واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > یزد نايبي در جمع دانشجويان يزد:
دانشجويان كارآفرين باشند/ اشتغالزايي دانش بنيان ثروت آفريني به دنبال دارد
يزد - خبرگزاري مهر: استاد نمونه دانشكده برق دانشگاه صنعتي شريف گفت: دانشجويان نبايد پس از فارغ التحصيلي در انتظار شغل دولتي باشند و بايد به جاي اينكه جوياي كار باشند، كارآفرين شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدي نايبي، ظهر شنبه در همايش كارآفريني دانشجويان دانشكده برق دانشگاه يزد اظهار داشت: یکی از مواردی که در کشور ما به عنوان یک مسئله و بلکه بحران مطرح است، مسئله اشتغال و افزایش بیکاری است به طوری که اگر آمار واقعی آن بیان شود، وضعیت بحراني این موضوع روشن خواهد شد. وي بيان كرد: در شرایط کنونی، بايد به ایجاد اشتغال و كارآفريني فكر كرد تا بتوان با یک ایده مناسب، محصولی قابل قبول تولید كرد كه هم از نظر مادی و هم معنوی منافعی برای فرد کارآفرین به همراه داشته باشد. دانشجويان پس از دانش آموختگي به دنبال اشتغال دولتي نباشند استاد نمونه دانشگاه صنعتي شريف تاكيد كرد: دانشجویان باید به این موضوع فکر کنند که در شرایط فعلی جامعه، بايد به دنبال کار دولتی بعد از دانش آموختگی نباشند و خودشان با همت و علم و مهارت آموزي، ایجاد اشتغال کنند. وی ادامه داد: افراد بیکار جامعه اكنون چشم امید به کار آفرینان دارند بر اين اساس ایجاد اشتغال، کاری بسيار با ارزش است زيرا بیکاری در جامعه تنها به مسائل اقتصادی دامن نمی زند بلکه مفاسد اجتماعی را نیز به همراه دارد.
نايبي عنوان كرد: آمارهای اعتیاد در کشور به صراحت بیان نمی شوند و در همین حد اکتفا می کنم که این آمار در حد تأسف بار است و این در حالی است که اگر شغل مفید وجود داشته باشد، فرد نیازی ندارد که روان خود را با مواد دخانی آرام کند بلکه این آرامش در کنار اینکه فرد بداند برای جامعه مفید است، از امنیت اقتصادی برخوردار است و خانواده او تامین هستند، به دست می آید. تاكيد بر ارتقا مهارت در دوران دانشجويي/ مدرك بالا تضميني براي اشتغال نيست وی، ارتقای مهارت در دوران دانشجویی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان كرد: دانشجویان همراه با علم آموزی در دانشگاه، به فکر افزایش مهارت ها به ویژه در رشته تحصیلی خود باشند چرا که مدرک گرفتن در مقاطع بالای تحصیلی، تضمینی برای اشتغال نخواهد بود و این امر را آمارها ثابت كرده اند به طوری که درصد بیکاران دانش آموخته دانشگاه، نسبت به متوسط جامعه دو برابر است. استاد نمونه دانشگاه صنعتي شريف، دلیل این امر را نیز رشد نامتناسب امور در کشور دانست و تصریح کرد: 45 درصد دانش آموختگان مهندسی در ایران را رشته برق به خود اختصاص داده است، عرصه علم عرصه چشم و هم چشمی نیست، در رشته مهندسی دانش آموختگان ما در کشور از کشور آمریکا هم بیشتر است ولی عملا بازخوردی را نمی بینیم بنابراین نشان می دهد که مهارت آموزی بیشتر از مدرک گرایی کارایی دارد. افراد كارآفرين انسانهايي خوش بين و آرمان گرا هستند نایبی در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به شاخصه هاي افراد كارآفرین عنوان كرد: آرمان گرایی و خوش بینی از شاخص ترين ويژگي هاي افراد كارآفرين است. وي عنوان کرد: افراد کارآفرین دارای ویژگی های شخصی هستند که فقیر و غنی هم نمی شناسد و در کارآفرینان برتر جهان این شاخص ها وجود دارد و دانشجویان باید در ایام دانشجویی به دنبال توسعه این ویژگی های شخصیتی در خود باشند. نايبي خاطرنشان كرد: افراد کارآفرین آرمان گرا هستند، به کم راضی نمی شوند و هدف های والا برای خود اختصاص می دهند، آنها خوش بین هستند و تهدید را به فرصت تبدیل می کنند، به دنبال ثروت و مقام هم نیستند، سختکوش هستند و فقط به پیشرفت فکر می کنند و با اینکه این افراد معمولا ثروتمند می شوند، ولی به راه خود ادامه می دهند و به ثروت فکر نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه کار خوب، کار تیمی است، عنوان كرد: بیایید جویای کار نباشیم، ایجادکننده کار باشیم ضمن اینکه کار بزرگ، کار تیمی است و هنر مدیریت می خواهد بنابراین دانشجویان از همین حالا به کار تیمی روی بیاورند و آن را تمرین کنند و در این میان دانش بنیان بودن باید مورد توجه باشد. اشتغالزايي دانش بنيان ثروت آفريني بيشتري به همراه دارد استاد نمونه دانشگاه صنعتي شريف با تاکید بر اهمیت تکنولوژی دانش بنیان يادآور شد: در اشتغال زایی دانش بنیان به دلیل رقابت گسترده، ثروت آفرینی بیشتری وجود دارد و از آنجا که دنیای اقتصاد، دنیای جنگ است، همواره باید در خط مقدم آن بود، مهم این نیست که تعداد مقالات ISI افزایش یابد در حالی که به عنوان زیر ساخت لازم هست ولی کافی نیست و صحنه کارآفرینی و صنایع دانش بنیان تنها صحنه ای است که قابلیت این را دارد تا جوانان گوی سبقت را از قدیمی ها بربایند. وی با بیان اینکه مشکلات را دو چندان نبینیم تصريح كرد: در کشور ما کارآفرینی بسیار ساده تر از آمریکا است و همین مورد یکی از مهمترین دلایلی است که غرب، ایران و جوامع کمتر توسعه یافته را بازار مصرف خود می داند بنابراین مهمترین کار، شناسایی نیاز و ارائه ایده ای است که این نیاز را به بهترین نحو رفع کند. نايبي عنوان كرد: در کنار این باید به مطالعه سرگذشت کارآفرینان بزرگ همچون بیل گیتس و ماسوشیتا بپردازیم و درس همت در شرایط سخت کارآفرینی را از آنها بیاموزیم. وی عدم توزیع مناسب استعدادهای درخشان در رشته های مختلف و اشتغال در رشته غیر مرتبط با حوزه تخصصي را از دیگر معضلات نظام آموزش عالی عنوان و توصیه کرد: دانشجویان از نمایشگاه های تخصصی در حوزه تحصیلی خود همچون نمایشگاه الکامپ دیدن کنند.
۱۳۹۳/۲/۱۳ - ۱۶:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]