محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829144975
تهران مخوف، 120هزار نسخه/ آقای قزوه صدای بلند دیگر جواب نمیدهد
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
تهران مخوف، 120هزار نسخه/ آقای قزوه صدای بلند دیگر جواب نمیدهد فرهنگ > کتاب - معاون پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات خطاب به قزوه گفت: دنیا صدای منطقی را می شنود و نه صدای بلند را، ما قدرت گفت و گوی فرهنگی خود را در جغرافیای فرهنگی خود از دست داده ایم و تا روزی که عادت نکنیم دیگران را به رسمیت بشناسیم، دیگران از ما تبعیت نخواهند کرد.
به گزارش خبرآنلاین، نویسندگانی از ایران و افغانستان، در نشستی که به همت گروه انتشاراتی بین المللی الهدی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، راه های ایجاد تعامل بیشتر بین نویسندگان فارسی زبان را بررسی کردند. این نشست محل بروز نظرات و اندیشه های محمدسرور رجایی، نویسنده و اندیشمند افغان، علیرضا قزوه، شاعر و مدیر سابق مرکز تحقیقات زبان فارسی در دهلی نو، قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حمیدرضا شاه آبادی، نویسنده و مدیرعامل گروه انتشاراتی الهدی بود تا چگونگی تعامل نویسندگان فارسی زبان به بحث و نظر گذاشته شود.
فرهنگیان ایران، افغانستان و تاجیکستان نسبت به هم احساس نیاز کنند
در ابتدای این نشست، محمدسرور رجایی، ادیب افغان با بیان اینکه زبان فاسی، مردم ایران، افغانستان و تاجیکستان را به هم مرتیط می سازد، گفت: با استفاده از زبان فارسی، حرف و زبان و شعر و ادبیات همدیگر را می فهمیم و همین دلیلی بزرگ است که کارشناسان و فرهنگیان کشورهای فارسی گو، به گسترش این زبان و بعد از آن تعامل بین فرهنگیان فارسی زبان همت گمارند.
وی ادامه داد: مردم گمان می کنند که فارسی افغانستان که به نام دری شناخته می شود، متفاوت از زبان فارسی ایران است، درحالیکه اینطور نیست و هیچ افتراقی با یکدیگر ندارند. همه ما به زبان فارسی سخن می گوییم و باید تلاش کنیم که به همدیگر نزدیک شویم.
- نخستین موضوعی که باید به آن اشاره کنم، این است که فرهنگیان این کشورها نسبت به یکدیگر احساس نیاز کنند. اگر هر زمان به این نظر رسیدیم که برای پیوند و تعاملات و گسنرش زبانی بیشتر در پهنه بزرگ فارسی به یکدیگر احترام بگذاریم و نسبت به یکدیگر احساس نیاز کنیم. اگر جمعی خود را بی نیاز احساس کند، خلأیی در زبان فارسی ایجاد خواهد شد.
همکاری های نویسندگان ایران و افغانستان آغاز شود
علیرضا قزوه، در ابتدای سخنان خود، با رجوع به تجربیات شخصی خود طی سال های فعالیت ادبی اش، خواستار تخصص داشتن تمامی نویسندگان و شاعران کشورمان در خصوص یک کشور خاص شد. وی گفت: بیست و چند سال پیش این احساس نیاز را منتقل کردم و همان زمان، محمدحسین جعفریان، در زمینه افغانستان و آقای بیدج درباره ادبیات فلسطین کار کردند و من هم تاجیکستان را انتخاب کردم. همزمان با آغاز جنگ های داخلی تاجیکستان در سال 1991 شاعری به نام محمدعلی عجمی به ایران آمد و در حوزه هنری مشغول به کار شد و با همکاری و همفکری هم دفتر ادبیات تاجیکستان را باز کردیم. در حقیقت تخصصی کار کردن در باره ادبیات هر کشوری، ضرورتی بود که سال ها قبل آن را احساس کردم و هم اکنون هم به آن تأکید می کنم.
