محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826769671
یکصدمین سال ظهور نابعه سینما
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یکصدمین سال ظهور نابعه سینما
سال ۱۹۱۴ وقتی تصویر چاپلین با کلاهی بر سر و عصایی در دست بر پرده سینماها نقش بست هیچکس فکر نمیکرد این شخصیت با ظاهر و لباسهایی مشابه تبدیل به یکی از ماندگارترین شخصیتهای تاریخ سینمای جهان شود.
کد خبر: ۳۹۷۲۴۵
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۴ - 01 May 2014
شرق در گزارشی نوشت:
«نمیخواهم یک امپراتور باشم... نمیخواهم برکسی حکومت کنم. میخواهم به انسانها کمک کنم... میخواهیم با خوشی دیگران زندگی کنیم، نه بدبختیشان. نمیخواهیم از دیگران متنفر باشیم... مسیر زندگی میتواند زیبا و آزاد باشد. اما راه را گم کردیم. حرص، روح انسانها را مسموم کرده... ما بسیار فکر میکنیم و بسیار کم احساس میکنیم. به انسانیت بیش از ماشینآلات نیازمندیم و به مهربانی بیش از زیرکی. بدون اینها زندگی سخت خواهد شد و راهمان را گم خواهیم کرد... تنفر انسانها خواهد گذشت و دیکتاتورها خواهند مرد و قدرتی که آنها از مردم گرفتهاند به مردم بازخواهد گشت. با مرگ انسانها، آزادی نخواهد مرد... سربازان! خودتان را به دیکتاتورها نسپارید. مردانی که شما را تحقیر میکنند و به بردگی میکشند، زندگیتان را تحتکنترل قرار میدهند. به شما میگویند که چهکار کنید و چگونه بیندیشید و چهچیزی را حس کنید... خودتان را به این انسانهای غیرطبیعی نسپارید. مردان ماشینی، با ذهنی ماشینی و قلبهای ماشینی. شما ماشین نیستید. شما عشقی انسانی در وجودتان دارید... سربازان! برای بردگی نجنگید! برای آزادی بجنگید!... شما! شما مردم قدرت دارید. قدرت خلق ماشینها را، و قدرت خلق شادی را... بیایید تا متحد شویم و برای دنیایی جدید بجنگیم. دنیایی که به انسانها فرصت کارکردن، به جوانان آینده و به سالمندان امنیت میدهد... بیایید برای آزادی دنیا بجنگیم.»
دیکتاتور بزرگ-چارلی چاپلین
سال ۱۹۱۴ وقتی تصویر چاپلین با کلاهی بر سر و عصایی در دست بر پرده سینماها نقش بست هیچکس فکر نمیکرد این شخصیت با ظاهر و لباسهایی مشابه تبدیل به یکی از ماندگارترین شخصیتهای تاریخ سینمای جهان شود. در طی سالهای بعد چاپلین در بیش از ۷۰ فیلم نقشآفرینی کرد که در اکثر آنها با ظاهری مشابه حضور داشت. شخصیت چارلی روزبهروز رشد کرد و از آن جوان مست بیدستوپای «مخمصه عجیب مِیبِل» تبدیل به بیخانمانی شد که نمادی از انسانیت عصر حاضر است.
«چارلز اسپنسر چاپلین» بیشک یکی از نوابغ سینمای جهان است. نویسنده، کارگردان، بازیگر و آهنگسازی بیبدیل که در طول عمر ۸۸ساله خود با خلق آثاری ماندگار خود را در تاریخ سینما جاودان کرد. چاپلین در ۱۶آوریل ۱۸۸۹ در انگلستان متولد شد. در ۱۹۱۴با بازی در فیلم «تلاش برای زندگی» کار خود را بهصورت حرفهای آغاز کرد. وی در این فیلم نقش جوانی شیکپوش را بازی میکرد. عصا، کلاه و سبیل که از بارزترین نشانههای چاپلین هستند، اینبار در کنار لباسهایی فاخر به چشم میخوردند. اما این شیکپوشی زیاد دوام نیاورد و چاپلین بعد از آن و در همان سال با بازی در چند فیلم کوتاه دیگر به سمت خلق شخصیتی حرکت کرد که با این شیکپوش انگلیسی تفاوتهای بسیاری داشت.
