشته برای بالابردن شاخص سلامت مادر، رایگان شدن زایمان طبیعی و افزایش جمعیت موجب می شود تا ماماها به جایگاه خود برسند.
زنده زبان با بیان اینکه حیطه خدمات مامایی بسیار گسترده است، گفت: نیاز زنان به خدمات ماماها روزافزون است؛ اکنون زنان در کشور از نداشتن مامای کافی، آموزش های لازم حین بارداری پس از زایمان، خدمات زایمان فیزیولوژیک، نبود روش های کاهش درد غیردارویی زایمان طبیعی، نبود آموزش بهداشت بلوغ و مشاوره صحیح ازدواج و بهداشت سنین انتهایی باروری، خلاء دارند که باید برای تمام این مطالب برنامه ریزی صحیح داشته باشیم.
وی به مشکلات جامعه مامایی اشاره کرد و افزود: اجرای نشدن قانون سختی کار یکی از این مشکلات بوده که قدمی برای رفع آن برنداشته شده است.
نماینده مامایی شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه بهیاران، کمک بهیاران، تکنسین های رادیولوژی، اتاق عمل و غیره شامل سختی کار می شوند، گفت: این در حالیست که کسی منکر استرس و سختی کار ماماها نیست، اما ماماها شامل سختی کار نمی شوند.
زنده زبان افزود: با اجرای قانون سختی کار برای ماماها، نیروهای زیادی از چرخه خارج و نیروهای جدید و جوان وارد خواهند شد.
وی یکی دیگر از مشکلات ماماها را نداشتن قراردادهای بیمه ای با سازما ن های بیمه گر دانست و گفت: مسوولان طی سال های اخیر به دلیل بار مالی این موضوع، از آن شانه خالی کرده اند.
نماینده مامایی شورای عالی نظام پزشکی افزود: همچنین ماماها باید با سازمان های بیمه گر قرارداد داشته باشند. نمی شود به گروهی اجازه دهیم مطب داشته باشند، اما نسخه آنان پذیرفته نشود.
زنده زبان، پیشنهاد تفکیک دانشکده های پرستاری و مامایی را ارائه کرد و گفت: با توجه به اینکه زیرساخت های این موضوع آماده است، از وزیر بهداشت می خواهیم این طرح را به صورت پایلوت در چند دانشکده اجرا و پس از حصول موفقیت آن را به صورت سراسری اجرایی کند.
وی یادآور شد: مشکلاتی نیز در اجرای پزشک خانواده و ماماها داریم.
اجتمام(3) ** 9185 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]