هویت جغرافیای فرهنگی خود را فراموش کرده ایم
همچنین قهرمان سلیمانی که سابقه نویسندگی و همچنین تصدی گری رایزنی فرهنگی ایران در تاجیکستان را در پرونده خود دارد، برخلاف علیرضا قزوه، در آغاز سخنان خود از تجربیات علمی و نظریات تئوریک بهره برد و گفت: هر آدمی چند هویت دارد. در این میان ما ایرانی ها یک هویت خود را فراموش کرده ایم که آن هویت به اعتبار جغرافیای فرهنگی است.
- هیچ کدام از کتاب های ما به اعتبار هویت زبان فرهنگی ما طراحی نشده است. متأسفانه نسل گذشته به این موضوع توجه نکرده است و هیچگاه افغانستان، تاجیکستان و تاجیک های ازبکستان در جغرافیای فرهنگی نویسندگان ایرانی جایی نداشته اند.
- برخی از این نقصان ها به دلیل فعالیت های دیگران است. مثلاً در تاجیکستان رمان تهران مخوف، نوشته کاظمی که نخستین رمان اجتماعی ایران است و در آن شکست مشروطه را بیان می کند و در آن تهران سراسر از فقر و فحشا و فساد و فلاکت معرفی شده است. این کتاب با حمایت جریان هایی خاص با 120 هزار نسخه چاپ و منتشر شد و مشخص است که با اهداف خاصی این کار صورت گرفت.
- مهمترین کتاب چاپ شده در تاجیکستان یادداشت های صدرالدین عینی است که محدود و دست و پا شکسته به فارسی منتشر شد اما نکته تأسف آور اینکه یک نویسنده تاجیک به نام جلال اکرامی رمانی به نام دختر آتش را نوشت، این رمان بعدها به روسی و از زبان روسی به فرانسه ترجمه شد و اخیراً هم یک مترجم ایرانی آن را از فرانسه به فارسی ترجمه کرده است و حال خودتان فکر کنید که چه بر سر اشعار حافظ که در این رمان نوشته شده، آمده است.
- ما دارای یک اعتقاد غلط هستیم و آن این است که خود را ملت برتر و قوم برگزیده خدا می دانیم و می خواهیم نظراتمان را به فرهنگیان افغانستان و تاجیکستان تحمیل کنیم.
مصائب مرگ زبان
حمیدرضا شاه آبادی،اصل تعامل بین نویسندگان فارسی زبان و چگونگی برقراری آن را مورد تأکید قرار داد و گفت: فرهنگیان و حتی مسئولان ما به دنبال تعامل هستند و حتی با برنامه ریزی ها و هدف گذاری ها به دنبال آن هستیم اما ناخواسته از مفاهیم کلی و جزیی قابل وصول دور شده و با ایجاد شرایطی، حرف هایی را در قالب تعارف رد و بدل می کنیم و در آخر هم به نتیجه ای مشخص نمی رسیم.
- اگر بپذیریم که زبان موجود زنده است و مانند هر موجود زنده ای متولد شده، رشد می یابد و ضعیف و قوی می شود و در آخر هم می میرد، مراقبتمان از زبان فارسی بیشتر خواهد شد. با مرگ زبان که هر ساله در نقاط مختلف دنیا اتفاق می افتد، بخشی از بشر، تجربه بشری و فهم بشری نسبت به جهان هم می میرد. بنابراین برای باقی ماندن خودمان هم که شده باید زبان خود را حفظ کرده و آن را تقویت کنیم.
- ما برای حیات خودمان و تداوم حیاتمان باید با ملت های فارسی زبان ارتباط داشته باشیم. هم با نویسندگان فارسی زبان و هم با دیگر اقشاری که به زبان فارسی صحبت می کنند.
- اگر نویسندگان ایرانی و افغان و تاجیک، تنها برای مردم کشور خود ننویسند و مخاطبان دیگر کشورهای فارسی زبان را در نظر بگیرند، مخاطبانشان افزایش یافته و سودآوری بیشتری هم در پی دارد.
ایرانیها و افغانیها از هم بیخبرند
در ادامه باز هم نوبت به محمدسرور رجایی، نویسنده افغان رسید. وی گفت: سازمان های دولتی در انتخاب کتاب و نشریات به طور کلی سلیقه ای عمل می کنند. امروزه هم با توجه به فعالیت فرهنگیان فارسی زبان در اقصی نقاط دنیا، می توان فضای تعاملات زبانی را از شکل سازمانی آن خارج و آن را مردمی کرد.
