واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: 20 اردیبهشت زمان برگزاری سومین دوره همایش شوراها و مدیریت محلی خبرگزاری پانا: معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران گفت: سومین «همایش شوراها و مدیریت محلی» نیز در 20 اردیبهشت 93 توسط این مرکز در قالب چهار محور برگزار میشود.
۱۳۹۳ شنبه ۱۳ ارديبهشت ساعت 13:57
به گزارش خبرگزاری پانا ،علی فرهادی به محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: شوراها، نظارت و مدیریت یکپارچه شهری؛ شوراها و فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی؛ شوراها، سلامت و محیط زیست شهری؛ شوراها، شهرسازی و معماری اسلامی از جمله محورهای همایش مذکور است.
وی با اشاره به ضرورتهای برگزاری همایش «شوراها و مدیریت محلی» افزود: جایگاه شورا در ساختار نظام مدیریتی، تمرکز زدایی و تقویت مدیریت محلی، دستیابی به راهکارهای علمی و عملی برای سیاستگذاری و تصمیمگیری مناسب و آشنایی پژوهشگران با جدیدترین یافتههای پژوهشی در حوزه مدیریت محلی و فرهنگ سازی عمومی درباره شوراها از ضرورتهای برگزاری همایش شوراها و مدیریت محلی در افق چشم انداز است.
فرهادی در ادامه به اهداف برگزاری این همایش پرداخت و گفت: تقویت همکاری و انسجام در بین اعضای شوراهای اسلامی، هم افزایی بین نهاد شورا و سایر سازمانها و ارگانهای اجرائی در اجرای مدیریت محلی و موانع پیشرو و فراهم ساختن زمینه برای شکوفایی پتانسیلها و ظرفیتهای ناشناخته شوراها را میتوان از جمله اهداف همایش مذکور نام برد.
معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران اظهار کرد: شوراهای اسلامی شهر و روستا تبلور زیبای مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران است و منشاء ارائه خدمات متعدد، مشارکتهای مردمی، توسعه و عمران در حوزههای خود بوده و خواهند بود، وجود شوراها در جامعه به لحاظ عقلی و دینی دارای اهمیت است تا جایی که در قانون اساسی تاکید فراوانی بر نقش و ضرورت آن میشود. با تصویب قانون اساسی فکر زندگی شورایی در ایران به صورت جدی پس از انقلاب به فرمان رهبر معظم انقلاب در هفتم اسفند 77 به فعلیت رسید.
فرهادی ادامه داد: بر این اساس شوراها با تکیه بر اصل یکصدم قانون اساسی که تاکید دارد "شوراها برای پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی" تشکیل میشوند و در اصل هفتم نیز شوراها از ارکان تصمیمگیری در اداره کشور قلمداد میشود و برای شوراها جایگاهی متمایز از دولت مرکزی و نهادهای آن قایل میشود.
معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران افزود: شوراها به دلیل ارتباط اقشار و لایههای متکثر اجتماعی و توزیع فراگیر جغرافیایی در شهرها و روستاها و نزدیکی با مردم درد آشناترین نهاد اجتماعی با ظرفیتی کمنظیر برای تحقق توسعه آبادانی کشور و شکوفایی و بالندگی استعدادهاست. در ایران شوراها یک نهاد منتخب مدنی هستند که به عنوان دولت کوچک محلی میتواند مشکلات و توقعات مردم را به مدیریت اجرایی منتقل نماید و در برنامهریزیها و سیاستگذاریها تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه در منطق مدیریت نوین و پویا، دولت و دستگاههای اجرایی نمیتوانند به تنهایی در توسعه کشور موفق شوند و استفاده از ظرفیتهای عمومی مردم و نهادهای مردمی مانند شورای اسلامی، عاملی مهم در توسعه پایدار کشور محسوب میشود، گفت: براین اساس شورای اسلامی باید ضمن شناسایی منابع و ظرفیتهای موجود، مردم را به استفاده مناسب از این پتانسیلها ترغیب و بستر مناسب را برای توسعه جامعه دستگاههای اجرایی و دولت فراهم کنند.
فرهادی تاکید کرد: در چارچوب شوراهای اسلامی که هم اکنون نزدیک به 200 هزار نفر عضو در سراسر کشور مشغول ارائه خدمت به مردم شدهاند، وجود نگرشهای مختلف در میان این افراد یکی از نقاط مثبت شوراهای اسلامی محسوب میشود که اوج مردم سالاری دینی و استفاده از ساز و کار مردمی را به واسطه این افراد به نمایش میگذارد.
وی افزود: باید در نظر داشت که حرکت مقدرانه شوراها در مردم سالاری و توسعه کشور از نقش بسیار حیاتی برخوردار است. این هم در صورت همراهی و تکمیل آن با عملکرد سایر نهادهای حاکمیتی، مشروعیت و کارآمدی نظام را ارتقاء خواهد داد. در نگاهی دیگر همکاری و تعامل با نمایندگان مردم در شورای اسلامی به بهبود خدمترسانی سایر دستگاههای حاکمیتی کمک خواهد کرد.
معاون علم و فناوری مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با اشاره به اینکه امروزه شوراها باید با همکاری سایر نهادها، مسیر حرکت خود را در چارچوب چشمانداز و منویات رهبری انقلاب هماهنگ کنند، ادامه داد: از اینرو با توجه به جایگاه ممتاز شوراها در نظام مدیریتی و هم چنین بسترسازی برای نقش آفرینی بیشتر این نهاد مدنی سومین همایش شورا و مدیریت محلی با همکاری و تعامل نهادهای مرتبط در 20 اردیبهشت 93 برگزار میشود.
فرهادی در ادامه به تاریخچه برگزاری همایش شوراها و مدیریت محلی پرداخت و گفت: نخستین همایش با عنوان تبیین جایگاه شوراهای اسلامی و مدیریت محلی و تعیین سیاستهای کلان مربوطه در افق چشمانداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه 25 و26 دیماه 1387 در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد. جایگاه شوراها و مدیریت محلی، چالشهای فراروی شوراها و مدیریت محلی و رهیافتهای برون رفت از آن در افق چشمانداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران از محورهای این همایش بود.
وی با اشاره به اینکه دومین دوره این همایش نیز با حضور 700 نفر در دو نوبت صبح و عصر با سخنرانی شخصیتها، اعضای شورای شهر و ارائه 14 مقاله برگزار شد، اظهار کرد: در پایان این دوره تاکید شد همایش به صورت سالانه توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با همکاری حامیان همایش به صورت سالانه برگزار شود که با توجه به برگزاری انتخابات شوراها در سال 92 برگزاری سومین همایش به سال 93 موکول شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]