چاپلین بین سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۶ نزدیک به ۴۰فیلم ساخت که همه آنها فیلمهایی کوتاه بودند. وی پس از آن و تا سال ۱۹۶۷ بیش از ۳۰ فیلم دیگر ساخت که آثار ماندگار و بهیادماندنی او از جمله «جویندگان طلا»، «سیرک»، «عصر جدید»، «روشناییهای شهر»، «دیکتاتور بزرگ» و «موسیو وردو» را شامل میشود. دنیای چاپلین از انسانهای مشخصی تشکیل شده. دسته اول انسانهایی سرشار از عواطف ناب انسانی هستند؛ انسانهایی که زندگیشان درست و اخلاقی است؛ آنهایی که به خدا اعتقاد دارند، اما اگر خدایی نبود هم همینطور زندگی میکردند. دلخوشیهایشان کوچک است و در بدترین شرایط هم، وجود پلیسی که بهجای کتکزدن و زمینانداختن و ردشدن از رویشان، دستشان را بگیرد و از روی زمین بلندشان کند میتواند دلیل محکمی باشد برای ماندن. در طرف دیگر ثروتمندان و قدرتمندان وجود دارند؛ آنها که خود را مالک دنیا میدانند و به خود اجازه میدهند هرکاری که میخواهند با زندگی دیگران انجام دهند. در کنار این دو دسته مردم کوچه و بازار هستند. مردمی که اکثرا فقیرند و زندگی سختی دارند، بیدلیل به جان هم میافتند، دعوا راه میاندازند، زورشان فقط به خودشان میرسد و برای همین هم کارشان آسیبرساندن بههم است. پلیس هم از دیگر عناصر ثابت فیلمهای چاپلین است که معمولا در خدمت قدرتمندان است و به تثبیت موقعیت آنها کمک میکند.
چاپلین در ۱۹۲۱ فیلم موفق «پسربچه» را ساخت. فیلم داستان مردی است که در خیابان کودکی را پیدا میکند و پس از کشمکشهای بسیار تصمیم میگیرد او را بزرگ کند. وقتی بچه پنجسال دارد، مادرش که دیگر زنی تنها و فقیر نیست او را پیدا میکند و فیلم با پایانی خوش تمام میشود. «پسربچه» مانند تمام فیلمهای چاپلین سرشار از اشکها و لبخندهاست. فیلم مملو از موقعیتهای کمدی است؛ موقعیتهایی که بارهاوبارها بیننده را به خنده میاندازند. مرد و پسربچه بهنظر از زندگی خود راضی میآیند. به سختی زندگی میکنند اما در کنار هم و با هم هستند. بیماری کودک تعادل داستان را برهم میزند و مشکلات ناشی از فقر را بیش از پیش نمایان میکند. فقر یکی از مهمترین عناصر فیلمهای چاپلین است. شخصیت چاپلین در اکثر فیلمهایش بیخانمانی فقیر است که زندگیاش دستخوش تغییراتی میشود که دیگران برایش رقم میزنند.
کمتر میبینیم که چاپلینِ بیخانمان مسیر زندگی خود را انتخاب کند. البته عشق، گذشت و نوعدوستی انتخابهای آگاهانه چاپلین هستند، اما مسیر زندگی او متفاوت از چیزی است که خود میخواهد. واضحترین شکل این رویداد در فیلم «روشناییهای شهر» اتفاق میافتد که زندگی چاپلین به چگونگی احوالات انسانی ثروتمند گره میخورد. چاپلین در این فیلم آشکارا اعتراض خود را به قرارداشتن زندگی مردمان عادی در دستان قدرتمندان بیان میکند.
