واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت: مناطق آزاد، گلوگاه ورود تجهیزات بی کیفیت صنعت نفت از چین/ سازندگان داخلی به زنگنه امید بسته اند تهران- ایرنا- عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با بیان اینکه حجم زیادی از کالاها و تجهیزات خارجی بی کیفیت بویژه اجناس چینی از مبادی ورودی مختلف از جمله مناطق آزاد وارد کشور شده، گفت: واردات گسترده کالاهای نفتی خارجی در حالی انجام شده که شرکت های داخلی سازنده تجهیزات صنعت نفت می توانند تجهیزات مرغوب تری را تولید کنند.
![مناطق آزاد، گلوگاه ورود تجهیزات بی کیفیت صنعت نفت از چین/ سازندگان داخلی به زنگنه امید بسته اند](http://img7.irna.ir/1393/13930215/81151437/81151437-5672847.jpg)
علیرضا درویشی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به واردات بی کیفیت تجهیزات صنعت نفت از چین در سال های گذشته، اظهار داشت: در برخی فازهای پارس جنوبی از تجهیزات بی کیفیت چینی استفاده شده به طوری که با گذشت کمتر از یک سال این فازها دچار مشکل شده اند.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، افزود: در مناطق آزاد تجاری، تجهیزات چینی وارد می شوند که بیشتر آنها توسط شرکت هایی انجام می شود که صاحب اسکله اختصاصی بوده و از نفوذ زیادی نیز در این مناطق برخوردار هستند.
درویشی با بیان اینکه سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت به دولت یازدهم امید بسته اند، گفت: بیژن نامدار زنگنه وزیری با تجربه و توانمند است که می تواند به توسعه و تقویت ساخت داخل کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: از اولویت های وزارت نفت، توسعه میادین مشترک، افزایش تولید و اتمام طرح های نیمه تمام است که زنگنه نیز بارها بر آن تاکید کرده است.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، افزود: انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با در نظر گرفتن اولویت های وزارت نفت، آمادگی خود را برای طراحی و تولید تجهیزات وقطعات مورد نیاز اعلام کرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه زمان دقیق رفع تحریم ها مشخص نیست، بهره گیری از توانمندی های سازندگان و تولیدکنندگان داخلی، موجب رفع نیازهای صنعت نفت می شود.
درویشی ادامه داد: در جلسه اخیر وزیر نفت با اعضای سازندگان تجهیزات صنعت نفت، از زنگنه درخواست کردیم که برای توسعه فناوری، به شرکت های داخلی کمک شود.
وی با بیان اینکه وزارت نفت باید شرایط برابر میان سازندگان داخلی و خارجی قایل شود، گفت: با شرکت های خارجی بر مبنای یوروی 4 هزار تومانی قرارداد منعقد می شد و نوسانات ارز هیچ تاثیری بر نحوه پرداخت نداشت، اما با شرکت های ایرانی براساس دلار 1000 تومانی قرارداد بسته شد، بنابراین زمانی که قیمت دلار یکباره به 4 هزار تومان افزایش یافت و هزینه تولید بالا رفت، وزارت نفت هزینه تولیدکنندگان داخلی را براساس همان دلار هزار تومانی پرداخت کرده است.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، خاطرنشان کرد: متاسفانه شرکت های خارجی معمولا ضمانت نامه نیز نمی دادند و پیش پرداخت نمی گرفتند اما از شرکت های داخلی ضمانت نامه 35 درصدی می گیرند و پرداخت نیز در موعد مقرر انجام نمی شود.
درویشی گفت: در برخی پروژه ها هنوز وزارت نفت پول قراردادهای چهار سال گذشته را نیز پرداخت نکرده است.
وی اظهار داشت: به دلیل آنکه خارجی ها می دانند به علت تحریم قادر به تامین تجهیزات نیستیم معمولا قیمت های بالایی را نیز به ما ارایه می کنند.
وی در خصوص راهکارهای حمایت از تولید داخلی، اظهار داشت: دولت ها معمولا از طریق وضع عوارض و تعرفه های گمرکی از تولیدات داخلی خود در مقابل واردات حمایت می کنند.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، افزود: زمانی که کالایی در داخل کشور تولید می شود برای ایجاد زمینه های توسعه و ارتقا آن باید تعرفه واردات را افزایش داد.
درویشی با اشاره به ضرورت استفاده از تجهیزات خارجی دارای مشابه داخلی، گفت: به دلیل نبود هماهنگی و وحدت رویه میان شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت، مدیران این شرکت ها اقدام به سفارش و خرید کالاهای خارجی می کردند.
وی اظهار داشت: این مدیران معمولا بهانه می آورند که کالاهای خارجی آماده تحویل هستند بنابراین بهتر است که از آنها استفاده کرد.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، افزود: متاسفانه در سالهای گذشته برخی اخبار مربوط به نیازهای شرکت های نفتی ایرانی به شرکت های خارجی اطلاع داده می شد به طوری که شرکت های خارجی می دانستند که چه قطعاتی در ماه های آینده مورد نیاز کارفرمایان است، بنابراین به سراغ ساخت و آماده سازی آنها می رفتند در حالی که شرکت های داخلی از این موضوع خبر نداشتند.
وی با بیان اینکه سازندگان داخلی قادر به تامین 70 درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز هستند، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل بی توجهی کارفرمایان داخلی، تنها از 30 درصد ظرفیت داخلی استفاده می شود و 70 درصد ظرفیت ما خالی و بدون بهره گیری باقی مانده است.
اقتصام(4)2022**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
15/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]