واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۱:۳۰ق.ظ)
تقسيم بندي مراکز انتقال خون در 9 منطقه آموزشي نگاه منطقه اي در شبکه خون رساني کشور جايگزين نگاه استاني مي شود مديرعامل سازمان انتقال خون گفت: سازمان انتقال خون براي دقت بيشتر در فرايند خونگيري قصد دارد شيوه جذب اهدا کنندگان را تغيير دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج ،دکتر پور فتح اله درمورد برنامه هاي پيش روي سازمان در سال جاري و آينده گفت: تغييراتي در روش ها و نگرش ها لازم است که از آن جمله شيوه جذب اهدا کننده است.وي تاکيد کرد: تهييج افکار عمومي و تحريک احساسات مردم با سلامت خون مغاير است و وارد کردن استرس و تحت فشار قرار گرفتن سيستم ، وضعيتي ايجاد مي کند که مي تواند منجربه زير پا گذاشتن استاندارد ها شود.
وي گفت: گرچه با فراخوان دادن گاه و بيگاه به نوعي فعاليت سازمان انتقال خون در رسانه ها مطرح مي شود، اما؛ ما براي مطرح کردن دستاوردهاي سازمان راههاي ديگري هم داريم و نياز به تهييج افکار عمومي و نگران ساختن مردم نيست.
وي با اشاره به آمار500 هزار اهداکننده ي مستمر که حد اقل 2 بار در سال خون اهدا مي کنند گفت: اين عزيزان حتي در شرايط نامطلوب و کاهش سطح سرويس دهي و خدمات، اهداي خون را فراموش نکردند.
مدير عامل سازمان انتقال خون اهد اکنندگان خصوصا اهدا کنندگان مستمر را سرمايه بزرگ انتقال خون دانست و گفت: بايد در استانها براي آموزش و فرهنگ سازي در ميان اين دسته از اهدا کنندگان برنامه ريزي بيشتري صورت گيرد زيرا اين گروه الگوهاي مسووليت پذيري و زندگي سالم هستند.
وي افزود: در مواقع کمبود خون برنامه ريزي خواهد شد که فراخوان فقط از طريق پيامک و تماس مستقيم با اهدا کنندگان مستمر و با سابقه سازمان صورت پذيرد و از طريق اهدا کنندگان مستمر، آموزش جامعه و جذب اهدا کننده و تغيير نگرش جامعه براي اهداي خون و سلامت خون صورت پذيرد.
دکتر پور فتح اله گفت: اطلاع رساني ويژه براي مخاطبان خاص و ويژه اهدا کنندگان مستمر از ديگر کارهايي است که به زودي صورت مي گيرد.
وي افزود: آموزش سلامت به جامعه اهدا کنندگان بايد به شيوه اي باشد که اين گروه دربحث سلامت خون سرآمد باشند. در اين صورت اين گروه مي توانند حتي از يک پزشک اهدا اطلاعات بهتري به مردم و ساير اهدا کنندگان بدهند ضمن اينکه مراقب سلامت خود نيز هستند.وي اين 500هزار نفر اهدا کننده مستمر را سرمايه هاي ملي خواند که مي توانند هدايت کنندگان سلامت جامعه باشند.
پور فتح اله گفت: مطالعات اجتماعي نشان مي دهد اين عده نسبت به آسيب ها و مسائل جامعه بي تفاوت نيستند و جزو قشر مسووليت پذير و موثر جامعه اند. وي همچنين در بحث سياست هاي استاني انتقال خون گفت: براي مديريت بهتر امور انتقال خون خصوصا در بحث فرآيندها و اتوماسيون بايد نگاه منطقه اي به جاي نگاه استاني حاکم باشد. اکنون در 31 استان کشور آزمايشگاه وجود دارد و حتي در دور افتارده ترين نقطه از کشور چون چابهار نيز از اين سيستم بهره مند است در حالي که هزينه ي نگهداري اين وسايل حتي بيشتر از سرمايه گذاري انجام شده است. حال آن که در کشوري چون آمريکا اين تجهيزات تنها در 6 منطقه مستقر است.
وي بر لزوم جهت گيري شبکه خون رساني کشور از سطح استاني به منطقه اي تاکيد کرد و افزود: تمرکز اتوماسيون و نگاه منطقه اي براي تامين خون بايد جايگزين نگاه استاني شود و آزمايشها در 9 مرکز منطقه اي متمرکز شود.
همچنين لازم است مراکز اهداي خون در مناطق پر جمعيتي که در آن بيماريهاي منتقله از خون شيوع ندارد ساماندهي شود .تامين خون در استان هاي هم جوار نيز بايد به شکل منطقه اي صورت گيرد و استانها در اين زمينه هم پوشاني داشته باشند.وي با تشکر از دولت تدبيرو اميد در مساعدت به رفع مشکلات مالي سازمان انتقال خون اظهار اميدواري کرد با مشخص شدن سياست هاي جذب نيروي انساني، مشکلات نيروي انساني سازمان نيز به حداقل خواهد رسيد.
وي با اشاره به اقدامات مشترک و تدوين تفاهمنامه با بيمارستان هايي که مصرف خون بالا دارند اظهار اميدواري کرد که با اجرايي شدن تفاهمنامه ها امسال بتوانيم قدم هاي موثري در زمينه ي سرويس هاي انتقال خون بيمارستاني، مديريت مصرف خون، انتقال خون خودي، مديريت خون بيمار و مصرف بهينه و منطقي خون داشته باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]