چاپلین در عین همدردی با مردم عادی، سعی میکند نویدبخش دنیایی خوب و زیبا در آینده شود؛ دنیایی که در آن «فردا، پرندگان آواز خواهند خواند». هرچند به نظر میرسد که چاپلین، خیلی به این مساله اعتقادی نداشته باشد. رنج و درد، بیخانمانی و اتفاقات ناگوار برای انسانهای معمولی پایان ندارد. همانطور که در «عصرجدید» میبینیم بدبیاریهای زندگی هیچگاه پایان نخواهند داشت و سروسامانگرفتن برای انسانهایی که با فقر دستوپنجه نرم میکنند امری بعید است.
دنیای مدرن اهمیتی برای انسانهای معمولی قایل نیست. بین آنها و ماشینها تمایزی قایل نمیشود و حتی آنان را به سمت ماشینیشدن سوق میدهد. در لحظهای آنها را درگیر کار میکند و ساعتی بعد خیل بیکاران را از کارخانه بیرون میریزد. زندگی این آدمها؛ آدمهای معمولی که به خوشیهای ساده قانع هستند و با شادیهای کوچک خود زندگی میکنند، هرگز درست نمیشود. از طرف دیگر همهچیز بر وفق مراد ثروتمندان و قدرتمندان است؛ آنها که انسانها را بازیچه دست خود قرار میدهند، عیار انسانها را با پول یا نژادشان میسنجند، نه با رفتار و منششان.
چاپلین در «دیکتاتور بزرگ» سراغ این دسته از انسانها میرود و اندیشهشان را مورد نقد قرار میدهد. آنجا که «شولتز» پس از مواجهشدن با سربازی یهودی که زندگی او را در جنگ نجات داده به او میگوید: «من فکر میکردم تو آریایی هستی.» و چاپلین در پاسخ میگوید: «من گیاهخوارم!» آنچه انسانها را از هم متمایز میکند رفتار آنهاست، نه نژادشان و نه خونی که در رگهایشان است. چاپلین در «دیکتاتور بزرگ» قصد دارد دنیا را از فاجعهای که در پیش است نجات دهد. تفکر حاکم بر جامعه را به نقد میکشد و با طنز بینظیر خود سعی میکند چشم مردم را بر آنچه دارد روی میدهد باز کند و سرانجام در پایان با نطقی مستقیم و بدون حاشیه تمام ناگفتههای خود را مستقیم با بیننده در میان میگذارد تا از وقوع جنگی جهانی در فیلم جلوگیری کند. هرچند کمی بعد دومین جنگجهانی آغاز میشود و میلیونهانفر قربانی میشوند تا شاید این حسرت برای تمام مردم جهان بماند که چرا دیکتاتورهایشان از جنس چاپلین نیستند.
چاپلین علاوه بر کارگردان، نویسنده و بازیگری بزرگ، آهنگسازی موفق نیز بود. وی بسیاری از موسیقی متن فیلمهایش را خود مینوشت و در سال ۱۹۷۲ برای موسیقی متن فیلم «لایملایت» برنده جایزه اسکار شد. آکادمی اسکار در سالهای ۱۹۲۹ و ۱۹۷۲ دو جایزه افتخاری نیز به چاپلین اعطا کرد. چارلز اسپنسر چاپلین در ۲۵دسامبر ۱۹۷۷ در سوییس درگذشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
در گفتوگو با فارس عنوان شد بازگشت محمدعلی سجادی پس از 6 سال دوری از سینما با فیلمی اجتماعی
در گفتوگو با فارس عنوان شدبازگشت محمدعلی سجادی پس از 6 سال دوری از سینما با فیلمی اجتماعیمحمدعلی سجادی پس از 6 سال دوری از سینما از تولید یک اثر سینمایی تحت عنوان یک داستان واقعی خبر داد محمدعلی سجادی کارگردان فیلم سینمایی یک داستان واقعی که به تازگی موفق به دریافت پروانه ساخساسان سالور: سینمای امید فقط یک شعار است/ فقط با نامگذاری کاری پیش نمیرود
