تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837433997




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روابط ایران و عربستان سعودی چگونه بهبود خواهد یافت؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: روابط ایران و عربستان سعودی چگونه بهبود خواهد یافت؟
از سال ها پیش تاکنون، همواره این نکته مورد اشاره تحلیلگران اوضاع خاورمیانه قرار داشته که ماهیت روابط ایران و عربستان سعودی به عنوان دو کشور مهم و تأثیرگذار، یکی از مهمترین عناصر تعیین کننده ساختار سیاسی و امنیتی این منطقه به شمار می رود. در همین راستا، یک روزنامه لبنانی به تحلیل وضعیت جاری روابط این دو کشور پرداخته و بهبود روابط میان آن ها را روندی اجتناب ناپذیر دانسته است.
کد خبر: ۳۹۶۸۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۱ - 29 April 2014



بهبود روابط ایران و عربستان سعودی اجتناب‌ناپذیر است
از سال ها پیش تاکنون، همواره این نکته مورد اشاره تحلیلگران اوضاع خاورمیانه قرار داشته که ماهیت روابط ایران و عربستان سعودی به عنوان دو کشور مهم و تأثیرگذار، یکی از مهمترین عناصر تعیین کننده ساختار سیاسی و امنیتی این منطقه به شمار می رود. در همین راستا، یک روزنامه لبنانی به تحلیل وضعیت جاری روابط این دو کشور پرداخته و بهبود روابط میان آن ها را روندی اجتناب ناپذیر دانسته است.


به گزارش «تابناک»، روزنامه لبنانی «السفیر» در مطلبی به بررسی روابط ایران و عربستان پرداخته و اشاره می کند که طی بیش از یک دهه اخیر، تقابل این دو کشور، مهمترین منازعه منطقه ای در خاورمیانه بوده است. منازعه ای که دامنه آن از گستره سرزمینی این دو کشور فراتر رفته و دیگر مناطق، از عراق گرفته تا یمن و از بحرین تا لبنان را درگیر کرده است.


در این مطلب به طور خلاصه آمده است:


در اغلب کشورهای خاورمیانه، منبع اصلی درگیری های داخلی ریشه در یک عامل اصلی دارد و آن، تضاد منابع ایران و عربستان سعودی در این کشورهاست. بر این اساس، تقابل ایران و عربستان و یا – آنگونه که برخی بیان می کنند – تقابل شیعه و سنی، به مشخصه اصلی منازعات منطقه ای تبدیل شده است. 


در حال حاضر نیز این تقابل خود را در قالب چند روند عمده نشان داده است: انتخابات پارلمانی عراق، انتخابات ریاست جمهوری لبنان، آشتی فتح و حماس و سوریه، که خود مهمترین نمود منطقه ای منازعه ایران و عربستان سعودی به شمار می رود. 


از دید عربستان سعودی، توافق ایران و آمریکا بر سر موضوع هسته ای، راه را برای برداشته شدن تحریم های اقتصادی موجود علیه ایران هموار کرده و دست ایران را در منطقه باز خواهد کرد. از سوی دیگر، این توافق راه را برای قدرت گرفتن «میانه رو»ها در ایران هموار خواهد کرد. 


البته ایران مشکلی با تقویت میانه روها در ایران ندارد؛ به ویژه به این علت که پیش از این، بسیاری از مشکلات عربستان سعودی با ایران، در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی حل و فصل شد و در دوره ریاست جمهوری خاتمی نیز دو طرف توانستند در مجموعه ای از موضوعات به تفاهم برسند. درست است که در آن زمان، توازن قوای منطقه ای با امروز متفاوت بود، اما به هر حال، رفسنجانی و خاتمی از دید سعودی ها به عنوان شرکایی قابل پذیرش به شمار می رفتند. 


بر این اساس، نگاهی دقیق به اوضاع، می تواند سبب به دست آمدن این نتیجه شود که پیشرفت در مذاکرات هسته ای ایران، سبب ایجاد فرصتی برای عربستان سعودی خواهد شد. به عبارت دیگر، هرچند مذاکرات ایران و آمریکا می تواند سبب ضربه خوردن منافع عربستان شود، اما در صورتی که این روند به تقویت میانه روها در ایران منجر شود، این امر در نهایت به نفع سعودی ها نیز خواهد بود.


حتی در صورت موفقیت آمیز بودن مذاکرات هسته ای، ایران برای نفع بردن کامل از این روند، به زمان نیاز دارد و در همین راستا، کاهش تنش های منطقه ای یکی از راه هایی است که می تواند چنین زمینه ای را برای ایران فراهم کند. بر این اساس، کاهش تنش ها با عربستان، به عنوان یک امر مهم مورد توجه ایران قرار خواهد گرفت.


از سوی دیگر، در شرایط فعلی، عربستان سعودی با مسئله تحولات قدرت در داخل مواجه است؛ تحولاتی که شاید از زمان تأسیس پادشاهی سعودی در سال 1932 تاکنون بی سابقه باشد. همزمان با این تحولات داخلی، تهدیدات برآمده از اوضاع بین المللی و منطقه ای نیز عربستان را درگیر خود کرده است. در نتیجه، عربستان سعودی نیز نیازمند آن است که تا زمان بازگشت اوضاع به حالت عادی، تنش زدایی در روابط با رقبای منطقه ای را در دستور کار خود قرار دهد. 


در عرصه داخلی عربستان، ملک عبدالله، پادشاه این کشور، اخیراً طی فرمانی مقرن بن عبدالعزیز را به عنوان جانشین ولیعهد انتخاب کرد تا از بروز هرگونه تنش و درگیری در آینده بر سر مسئله جانشینی جلوگیری کند. در عرصه بین المللی، مسئله اصلی عربستان با آمریکاست. به طور کلی، عربستان سعودی همواره به عنوان متحد جمهوری خواهان شناخته شده، نه دموکرات ها. تلاش های دولت اوباما برای تنوع بخشیدن به سیاست خاورمیانه ای خود نیز سبب ناخرسندی عربستان شده است.


افزون بر این، عربستان سعودی در سطح منطقه نیز با چالش های مهمی روبروست. تلاش عربستان برای منسجم نگه داشتن شورای همکاری خلیج فارس و همچنین منازعات اخیر عربستان با قطر، از جمله مهمترین این موارد است. تلاش برای محدود نگه داشتن اخوان المسلمین در سطح منطقه، به خطر افتادن منافع این کشور در عراق و لبنان و همچنین تحولات سوریه، از جمله دیگر چالش های عربستان در منطقه است. این مجموعه مسائل، همکاری عربستان با ایران را ضروری ساخته است.


البته باید اشاره کرد که هیچ کس انتظار ندارد منازعات موجود میان ایران و عربستان به صورت یکشبه حل و فصل شده و روابط دو کشور حالی دوستانه پیدا کند. اما از آنجا که به دلایل مختلف، هر دو کشور نیاز به آرام کردن فضای موجود دارند، گزینه بهبود روابط به عنوان گزینه ای جدی روی میز خواهد بود.


در این چارچوب، به نظر می رسد که شیوه حل و فصل بحران سوریه، کلید تنش زدایی در روابط ایران و عربستان باشد؛ زیرا اهمیت ویژه سوریه در منطقه خاورمیانه، سبب شده که به طور تاریخی، این کشور همواره تعیین کننده ساختار موازنه قدرت در منطقه باشد. به توافق رسیدن دو کشور بر سر شیوه حل و فصل بحران سوریه، می تواند راه را برای حل اختلافات آن ها در دیگر بخش های منطقه نیز هموار کند. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن