واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان یاوری به مهر مطرح کرد:
عدم استقبال ناشران مهم ترین دلیل کمبود کتاب های دیجیتال/رفع موانع تولید کتاب های الکترونیکی ضروری است
اصفهان – خبرگزاری مهر: مدیر کل کتابخانه های استان اصفهان گفت: ناشران و مولفان زیر بار تولید کتاب های الکترونیکی نمی روند زیرا معتقدند این امر به اندازه کتاب های چاپی برای آنها سودآوری ندارد بنابراین باید به فکر راه حلی برای این مشکل باشیم چرا که با توجه به مشکلات و درگیری های جوامع در دنیای کنونی رواج کتاب های دیجیتال در جامعه الزامی است.
غلامرضا یاوری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لزوم فراگیر شدن فرهنگ مطالعات دیجیتال در کشور اظهار داشت: اکنون کشور ایران نیز همسو با تمام دنیا در فضای جدید اطلاعاتی قرار دارد و بر همین مبنا ما نیز به عنوان متولی حوزه مطالعه به دنبال این هستیم که تمام سلایق مردمی در حوزه مطالعه کتاب های چاپی، صوتی و الکترونیک را تأمین کنیم چرا که هر کدام از این موارد در جای خود ارزشمند است.
وی افزود: هر نوع از این کتاب ها در فضایی خاص قابل استفاده است و می تواند به گسترش فرهنگ کتابخوانی کمک کند بدین شکل که هر فرد در هر فضایی بسته به نوع مکان می تواند از کتاب های صوتی و الکترونیکی بر روی موبایل، تبلت، نوت بوک و غیره استفاده کند و یا از کتاب های چاپی کمک بگیرد.
مدیر کل کتابخانه های استان اصفهان تاکید کرد: همچنین در مواردی خاص مانند تحقیقات دانشجویان کتاب های الکترونیکی می تواند بسیار کمک کننده باشد بنابراین گرچه هیچ چیز نمی تواند جای تاثیرپذیری کتاب های چاپی را بگیرد اما در کنار آن رواج کتاب های دیجیتال نیز امری ضروری است.
وی با اشاره به اینکه رشد چاپ و تولید تمامی این کتاب ها باید به شکل همزمان انجام شود، ادامه داد: مهم این است که همانند کشورهای پیشرفته کاری کنیم که مردم در هر مکانی به انواع کتاب های چاپی، صوتی و الکترونیکی دسترسی داشته باشند چراکه به یقین این موضوع در گسترش فرهنگ کتابخوانی موثر است.
ضرورت رفع موانع تولید کتاب های دیجیتال
مدیر کل کتابخانه های استان اصفهان با اشاره به روند ایجاد کتاب های الکترونیکی توسط نهاد کتابخانه های کشور و ارگان های وابسته درباره دلیل عدم تنوع این نوع کتاب ها تصریح کرد: زمانی که تصمیم بر ایجاد کتاب های الکترونیکی گرفته می شود باید در وهله نخست حقوق مادی آن از ناشر و مؤلف خریداری شود اما بسیاری از ناشران زیر بار این مسئله نمی روند و معتقدند تنها کتاب های چاپی سودآوری دارد.
وی اضافه کرد: باید تمهیدی بیاندیشیم تا این مشکل رفع شود و کتاب های الکترونیکی نیز بتواند سودآوری خوبی داشته باشد و امیدواریم در آینده نزدیک مطابق هدف تعیین شده تمامی کتاب های ارزشمند به شکل دیجیتال درآید.
۱۳۹۳/۲/۱۰ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]