پرونده بررسی امید در سینمای ایران 5 ساسان سالور سینمای امید فقط یک شعار است فقط با نامگذاری کاری پیش نمیرود تجربه نشان داده که چنین نامگذاریهایی سینمای امید تنها در حد یک شعار است ساسان سالور تهیهکننده سینما در گفتگو با خبرنگار با خبرنگار سینما باشگاه خبرنگارانآخربن مهلت ارسال آثار به جشنواره نوشتار سینمایی اعلام شد
آخربن مهلت ارسال آثار به جشنواره نوشتار سینمایی اعلام شد فرهنگ > سینما - مهلت ارسال آثار به چهارمین جشنواره نوشتار سینمایی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران 10 اردیبهشت به پایان میرسد به گزارش روابط عمومی انجمن این دوره از جشنواره همچون دوره سوم با هدف تجلیلرضا عطاران ناجی یک کارگردان شد/ طبقه حساس جریان ساز ترین کمدی چند سال اخیرسینمای ایران
رضا عطاران ناجی یک کارگردان شد طبقه حساس جریان ساز ترین کمدی چند سال اخیرسینمای ایران رضا عطاران ناجی فیلم جدید کمال تبریزی شد و طبقه حساس را به یکی از جریان سازترین کمدیهای چند سال اخیر سینما تبدیل کرد مجتبی اردشیری منتقد سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما باشگامیر اثباتی رئیس چهارمین جایزه کتاب سال سینمای ایران شد
امیر اثباتی رئیس چهارمین جایزه کتاب سال سینمای ایران شد دبیرخانه چهارمین دوره جایزه کتاب سال سینمای ایران با ریاست امیر اثباتی آغاز به کار کرد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران بهنقل از خانه سینما هدف از برگزاری جایزه کتاب سال سینمای ایران گرامی داشت کوشش های عرصهمرد محبوب سینما 74ساله شد
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۵ بیستوپنجم آوریل جمعه هفتادوسومین سالروز تولد آل پاچینو بازیگر نامدار سینمای آمریکا و جهان است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا آل پاچینو با نام کامل آلفردو جیمز پاچینو و نام مستعار سانی متولد 25 آوریل 1940 در نیویورک از پرآوازهداوران برگزیده چهارمین جایزه کتاب سال سینمای ایران معرفی شدند
داوران برگزیده چهارمین جایزه کتاب سال سینمای ایران معرفی شدند۷ چهره سینمایی به عنوان داوران برگزیده چهارمین جایزه کتاب سال سینمای ایران معرفی شدند به گزارش خبرگزاری فارس امیر اثباتی رامتین شهبازی مهرزاد دانش محمد تهامی نژاد مجید شیخ انصاری بهرام دهقانی به عنوان داوران برگهمه جزئیات ساخت و ساز سالن سینما در کشور افتتاح بزرگترین سینمای کشور با ۲ هزار صندلی در غرب تهران/ شهرک اکبات
همه جزئیات ساخت و ساز سالن سینما در کشورافتتاح بزرگترین سینمای کشور با ۲ هزار صندلی در غرب تهران شهرک اکباتان صاحب سینما میشود هر ۲۰۰ هزار نفر یک سینمامدیرعامل موسسه سینماشهر از افتتاح بزرگترین سینمای کشور با ۱۴ سالن در غرب تهران سینمادار شدن ساکنان شهرک اکباتان و میزان سرجوان ترین و مسن ترین مادران سینمای ایران/ مادرانی که فقط سالی یکبار به یادمان می آیند
از مادر علی حاتمی تا مادر شدن ترانه ی سینمای ایران جوان ترین و مسن ترین مادران سینمای ایران مادرانی که فقط سالی یکبار به یادمان می آیند فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی با بازی زنده یاد رقیه چهره آزاد و بازی بی همتای ترانه علیدوستی در نقش ترانه ماندگار ترین نقش هایفارس با نگاهی گذرا به آثار این سالها گزارش میدهد وقتی سینما و تلویزیون سوریه به افزایش روحیه مقاوم سوریها ک
