واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: یک گزارش آمریکایی از قلب تهران: مغزهای ایرانی در فکر فرار به غرب هستند جامعه > آموزش - تسنیم نوشت:
بلومبرگ با اشاره به پدیده فرار مغزها از ایران نوشت: درحالی که شرکت های بین المللی در حال طراحی استراتژی خود برای ایران بعد از لغو تحریم ها هستند، تلاش های آنها ممکن است به دلیل کمبود نیروهای ماهر در این کشور بی نتیجه بماند. بلومبرگ در گزارشی نوشت: تصاویری که در فیسبوک و اینستاگرام قرار داده شده اند، نشان دهنده برخی از ده ها هزار ایرانی ای است که هر سال برای ادامه زندگی به کشورهای دیگر و عمدتا به اروپا و آمریکای شمالی مهاجرت می کنند. سید حسن حسینی، معاون رئیس بنیاد ملی نخبگان ایران روز 20 آوریل گفته بود در طی دو سال گذشته دست کم 40 درصد دانشجویان ممتاز در رشته های علوم طبیعی و مهندسی، کشور را ترک کرده اند.
سیل مهاجرت نخبگان، زنگ خطر را در سطح عالی ترین مقامات کشور به صدا درآورده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در جریان مبارزات انتخاباتی اش، کاهش فرار مغزها را اولویت خود اعلام کرده بود. در حالی که شرکت های بین المللی در حال طراحی استراتژی خود برای ایران بعد از لغو تحریم ها هستند، تلاش های آنها ممکن است به دلیل کمبود نیروهای ماهر در این کشور بی نتیجه بماند. هر روز میدان انقلاب تهران پذیرای گروه های مختلف فروشنده کتاب، مترجمان و تایید کنندگان اسناد و مدارک است که برای دانشجویانی که رویای زندگی در خارج از کشور را در سر می پرورانند، خدمات ارائه می دهند.
بهرام یوسفی، جوان 29 ساله ای که درخواست های نوشته شده به فارسی را به انگلیسی و دیگر زبان های اروپایی ترجمه می کند گفت: «آنها اکثرا می خواهند به کانادا، استرالیا، آلمان یا سوئد بروند.» او گفت: «اینجا امنیت شغلی زندگی وجود ندارد.» او می گوید: خودم هم به محض تمام شدن سربازی ام از ایران خواهم رفت.
بر اساس آمارهای رسمی، سالانه بیش از 5 هزار و 600 ایرانی برای تحصیل به آمریکا سفر می کنند. این آمار هر سال یک پنجم افزایش می یابد.
بسیاری از آنها هرگز به کشورشان برنمی گردند. بر اساس تحقیقی که موسسه علوم ملی در واشنگتن در سال 2012 انجام داده است، 89 درصد دانشجویان ایرانی دکتری پس از اتمام تحصیلاتشان در آمریکا باقی می مانند.
در فاصله سال های 1993 تا 2007، 140 نفر از 255 نفری که در المپیادهای علمی بین المللی شرکت داشته اند، در دانشگاه های معتبر خارجی تحصیل می کرده اند. این گزارش نوشت: ترمیم اقتصاد کشور آغاز شده است. به دنبال توافق هسته ای ژنو، 7 میلیارد دلار عاید ایران شده است و امیدها برای دستیابی به توافقی جامع افزایش یافته است. نرخ تورم در ماه فوریه به 23 درصد کاهش یافت و صندوق بین المللی پول برای اولین بار در سه سال گذشته، نرخ رشد 1.5 درصدی را برای اقتصاد ایران در سال 2014 پیش بینی کرده است.
یک فارغ التحصیل رشته ریاضی، 31 ساله تصمیم گرفته که در ایران بماند. اما تقریبا تمامی 300 دانش آموزی که وی در دوران دبیرستان با آنها آشنا بوده، اکنون در خارج از کشور هستند.
محمد، دانشجوی فوق دکترای ارتباطات در یک انستیتو در ایرلند یکی از ایرانیان مهاجر است. خواهر محمد نیز در انستیتوی تکنولوژی ماساچوست تحصیل می کند، و برادرش نیز در دانشگاه مک گیل کانادا فوق لیسانس می خواند. رضا منصوری، معاون سابق وزیر علوم ایران از نبود سرمایه گذاری در رشته های علمی گله مند است.
در برنامه پنج ساله اقتصادی فعلی که از سال 2010 شروع شده است، حدود 2.5 درصد تولید ناخالص داخلی برای تحقیقات علمی در نظر گرفته شده است. به گفته منصوری، ارقامی که سال گذشته منتشر شد، نشان داد که رقم واقعی هزینه شده در بخش تحقیقات خیلی کمتر از این عدد بوده است.
23231
دوشنبه 15 اردیبهشت 1393 - 11:47:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]