واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ناشران کودک و نوجوان به ابزار نوین آموزش فرهنگی توجه داشته باشند تهران - ایرنا - مدیر انتشارات نوآموز با تاکید بر توجه ناشران عرصه کودک و نوجوان به علوم بین رشته ای در حوزه تربیت مخاطبان هدف خود گفت: کتاب - اسباب بازی، ابزاری نوین در مسیر تربیت فرهنگی کودکان است.
به گزارش روز جمعه خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، مصطفی کریمی در نشست کتاب - اسباب بازی، مفهومی نو در بازار نشر که در سرای کودک و نوجوان نمایشگاه بیست و هفتم کتاب تهران برگزار شد گفت: نباید فراموش کنیم که کودکان در سنین پیش از دبستان و اوایل سال های ابتدایی در مدرسه توامان با بازی به یادگیری مسائل مختلف درسی، علمی، اجتماعی و فرهنگی می پردازند.
وی با بیان آنکه درباره اینکه تعریف بازی چیست و در واقع در هر سنی، بازی به چه شکل انجام می شود دارای تعاریف متعددی است که باید علاوه بر انتخاب بهترین تعریف به فرهنگ هر منطقه و مردمان آن نیز توجه داشت ادامه داد: اما به طور عموم روانشناس سه نوع بازی تمرینی، نمادین یا سمبلیک و بازی های باقاعده برای آموزش توام با سرگرمی برای کودکان تعریف می کنند.
مدیر انتشارات نوآموز با اشاره به اینکه بازی یک عمل لذت بخش خودجوش است گفت: تمام یادگیری های پیش از دبستان توام با بازی انجام می شود و در سال های اول دبستان تلاش می شود نوع یادگیری و فعالیت کودک با بازی توام باشد.
** کتاب - اسباب بازی به تجسم سه بعدی کودکان کمک می کند
در ادامه این نشست آزاده بیات کارشناس ارشد طراحی صنعتی با بیان آنکه متاسفانه اسباب بازی در کشور ما در حوزه های مختلف از جمله بازرگانی، واردات و تولیدی جا افتاده است گفت: همه این موارد در حالی است که ممکن است فعالان این حوزه در زمینه اسباب بازی انتخاب درستی نداشته باشند یا تولیداتشان دور از دید روانشناسان باشد.
بیات با اشاره به اینکه بازی و کتاب دارای وجوه مشترکی هستند که سبب تولید و طراحی کتاب اسباب بازی می شود گفت: کتاب و ادبیات دنیای خودشان را دارند، وقتی کودک قصه ها را می خواند بدون اینکه فضای واقعی و ملموسی داشته باشد شروع به تصویر سازی می کند و تمام آن اتفاقات را خودش می سازد.
مشاور فصلنامه چهارباغ ادامه داد: کتاب - اسباب بازی به تجسم سه بعدی کودکان کمک می کند و بچه ها می توانند آن فضا را به طور واقعی ترسیم کنند. به تعبیری دیگر این دستاورد می تواند تعامل بسیار بالایی را بین کودک و کتاب ایجاد کند.
بیات با تاکید بر اینکه لزوما نباید تمام کتاب های ما کتاب اسباب بازی شوند، اظهار کرد: کتاب - اسباب بازی ها عاملی به عنوان بازی و عاملی به عنوان تعامل ارتباطات چند سویه را برای کودکان برقرار می کنند و اگر ناشران ما اعتماد کنند و هزینه ای بیشتر بابت کتاب بپردازند کتاب هایی خواهیم داشت که بخش عظیمی از دنیای زنده کودک را پوشش خواهند.
فعالیت بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشت ماه جاری در مصلی تهران ادامه دارد.
این نمایشگاه در فضایی به وسعت 125 هزارمتر مربع برپا شده و حدود 3 هزار ناشر داخلی و خارجی بیش از398 هزار عنوان کتاب را عرضه می کنند.
در این نمایشگاه 4500 غرفه کتاب در نظر گرفته شده است و ناشران عمومی، آموزشی، دانشگاهی، کودک ونوجوان، بین المللی،عربی، ارزی و ریالی وغیره حضوردارند.
غرفه های نمایشگاه در داخل شبستان و فضای محوطه مصلای امام خمینی (ره) برپا شده است.
فراهنگ(3)**9266 ** 1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]