فارس با نگاهی گذرا به آثار این سالها گزارش میدهدوقتی سینما و تلویزیون سوریه به افزایش روحیه مقاوم سوریها کمک میکنداز بیش از یک سال پیش روندی در سینما و تلویزیون سوریه و در میان هنرمندان سوری ایجاد شده است که تلاش میکنند در آثار هنری خود به ضرورت مقاومت و زندگی در جنگ بپردازنگردهمایی هنرمندان سینما به مناسبت سال نو + تصاویر
گردهمایی هنرمندان سینما به مناسبت سال نو تصاویرگردهمایی هنرمندان سینما تلویزیون موسیقی شعر و ادبیات به مناسبت سال نو روز پنجشنبه در رستوران تماشا برگزار شد این مراسم با خیر مقدم علی معلم و یوسف مناجاتی به حضار آغاز شد و در ادامه تعدادی از چهره های مختلف فرهنگی و هنری حاضر دپدیده نوظهور سینما ؛ پژمان جمشیدی در فیلم جدیدش
پدیده نوظهور سینما پژمان جمشیدی در فیلم جدیدشكی دیگر از كارهایی كه جمشیدی انجام داده و بهزودی اكران خواهد شد فیلم شرف خانواده فاضل است كه نویسندگان آن زوج دوستداشتنی سینما یعنی محراب قاسمخانی و شقابق دهقان هستند پژمان جمشیدی كه با حضور در دوباره احیا شده و نشان داده در ابا دو مستند «عاشق لیلا» و «21 آگهی استخدام» چراغ پخش فیلمهای مستند در سالن سینما حقیقت دو
با دو مستند عاشق لیلا و 21 آگهی استخدامچراغ پخش فیلمهای مستند در سالن سینما حقیقت دوباره روشن شدشامگاه یکشنبه سی و یکم فروردینماه سالن سینماحقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی میزبان نخستین جلسه از دور تازهی نمایش فیلمهای مستند بود به گزارش خبرگزاری فارس در این برنامه اجوانترین و مسنترین مادران سینمای ایران/ سیمرغهایی در ۱۸ و ۸۱ سالگی
جوانترین و مسنترین مادران سینمای ایران سیمرغهایی در ۱۸ و ۸۱ سالگی فرهنگ > سینما - فارس نوشت فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی با بازی زندهیاد رقیه چهره آزاد و بازی ترانه علیدوستی در نقش ترانه ماندگارترین نقشهای مادر سینمای ایران را به یادگارآل پاچینو مرد محبوب سینما 74ساله شد
بیستوپنجم آوریل جمعه هفتادوسومین سالروز تولد آل پاچینو بازیگر نامدار سینمای آمریکا و جهان است آل پاچینو با نام کامل آلفردو جیمز پاچینو و نام مستعار سانی متولد ۲۵ آوریل ۱۹۴۰ در نیویورک از پرآوازهترین بازیگران تاریخ سینماست که هشتبار نامزد دریافت جایزهی اسکار شده استسینما کارت توزیع میشود / اقدامی تازه برای جذب مخاطبان به سالنهای سینما
سینما کارت توزیع میشود اقدامی تازه برای جذب مخاطبان به سالنهای سینما فرهنگ > سینما - سینما کارت با هدف جذب بیشتر تماشاگران و تامین منافع بیشتر برای سینمای ایران در میان مخاطبان توزیع خواهد شد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین شورای صنفی نمایش در روز دوشنبه اول اردیبهداستان فیلم «پژمان» را لو نمیدهم/ امسال میخواهم بازیگر سینما باشم
فرهنگ و هنر سینمای ایران درخشانی به مهر گفت داستان فیلم پژمان را لو نمیدهم امسال میخواهم بازیگر سینما باشم سام درخشانی با اشاره به اینکه فیلمنامه پژمان در حال نگارش است و کار تولید از اواخر تیرماه آغاز می شود تاکید کرد که داستان این فیلم را لو نمیدهد سام درخشانی دربار-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها