واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ساعت 5/9صبح دوشنبه هفته جاری پیکراستادمحمدرضا لطفی ازمقابل تالارفخرالدین اسعدگرگانی تشییع می شود گرگان - ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: پیکر استاد محمدرضا لطفی هنرمند نام آشنای کشور ساعت 5/9صبح دوشنبه هفته جاری از مقابل تالار فخرالدین اسعد گرگانی با حضور مردم، هنرمندان و مسوولان تشییع می شود.
ˈغلامرضا منتظریˈ صبح شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مراسم خاکسپاری استاد لطفی در گرگان اظهار کرد: استاد به موطن خویش برمی گردد و نظر خود ایشان نیز اینگونه بوده است.
به گزارش ایرنا، استاد محمدرضا لطفی موسیقیدان ایرانی بامداد روز جمعه 12 اردیبهشت دار فانی را وداع گفت.
وی که سال 1325 در گرگان به دنیا آمده بود، استاد نوازندگی تار و سه تار و آهنگسازی صاحب سبک در حوزه موسیقی ایران بود.
منتظری با تاکید بر اینکه شان و کرامت استاد حفظ می شود، اضافه کرد: تشکیل ستاد خودجوش مردمی نشان می دهد که استاد در دلها جای دارد و شب گذشته بخش های مختلف مردمی در راستای برگزاری مراسمی شایسته و در شان استاد تلاش داشتند.
مدیرکل ارشاد اسلامی گلستان با بیان اینکه پیکر استاد پس از تشییع از مقابل تالار در محل سبزه مشهد گرگان به خاک سپرده می شود، اظهار کرد: در آیین تشییع پیکر استاد علاوه بر مردم و هنرمندان استان، مسوولان کشوری و چهرهای شاخص فرهنگی و هنری کشور نیز حضور خواهند داشت.
منتظری همچنین از ایجاد مجتمع فرهنگی هنری استاد محمدرضا لطفی در گرگان خبرداد.
وی با تاکید بر اینکه همراه با جامعه هنری استان و سایر اقشار و گروه های مردمی، مراسم تشییع پیکر این استاد، به بهترین نحو در گرگان برگزار می شود، تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده، آیین های تکریم و تجلیل از استاد به نحو شایسته و در خور شان جایگاه ایشان برگزار می شود.
ˈمحمدرضا لطفیˈ تحصیلات موسیقی را در هنرستان موسیقی ایران نزد استادانی چون علی اکبر شهنازی و حبیب اله شهبازی ادامه داد و پس از آن به دانشکده موسیقی رفت و محضر استادانی چون نورعلی برومند، عبداله دوامی و سعید هرمزی را دریافت.
او در 18 سالگی (1343) جایزه نخست موسیقیدانان جوان ایران را به دست آورد.
این استاد نوازندگی تار و سه تار در سال 1353 به عضویت گروه علمی دانشکده موسیقی درآمد و در همین سال همکاری خود را با رادیو آغاز کرد.
لطفی حدود یک سال و نیم مدیر گروه موسیقی دانشکده موسیقی هنرهای زیبای تهران بود و
پس از استعفا از این سمت در سال 1354 گروه موسیقی ˈشیداˈ را راه اندازی کرد.
در ادامه گروه موسیقی ˈشیداˈ به همراه گروه موسیقی ˈعارفˈ به سرپرستی حسین علیزاده در اعتراض به رژیم پهلوی از همکاری با رادیو انصراف دادند و کانون موسیقی ˈچاووشˈ را راه انداختند.
این کانون پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 کار تولید تصنیف های انقلابی را آغاز کرد.
در این کانون علاوه بر لطفی و علیزاده هنرمندانی چون پرویز مشکاتیان، علی اکبر شکارچی، مجمدرضا شجریان، شهرام ناظری، هوشنگ ایتهاج و غیره حضور داشتند.
بسیاری از کارشناسان موسیقی ایران کانون چاووش را نقطه عطفی در موسیقی ایران می دانند و معتقدند که تولیدات این کانون در زمره بهترین آثار موسیقی سنتی ایران قرار دارد.
لطفی که یکسال از بیماری سرطان رنج می برد، طی ماه های گذشته چندبار در بیمارستان بستر شد.
از جمله آلبوم های محمدرضا لطفی می توان به ˈبه یاد عارفˈ (بیات ترک)، ˈچهره به چهرهˈ (نوا)، ˈسپیدهˈ (ماهور)، ˈچشمه نوشˈ (راست پنجگاه)، ˈجان جانˈ (سه گاه)، ˈمعمای هستیˈ (شور)، ˈعشق داندˈ (ابوعطا)، ˈرمز عشقˈ (ماهور)، ˈگریه بیدˈ (سه گاه - اصفهان)، ˈقافله سالارˈ (نوا - راست پنجگاه)، ˈپرواز عشقˈ (سه گاه - اصفهان)، ˈخموشانهˈ (ابوعطا - بیات ترک)، ˈچهارگاهˈ، ˈبه یاد درویش خانˈ (تکنوازی سه تار)، ˈیادواره استاد نورعلی برومندˈ (گروه هم نوازان شیدا، دستگاه شور)، ˈهمیشه در میانˈ (بداهه نوازی تار و سه تار در شور و دشتی)، ˈبال در بالˈ (شعر و موسیقی)، ˈتنها یک خاطرهˈ (بداهه نوازی تار و سنتور همراه با فرامرز پایور)، ˈوطنم ایرانˈ (اجرای گروه هم نوازان شیدا، 1387) و ˈای عاشقانˈ (اجرای گروه هم نوازان شیدا در بیات اصفهان، 1388) اشاره کرد.
ˈسبزه مشهدˈ گرگان به لحاظ جغرافیایی در مکانی قرار گرفته که از چهار طرف با یک راه مستقیم به چهار محله قدیمی این شهر می رسد.
در غرب آن محله میرکریم، در شرق محله سرپیر، در شمال محله دباغان و در جنوب محله سرچشمه واقع شده است.
تمامی این محلات به جز میرکریم از محلات فرعی سبزه مشهد می باشد.
601
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]