واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نماینده اراک : استان مرکزی در معرفی داشته های غنی فرهنگی ضعیف است اراک - ایرنا - نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: معرفی استان مرکزی با وجود داشته های غنی فرهنگی در حوزه نخبگان، ظرفیتهای طبیعی و تاریخی ضعیف است و این نقیصه باید در سایه تدبیر نهادهای برنامه ریز فرهنگی رفع شود.
ˈعباس رجاییˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مرکزی مهد پرورش نخبگان فکری، سیاسی و مقامات تاریخ ساز است و کانون نخبه پروری و میراث معنوی کشور محسوب می شود اما کمتر از این ظرفیتها در روند توسعه منطقه بصورت واقعی استفاده شده است.
وی اظهار کرد: برای مثال ، امام خمینی (ره) که به عنوان معجره قرن 21 در جهان مطرح است فرزند شهر خمین است اما این پتانسیل آنگونه که باید و در خور آن است در برنامه های گردشگری برجسته سازی نشده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: زادگاه بزرگ معمار ایران امیرکبیر در روستای هزاوه اراک است ولی هنوز نتوانسته ایم جشنواره و نشست بین المللی و ملی در استان داشته باشیم و خانه قدیمی این فرهیخته را به کانون درامدزایی و عرصه اشاعه فرهنگی تبدیل کنیم.
رجایی یادآور شد: در مثال دیگر بزرگ شاعر ایران پروین اعتصامی نیز از این استان برخواسته و جای تاسف است که بزرگداشت او در تبریز برگزار می شود و حتی طیف بزرگی از ویژگیهای زندگی و ظرافتهای کاری او بی خبرند.
وی ادامه داد:این درحالیست که در فهرست بلند بالای نخبگان استان در طول تاریخ، شخصیتهای برجسته معاصر نیز مهجور و ناشناخته اند و نیاز دارد که برنامه های با کیفیت در شناساندن چهره های ماندگار این خطه تدارک شود.
وی گفت:ضعف معرفی داشته های فرهنگی تنها در عرصه نخبگان نیست بلکه با وجود بهترین الگوی معماری و شهرسازی ایرانی و اسلامی به عنوان بافت شطرنجی اراک قدیم این حوزه همواره غریب بوده و کمتر ویژگیهای آن به اطلاع عموم رسیده است.
نماینده اراک، کمیجان و خنداب یادآور شد: تالاب کویری میقان اراک، منطقه حفاظت شده هفتاد قله ، پیست اسکی پاکل شازند و ظرفیتهای تاریخی از دوره های پیش از اسلام تاکنون هر کدام جذابیتی منحصر به فرد در جلب گردشگر است که باید با برنامه های هدفمند از انها در تولید ثروت، اشتغالزایی و رونق گردشگری استفاده کرد.
رجایی تاکید کرد: استان مرکزی دومین قطب صنعت مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور است و باید در صنعت گردشگری به عنوان پایتخت صنعتی ایران رونق تورهای صنعتی و معرفی ظرفیتهای این بخش بصورت جدی مدنظر باشد.
وی یادآور شد: هویت فرهنگی استان مرکزی از تقویت خرده فرهنگهای بومی نشات می گیرد و دستگاههای فرهنگی، دانشگاهها و بخشهای اجرایی استان باید در تعامل با تشکلهای مردمی ظرفیت های استان را به درستی معرفی کنند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب ادامه داد: خط سیر گردشگری در استان مرکزی نیازمند بازتعریف است و در این عرصه میراث معنوی و مادی باید در راستای هم و تقویت یکدیگر دیده شود.
رجایی، ترسیم نقشه راه برای ایجاد و اصلاح نواقص امکانات زیرساختی گردشگری و راه اندازی نظام تورگردانی استانی و ملی و فعال سازی گردشگری طبیعی و روستاها را یک ضرورت جدی در استان مرکزی دانست.
استان مرکزی بیش از دو هزار جاذبه تاریخی ، معنوی و طبیعی داردکه 400 اثر ا تاکنون در فهرست اثار ملی به ثبت رسیده است.ک/3
560/537
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]