رجایی همچنین با انتقاد از نبود ارتباط عمیق فرهنگی بین مردم افغانستان و ایران گفت: مردم افغانستان از 30 سال پیش تا کنون در ایران مهاجر هستند ولی کمترین آشنایی از ادبیات و فرهنگ میزبانان خود ندارند؛ ایرانی ها هم آشنایی چندانی با فرهنگ و رسوم افغان ها پیدا نکرده اند. حتی ایرانی ها از حضور افغان ها در 8 سال دفاع مقدس بی خبرند و امسال که در نمایشگاه کتاب غرفه ای را به عکس شهدای افغان اختصاص داده ایم، مردم با دیدن این عکس ها متعجب می شوند.
شیوه ها باید تغییر یابد
علیرضا قزوه، در ادامه با اشاره به غلط بودن برخی شیوه ها در فعالیت های فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: تجربه به من می گوید که ما زبان فارسی را مساوی ایران گرفته ایم؛ فراخوان سمینارها را محدود به ایران کرده ایم؛ جشنواره هایمان برای ایرانی هاست و فارسی زبانان دیگر کشورها را فراموش کرده ایم.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم که زبان فارسی دری و فارسی تاجیکی را بفهمیم و از ظرفیت های همدیگر برای آموزش صحیح زبان فارسی استفاده کنیم و به سمت اصلاح زبان در این کشورها برویم. متأسفانه کتاب یادداشت های صدرالدین عینی، زبان فارسی در تاجیکستان را تضعیف کرد. باید به آنها بگوییم که معیار گلستان سعدی است و زبان فارسی را در تاجیکستان اصلاح کنیم. همچنین باید به نویسندگان افغانستان و تاجیکستان مسئولیت بیشتری بدهیم تا آنها هم بتوانند حضور مناسبی داشته باشند.
قزوه در ادامه به ناکارآمدی نهادهای دولتی در ترویج فرهنگ فارسی تأکید کرد و با یادآوری سابقه دیپلماتیک خود گفت: به جای اینکه دیپلمات و استاد دانشگاه و معلم به کشورهای مختلف بفرستیم تا فرهنگ ایرانی و زبان فارسی ما را تدریس کنند، باید از ظرفیت دانشجویان در این عرصه بهره برد؛ چون تجربه من می گوید که این اقدام تأثیرات بیشتری به دنبال خواهد داشت.
معیار تنها ما نیستیم
در ادامه سخنان قزوه، قهرمان سلیمانی با بیان اینکه یادمان باشد، دنیا صدای منطقی را می شنود و نه صدای بلند را، گفت: ما قدرت گفت و گوی فرهنگی خود را در جغرافیای فرهنگی خود از دست داده ایم و تا روزی که عادت نکنیم دیگران را به رسمیت بشناسیم، دیگران از ما تبعیت نخواهند کرد.
وی در ادامه با انتقاد از پیشنهاد علیرضا قزوه در خاتمه دادن به مأموریت نهادهایی مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: ما نیاز به فعالیت این نهادها داریم و باید دیگران را به رسمیت بشناسیم. مثلاً چرا باید ما معیار ادبیات فارسی باشیم و با این معیار یادداشت های صدرالدین عینی را دلیل تضعیف زبان فارسی بدانیم. زبان فارسی در تاجیکستان و افغانستان و نقاط مختلف ایران مختص به همان نقطه است و هویت خاص خودش را دارد. یادمان باشد که زبان معیار زبان ما نیست و باید تنوعات را به رسمیت بشناسیم.
