واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خودمراقبتی مانع از بروز دردهای سیاتیکی می شود تهران - ایرنا -رییس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی با بیان اینکه اکثر دردهای سیاتیکی بدون نیاز به جراحی درمان پذیرهستند گفت : این دردها با خود مراقبتی و حرکات صحیح روزمره زندگی قابل پیشگیری و حتی درمان است.
دکتر سید منصور رایگانی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: سیاتیک بزرگترین عصب بدن است که دردهای انتشاری به کمر را تشکیل می دهد در واقع سیاتیک به دردهای تیر کشنده ای گفته می شود که از پشت باسن شروع شده و به پشت ران و ساق و گاهی کف پا تسری پیدا می کند.
وی گفت: اسپاسم و درد عصب سیاتیک از جمله دردهایی است که اکثر بزرگسالان آن را یکی، دو بار در طول زندگی تجربه کرده اند. البته اکثر موارد ابتلا شامل دردهای ناشی از فتق دیسک بین مهره ای ستون فقرات کمری می شود که عمومیت زیادی در بیماران دارد.
رایگانی با بیان اینکه دردهای ستون فقرات ناشی ازدیسک در مردان بیش از زنان شایع است اضافه کرد: مردان به دلیل داشتن فعالیت های فیزیکی و بدنی زیاد بیش از زنان مبتلا به دردهای دیسک کمری و دردهای سیاتیکی می شوند.
به گفته وی مهمترین عامل ابتلا به درد های سیاتیکی مراقبت و مراعات نکردن از ستون فقران به هنگام فعالیت های روزمره زندگی است .
رایگانی به کارمندان ، دانش آموزان و دانشجویان که ساعت های متوالی نشسته کار می کنند،توصیه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به دردهای سیاتیکی باید در فعالیت های روزانه حدود 30 دقیقه وضعیت بدنی را تغییر داد.
رییس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی اظهار داشت : عوامل مختلفی مانند فشارهای ناشی از جا به جایی دیسک در بدن، تغییر شکل و ظاهر دیسک، ضربه خوردن در اثر تصادف، ورزش و یا حادثه از جمله رایج ترین و شایع ترین علل تورم و دردناک شدن عصب سیاتیک است.
به گفته وی تغییر سبک زندگی ، اصلاح حرکات بدنی ، صحیح نشستن و راه رفتن ، بلند نکردن اجسام سنگین ، راه رفتن در آب کم عمق و غیره در پیشگیری و درمان دردهای سیاتیک بسیار موثر است.
وی همچنین ادامه داد: مهم ترین عامل برای پیشگیری از دردهای سیاتیک، تقویت عضلات شکم و کمر از طریق ورزش، اصلاح الگوی نشستن و قرار گرفتن بدن در موقعیت های مختلف و خودداری از بلند کردن اجسام سنگین و واردآوردن فشار زیاد به کمر است.
رایگانی با بیان اینکه راه رفتن در استخر و آب درمانی یکی دیگر از روش های پیشگیری از دردهای کمری و سیاتیکی است اما اصلی ترین راه درمان محسوب نمی شود، گفت: هنگام حمله های حاد سیاتیک عصبی نباید ورزش کرد، اما در مرحله مزمن ماساژ و تمرینهای ورزشی کمک کننده است.
به گفته وی بیماران ممکن است یک تا دو روز استراحت کنند تا درد شدید سیاتیک بهتر شود، اما اگر دردهای آنان تسکین پیدا نکرد حتما باید به پزشک مراجعه کنند.
به گفته وی، روش های مختلفی در روند درمان بیماران اعم از دارو درمانی ، فیزیوتواپی ، ورزش ، استخر و آب درمانی برای کاهش درد این بیماران به کار می رود.
علمی (4)**1354**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]