واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۶:۱۶ب.ظ)
پيشنهاد دکتر مرندي به دولت: بودجه درمان به پيشگيري اختصاص يابد رييس فرهنگستان علوم پزشکي گفت: در حاليکه سطح سواد سلامت در کشور از جايگاه مطلوبي برخوردار نيست، ضرورت دارد، دولت بخش عمده اي از بودجه درمان را به پيشگيري اختصاص دهد که مسلما اين اقدام به کاهش هزينه هاي درماني دولت کمک موثري خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر عليرضا مرندي در حاشيه برپايي همايش ساليانه انجمن پزشکان کودکان ايران ( سي و پنجمين بزرگداشت دکتر محمد قريب) که روز چهارشنبه 10 ارديبهشت ماه در محل کتابخانه ملي آغاز به کار کرد با اعلام اين خبر افزود: متاسفانه به آموزش بهداشت در کشور بها داده نمي شود و وظيفه وزارت بهداشت، پزشکان، انجمن هاي پزشکي و رسانه هاست که با هدف کاهش هزينه هاي درماني نسبت به ارتقاي سطح سواد سلامت جامعه اقدام کنند.
وي با اشاره به اينکه هر چه سواد سلامت در جامعه افزايش يابد از ميزان بيماري ها کاسته مي شود، خاطر نشان ساخت: يافته هاي تحقيقي نشان مي دهد، ميزان اميد به زندگي با مدارج تحصيلي افراد ارتباط مستقيم دارد.
دکتر مرندي گفت: سواد سلامت که متفاوت از سواد عمومي است به معني ظرفيت افراد براي درک و به کارگيري اطلاعات در راستاي تامين نيازهاي سلامت خود و خانواده است.
وي ادامه داد: يافته هاي يک مطالعه در امريکا نشان داده که مادران کم سواد کمتر به برچسب هاي مواد غذايي توجه مي کنند و آن را کمتر مي فهمند در تهيه شير خشک مشکل دارند و اطلاعات آنان در مورد مواد مغذي و ويتامين ها کم است.
استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي يادآور شد: بر اساس اين تحقيق، اکثريت قابل توجهي از مادران کم سواد، وزن فرزندان چاق خود را مطلوب دانسته يا حتي کم تصور مي کنند.
وي افزود: سلامت روان مادر نقش فوق العاده اي در سلامت کودک داشته و تشخيص و درمان افسردگي مادر نقش مهمي در مراقبت هاي پيشگيري کودک دارد.
دکتر مرندي اظهار داشت: مطالعات همچنين حاکي از رابطه قوي بين سواد کم مادر و بروز افسردگي، استعمال دخانيات و چاقي مادر است.
وي گفت: سواد سلامت کودکان شامل همه اطلاعات و آگاهي هايي است که وي در مدرسه يا از طريق رسانه ها و ... فرا مي گيرند.
رييس فرهنگستان علوم پزشکي اضافه کرد: سواد سلامت کودکان هم به سواد سلامت خود کودک برمي گردد و هم به سلامت سواد والدين و به طور طبيعي موارد سلامت کودک با افزايش سن، تکامل و آموزش هايي که به کودک داده مي شود، ارتقا مي يابد.
وي با تاکيد بر اينکه سواد سلامت نقش بي بديلي در ارتقاي سلامت جامعه و نيز در پيشگيري و رفع تهديدهاي سلامت داشته در پيشبرد و بهبود بخشيدن مراقبت هاي سلامت بسيار تاثيرگذار است، ادامه داد: افزايش سواد سلامت، امکان درمان کامل و به موقع را فراهم کرده، احتمال بروز عوارض و معلوليت ها را به حداقل ممکن مي رساند.
دکتر مرندي، تصريح کرد: بهترين شيوه ارتقاي سواد سلامت کودکان، تمرکز بر آموزش فعال آنان است که خود موجب افزايش دسترسي و کاهش بي عدالتي مي شود.
"همايش سالانه انجمن پزشکان کودکان ايران" با حضور دکتر علي اکبر ولايتي، دکتر عليرضا مرندي و نيز جمعي از پزشکان متخصص کودکان روز چهارشنبه 10 ارديبهشت ماه ، همزمان با سي و پنجمين بزرگداشت دکتر محمد قريب در محل کتابخانه ملي ايران آغاز به کار کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]