6060
جمعه 12 اردیبهشت 1393 - 12:55:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
تهران چقدر صدای مزاحم دارد؟
تهران چقدر صدای مزاحم دارد فرهنگ > ادبیات - آلودگی صوتی یکی از بخشهای جدایی ناپذیر برخی از کلانشهرهاست به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین تهران هم به عنوان یک کلانشهر سالهاست که با معصل آلودگی صوتی مواجه است فرزاد خوشدست به عنوان کارگردان به سراغ این موضوع رفته تا روایوقتی صدای جیغ پاپ بلند شد+تصاویر
وقتی صدای جیغ پاپ بلند شد تصاویرسلسله پرده هایی که پاپ را در حال فریاد زدن نشان می دهند فرانسیس بیکن نقاش انگلیسی 1992 1909 به سبب شیوه مستقل و شخصی اش در تجسم وضعیت فاجعه آمیز انسان مدرن یکی از شاخص ترین اکسپرسیونیست های معاصر به شمار می آید او در دابلین به دنیا آمد ولیصدای شهرام شکوهی در نمایشگاه بین المللی تهران
صدای شهرام شکوهی در نمایشگاه بین المللی تهران تهران - ایرنا - کنسرت شهرام شکوهی خواننده موسیقی پاپ روزهای 5 و 6 خرداد ماه در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برنامه برگزار می شود به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا در این کنسرت قطعاتی از آلبوم قبلی این خواننده پاپ با عنامام جمعه موقت تهران:وقتی رییسجمهور آمریکا حرفهای نادرست می گوید روحانی باید محکم به دهن او بزند/منطق آقایان
امام جمعه موقت تهران وقتی رییسجمهور آمریکا حرفهای نادرست می گوید روحانی باید محکم به دهن او بزند منطق آقایان این نباشد که جواب بدی را با خوبی بدهند حجت الاسلام سیداحمد خاتمی در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران گفت وقتی رییسجمهور آمریکا حرفهای نادرست می گوید رییسجمهور ما محآغاز ساخت مسجد چهارمین برج بلند دنیا/ ساخت 400مسجد تا پایان برنامه 5ساله در تهران
قالیباف خبرداد آغاز ساخت مسجد چهارمین برج بلند دنیا ساخت 400مسجد تا پایان برنامه 5ساله در تهران شهردار تهران در آیین کلنگزنی مسجد برج میلاد از آغاز ساخت400مسجد تا پایان برنامه 5ساله توسعه شهرداری خبر داد به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران قالیباف در آیین شروع ساخت مسجدرئیس اداره ورزش و جوانان ورامین: نام ایران بار دیگر با همت جوانان شجاع و برومندش بلند آوازه شد
رئیس اداره ورزش و جوانان ورامین نام ایران بار دیگر با همت جوانان شجاع و برومندش بلند آوازه شدرئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ورامین ضمن تبریک قهرمانی تیم والیبال متین ورامین در جام باشگاههای آسیا گفت نام ایران بار دیگر با همت جوانان شجاع و برومندش بلند آوازه شد به گزارش خبرگزوقتی اوباما دری وریمی گوید روحانی محکم به دهانش بزند/ آقایان نباید جواب بدی دشمن را با خوبی بدهند
وقتی اوباما دری وری می گوید روحانی محکم به دهانش بزند آقایان نباید جواب بدی دشمن را با خوبی بدهند خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت وقتی رئیس جمهور آمریکا دری وری می گوید رئیس جمهور ما محکم به دهان او بزند جوان آنلاين حجتالاسلام سیداحمد خاتمی خطیب موقت نماز جمعه تهران در نمازیک ماه دیگر، پایان حفاری پنجمین تونل تهران
یک ماه دیگر پایان حفاری پنجمین تونل تهران جانشین مجری طرح های تونلی سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از اتمام عملیات حفاری پروژه احداث تونل شهید حکیم تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد کد خبر ۳۹۳۹۴۵ تاریخ انتشار ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۰ - 18 April 2014 جانشین مجری طرح هایآقای دکتر قالیباف! از ساخت بناهای 6 تا 20 طبقه بر روی گسل شمال تهران جلوگیری کنید
