واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس اقتصادی؛ روان سازی صادرات غیرنفتی اولویت نخست توسعه اقتصادی است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی حمایت از تولید داخلی و روان سازی صادرات غیرنفتی را اولویت نخست توسعه اقتصادی دانست و افزود: تنوع و افزایش صادرات غیرنفتی علاوه بر بعد اقتصادی و ارزآوری برای کشور، یک راه حل سیاسی برای پیشبرد اهداف دولت تلقی می شود.
مهرداد کیانیان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان آنکه صادرات غیرنفتی فراز و نشیب های بسیاری را پشت سر گذاشته است، افزود: به احتمال زیاد با کاهش تحریم ها، صادرات غیرنفتی افزایش خواهد یافت از این رو ایران با برخورداری از منابع سرشار طبیعی می تواند با تولید و صدور محصولات غیرنفتی؛ در دنیا و خاورمیانه از جایگاه ویژه ای برخوردار شود.
وی با بیان آنکه طی نیم قرن گذشته نفت نه تنها مهمترین کالای صادراتی، بلکه عامل موثر بر برنامه ها و تحولات اقتصادی ایران بوده است، افزود: به طور کلی اقتصاد تک محصولی و وابستگی به صدور مواد خام و اولیه از جمله مشکلات کشورهای در حال توسعه است که آثاری منفی بر ساختار اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی فرهنگی این کشورها برجای گذاشته است.
این اقتصاددان ادامه داد: از آنجا که بخش عمده درآمدهای ارزی کشورهای در حال توسعه فقط با صدور یک یا چند قلم مواد خام و اولیه حاصل می شود، در برابر ناملایمات و تحریم های خارجی، ساختاری شکننده خواهند داشت به طوری که در چنین شرایطی، هرگونه نوسان غیرعادی در قیمت این کالاها، بر ساختار اقتصادی آنها تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: با وجود آثار و پیامدهای اتکا به درآمدهای حاصل از نفت خام و تاکید مداوم بر توسعه صادرات غیرنفتی، گویا هنوز باور و عزم ملی برای رشد و توسعه صادرات در جامعه وجود ندارد که این امر ناشی از نبود فرهنگ صادرات و عزم ملی برای توسعه صادرات است.
کیانیان با بیان آنکه در شرایط فعلی اقتصاد ایران، توسعه صادرات غیرنفتی از مهمترین مسائل سیاسی و اقتصادی محسوب می شود، افزود: از این رو آگاهی از سیاست تشویقی اعمال شده در جهان و بررسی لوایح و قوانین به منظور تشویق و افزایش توسعه صادرات در داخل کشور، امری ضروری است.
این کارشناس اقتصادی توانمندسازی بخش خصوصی را لازمه حمایت و تدام تولید ملی دانست و افزود: باید اجازه دهیم بخش خصوصی در اقتصاد کشور بالندگی و دولت نیز بر عملکرد این بخش نظارت دقیق داشته باشد.
وی؛ دنبال کردن ابلاغیه سیاست های اقتصاد مقاومتی را در راستای افزایش تولید و صادرات غیرنفتی ارزیابی کرد و افزود: از آنجا که صادرات به کشورهای همسایه برای ایران مزیت هایی را به همراه دارد، باید این بخش در اولویت برنامه های اقتصادی کشور قرار داده شود.
کیانیان با تاکید بر اینکه اقتصاد پایدار تا حد زیادی به توسعه صادرات و کسب بازارهای مطمئن در کشورهای مختلف وابسته است، افزود: باید با اعمال سیاست های صادراتی مستمر و پایدار بر توسعه صادرات غیرنفتی و خدمات فنی و مهندسی به ویژه به کشورهای همسایه اصرار داشته باشیم.
وی با بیان آنکه حجم فعلی صادرات کشور نسبت به واردات در رتبه پایین تری قرار دارد، افزود: با اینکه ایران عزم خود را برای خودکفایی در بخش های مختلف اقتصادی جزم کرده اما همچنان واردات بیش از صادرات است و منابعی که از فروش نفت و پتروشیمی و صادرات به دست می آید، هزینه واردات می شود.
این کارشناس اقتصادی عواملی چون دشواری تهیه مواد اولیه مورد نیاز برای تولید کالاهای صادراتی، ضعف ساختار تولید، ضعف صنعت بسته بندی و حمل و نقل، عدم انطباق کیفیت کالاهای تولیدی با نیاز بازارهای مصرف خارجی، توسل به روش های تجاری سنتی، توجه به منافع کوتاه مدت، کافی نبودن نقدینگی صادرکنندگان برای تداوم فعالیت اقتصادی، مشکل قیمت گذاری کالاهای صادراتی، نبود مشوق های لازم برای صادرات، مشکل مالیاتی و اخذ عوارض گوناگون از صادر کنندگان، استفاده نکردن از منطقه آزاد تجاری برای تحقق اهداف صادراتی کشور و بسیاری مشکلات درون مرزی را برخی از معضلات توسعه صادرات کشور برشمرد.
اقتصام (4)1070**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]