واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: مدیرعامل بانک مهر ایران: بانکها مجبورند سود کم به سپرده ها بدهند و سود زیاد از وامها بگیرند اقتصاد > بازار مالی - خانه ملت نوشت:
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران ،گفت: اگر نرخ های اعلام شده از سوی بانک مرکزی به مرحله اجرا گذاشته شود سیاست مثبتی است و می توان شاهد رقابت بانکها در راستای کاهش سود تسهیلات به منظور جذب مشتری بیشتر بود.
غلامرضا مصطفی پور گفت: بانکهای کشور اکنون متحد شده اند که در راستای ایجاد نظم در بازار متشکل پولی بابت سپرده های مردمی بین 10 تا 22 درصد سود پرداخت کنند، ضمن اینکه بخشی از سپرده ها نیز سپرده های جاری و کم هزینه است که مجموع اینها بابت پرداخت تسهیلات مورد استفاده قرار می گیرد. مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران گفت: تسهیلات نیز به دو گروه کلی تقسیم می شوند که بخش اول تسهیلات مبادله ای با نرخ ثابت و بر اساس سیاست های پولی ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی بوده و مانند سابق با همان سود 15 درصد پرداخت می شوند که تغییری هم نکرده است. او گفت: بخش دوم نیز تسهیلات مشارکتی بوده که بانک، مشارکت در سود را در دستور کار دارد، هرچند که حداقل سود مورد انتظار بانک، همان ابزار اعمال سیاست پولی بوده، اما به این شیوه قرار داد منعقد و هرچه سود محقق شود با نسبتهای از پیش تعیین شده بین بانک و دریافت کننده تسهیلات تقسیم می شود. مصطفی پور گفت: ممکن است سودهای مشارکتی از 15 تا 30 درصد باشد که بر اساس مشارکت و با توجه به عرضه بالا بوده و نمی توان برای آن نرخ ثابت تعیین کرد. این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: در وامهای مشارکتی نمی توان بانک را متهم به دریافت سود بیش از حد متعارف کرد، بلکه نتیجه فعالیت اقتصادی باعث شده تا سهم سود بانک افزایش یابد که این موضوع نه از لحاظ شرعی و نه قانونی ایرادی ندارد. مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم بانک مرکزی باعث رقابت در میان بانکها می شود گفت: با این سیاست، تلاش بانکهابیشتر برای فعالیت های پر سود می شود، از این رو می توانند در مرحله اجرا به گونه ای عمل کنند که هزینه ها به حداقل کاهش و نقطه سر به سر در محل پایین تری شکل بگیرد، در این صورت می توانند تسهیلات را با نرخ پایینتر پرداخت کرده که نفع آن برای جامعه و بانکها بوده و رقابت نیز ایجاد می شود. مصطفی پور ادامه داد: به نظر می رسداگر نرخ های اعلام شده به مرحله اجرا گذاشته شود ،می توان شاهد رقابت بانکها در راستای کاهش سود تسهیلات به منظور جذب مشتری بیشتر بود. او همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا بانکها منابع مردمی را با سود 10 تا 22 دریافت می کنند، اما تسهیلات تنها با سودهای بیش از 22 درصد پرداخت می شود گفت: بانک زمانی که سپرده ای را با نرخ 10 تا 22 درصد جذب می کند بین 10 تا 30 درصد سپرده قانونی می گذارد، یعنی به طور متوسط 18 درصد منابع بانکها بلوکه است، همچنین حدود 5 تا 6 درصد نیز به صورت ذخیره احتیاطی نگهداری می شود. این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اینکه هزینه های جاری، ریسک نقدینگی و عدم بازپرداخت و غیره نیز وجود دارد که همه اینها باعث می شود بانک مجبور به پرداخت تسهیلات با سود بیشتر باشد، البته اکنون بانکها بسیاری از تسهیلات را با سودهای 15 درصدی پرداخت می کنند و وامهای قرض الحسنه نیز از همین منابع پرداخت می شود. 23231
شنبه 13 اردیبهشت 1393 - 11:51:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]