آقای دکتر قالیباف از ساخت بناهای 6 تا 20 طبقه بر روی گسل شمال تهران جلوگیری کنید وبلاگ > زارع مهدی - در بازدید هایی که از سال ۱۳۷۰ از پهنه گسل شمال تهران از در منطقه باغ شاطر دربند و سوهانک و حصارک و فرحزاد و فرحزاد داشته ام تحولات از نظر ساخت و ساز در این ناحیه اتحلیل روزنامه وطن امروز از سفر دو مقام اروپایی به تهران:شیر،خوابیده اش هم از خر بلندتر است
تحلیل روزنامه وطن امروز از سفر دو مقام اروپایی به تهران شیر خوابیده اش هم از خر بلندتر است سیاست > دیپلماسی - روزنامه وطن امروز در سرمقاله خود نوشت سباستین کورتس اتریشی با ظاهر یک جوان خام اروپایی در قامت پیامرسان رژیم غاصب صهیونیستی در بحبوحه همین خبرسازی&zwnتیم پتروشیمی بندر امام بار دیگر به مصاف مهرام تهران می رود
استانها جنوب خوزستان تیم پتروشیمی بندر امام بار دیگر به مصاف مهرام تهران می رود ماهشهر - تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام در دومین دیدار از بازی نخست خود در فینال سوپر لیگ بسکتبال کشور به مصاف مهرام تهران می رود به گزارش خبرنگار مهر تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام در فینال سوپصداي اتاق بازرگاني در کشور بلند نيست/ بخش خصوصي دولت را براي خروج از باتلاق يارانه ها کمک کند
۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۵ق ظ آيت الله مکارم شيرازي صداي اتاق بازرگاني در کشور بلند نيست بخش خصوصي دولت را براي خروج از باتلاق يارانه ها کمک کند آيت الله مکارم شيرازي تاکيد کرد بخش خصوصي بايد بيش از اين در صحنه و رسانه ها حضور داشته باشد به گزارش خبرگزاري موج آيت الله مکارم شيرباغ ها در تهران دیگر ثمر ندارد
باغ ها در تهران دیگر ثمر ندارد رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران گفته است که نگهداری باغات برای مالکان در تهران مقرون به صرفه نیست محمد حقانی در گفت و گو با روزنامه همشهری اظهار داشت امروز آلودگی هوای تهران به اندازه ای شدید شده که دیگر کاشتن درخت هم فایده ای ندارد وکردوانی: تهران دیگر آب ندارد
کردوانی تهران دیگر آب ندارد وضعیت آب در کشور بحرانی است و بدترین نقطه آن هم تهران است زیرا دیگر آبی در تهران باقی نمانده است و بسیاری از نقاط تهران هم آب زیر زمینی ندارد کد خبر ۳۹۴۱۶۵ تاریخ انتشار ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۴ - 19 April 2014 پدر کویرشناسی ایران گفت تهران دیگر آبسفر یک مقام بلندپایه انگلیسی به تهران
سفر یک مقام بلندپایه انگلیسی به تهران سیاست > دیپلماسی - سایمون گس مدیر کل سیاسی وزارت امورخارجه انگلستان است که وارد تهران شده است به گزارش خبرآنلاین روابط ایران و انگلیس از آذر ماه 1390 پس از تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلیس در تهران و تصویب طرح دوفوریتی مجلس شورمطهری: خیلی از حرفهایی که من میزنم را اگر دیگری میگفت یا در حصر خانگی بود یا اون دنیا/ مواضع خاتمی در آزادی
مطهری خیلی از حرفهایی که من میزنم را اگر دیگری میگفت یا در حصر خانگی بود یا اون دنیا مواضع خاتمی در آزادی بیان را تقدیر میکنم پروژههای روحانی شکست بخورد باز هم مردم طرف آقای احمدینژاد نمیروند علی مطهری می گوید من فکر میکنم که حتی اگر پروژههای آقای روحانی شکست بخورد200 کیلومتر مترو در سال 93 در حال ساخت داریم/فاز دوم بلندترین خط متروی تهران به بهره برداری رسید.
مدیرعامل شرکت مترو 200 کیلومتر مترو در سال 93 در حال ساخت داریم فاز دوم بلندترین خط متروی تهران به بهره برداری رسید مدیرعامل شرکت مترو تهران گفت امروز فاز دوم بلندترین خط متروی تهران به اتکای توان مهندسی بومی با استفاده از روز دنیا در شرایط نامساعد تحریم ها با تکیه بر توانمند-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها