تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829210614




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقابت ترکیه و عربستان سعودی برای «احیای خلافت اسلامی»!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رقابت ترکیه و عربستان سعودی برای «احیای خلافت اسلامی»!
از بیش از سه سال پیش و در پی وقوع تحولات منجر به انقلاب های عربی، سناریوهای مختلفی برای آینده منطقه خاورمیانه – و به طور کلی جهان اسلام – معرفی شد که شماری از آن ها، از سوی کشورهایی چون عربستان، قطر و ترکیه بوده و ماهیتاً اساساً سلطه جویانه داشتند. در همین راستا، برخی از تحلیل ها از رقابت ترکیه و عربستان سعودی برای احیای «خلافت اسلامی» حکایت دارد.
کد خبر: ۳۹۷۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۱ - 30 April 2014



رقابت ترکیه و عربستان سعودی برای «احیای خلافت اسلامی»!
از بیش از سه سال پیش و در پی وقوع تحولات منجر به انقلاب های عربی، سناریوهای مختلفی برای آینده منطقه خاورمیانه – و به طور کلی جهان اسلام – معرفی شد که شماری از آن ها، از سوی کشورهایی چون عربستان، قطر و ترکیه بوده و ماهیتاً اساساً سلطه جویانه داشتند. در همین راستا، برخی از تحلیل ها از رقابت ترکیه و عربستان سعودی برای احیای «خلافت اسلامی» حکایت دارد.


به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی «المانیتور» در مطلبی به موضوع اختلافات سیاسی و همچنین ایدئولوژیک ترکیه  و عربستان سعودی در سطح منطقه پرداخته و اشاره می کند که هر یک از این دو کشور، درصدد پیشبرد دستور کار خود جهت احیای خلافت اسلامی و به عبارت دیگر، یکپارچه کردن سرزمین های سنی نشین اسلامی زیر یک چتر واحد است.


اما به نوشته این سایت، وجود این دستور کارهای متناقض، سبب ناخرسندی علما و مفتیان وهابی عربستان شده و زمینه انتقادات شدید آن ها از دولت ترکیه را فراهم کرده است. المانیتور اشاره می کند که علمای وهابی، اصولاً از شنیدن اینکه دیگر کشورهای اسلامی درصدد احیای خلافت باشند، برآشفته می شوند. آن ها به طور جد به این مسئله اعتقاد دارند که دیگر مسلمانان، دارای عقاید انحرافی و مرتد بوده و از صلاحیت لازم برای احیای خلافت اسلامی برخوردار نیستند. 


به عبارت دیگر، علمای وهابی ادعا می کنند که اگر قرار باشد روزی سرزمین های اسلامی زیر یک چتر واحد گرد هم بیایند، خود آن ها هستند که باید نقش اصلی و محوری را در این زمینه بر عهده بگیرند و دیگر مسلمانان حق ندارند در این زمینه ادعایی را مطرح کنند.


در همین زمینه، رئیس دانشگاه «امام محمد بن سعود» - مرکز شناخته شده ترویج آرا و افکار وهابی – کسانی را که معتقدند رجب طیب اردوغان، نخس وزیر ترکیه می تواند نسبت به احیای خلافت اسلامی اقدام کند، به شدت مورد حمله قرار داده است. وی با بیان اینکه کشور ترکیه «غرق در گناه» است، اظهار داشته چگونه یک فرد سعودی می تواند به خود جرأت دهد که اردوغان را احیاگر خلافت اسلامی بنامد؟


البته اختلاف علمای سعودی با ترک ها بر سر خلافت، امر جدیدی نیست و ریشه آن به قرن هجدهم و دوران امپراتوری عثمانی باز می گردد. وهابیون شبه جزیره عربستان از همان زمان ضمن انتقاد از قرائت عثمانی ها از اسلام، تنها خود را برای سلطه بر مسلمانان محق می دانستند. 


اما آنچه که در شرایط کنونی زمینه انتقاد شدید علمای وهابی را از ترکیه فراهم کرده، حمایت این کشور از «اخوان المسلمین» است که به اعتقاد وهابیون، تهدید برای آن ها و به طور کلی، قرائت سلفیون از اسلام به شمار می رود. هراس از اخوان به ویژه در تحولات یک سال اخیر کشور مصر که به سقوط دولت اخوانی محمد مرسی منجر شد، قابل مشاهده بود.


از سوی دیگر، بر کسی پوشیده نیست که ترکیه – و البته قطر – واقعاً دستور کار ویژه ای را برای سلطه بر کشورهای اسلامی از طریق تقویت گروه های اخوانی داشته و همین سیاست را در کشورهای مختلف، از مصر گرفته تا سوریه دنبال کرده اند. به عبارت دیگر، هم عربستان و هم ترکیه، از طریق ایدئولوژی های وهابی و اخوانی، تلاش داشته اند تا دامنه نفوذ و قدرت خود را در منطقه توسعه دهند. 


البته سوریه به عنوان یک نمونه مهم ثابت کرده که هیچ کدام از این دستور کارها نمی تواند با اقبال سرتاسری در منطقه مواجه شده و زمینه واقعی پیگیری اهداف این کشورها را فراهم نماید.  














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن