واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: کتاب با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما عجین شده است
رئیس جمهور در مراسم گشایش نمایشگاه بین المللی کتاب با بیان اینکه معجزه پیامبر ما کتاب است، گفت: ما مسلمانان و خانواده های ایرانی از دوران خردسالی جزو اولین اشیایی که مشاهده می کردیم در قفسه اتاق، کتاب و حداقل قرآن مجید، کتاب آسمانی بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، رئیس جمهور در مراسم گشایش بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، این رویداد مهم فرهنگی را به اصحاب فرهنگ و همه دستاندرکاران صنعت نشر کتاب، آفرینندگان آثار، ناشران و عرضهکنندگان و خریداران کتاب تبریک گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی حضور همه میهمانان داخلی و خارجی را در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب گرامی داشت. وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه کلمه کتاب و نام کتاب هم با فرهنگ ایرانی و هم با فرهنگ اسلامی ما عجین شده است گفت: اگر موسی کلیم (ع) را به عنوان شکافنده نیل می شناسند و اگر عیسی روح الله (ع) را به عنوان زنده کننده مردگان می نامند، پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) را به عنوان صاحب کتاب می شناسند.
رئیس جمهور گفت: معجزه پیامبر ما کتاب است و ما مسلمانان و خانوادههای ایرانی از دوران خردسالی جزو اولین اشیائی که در قفسه اتاقمان مشاهده می کردیم کتاب و حداقل قرآن مجید، کتاب آسمانی بود.
وی به شکل گیری ارتباط مسلمانان با دیگر ادیان آسمانی و مکاتب توحیدی با کلمه کتاب اشاره کرد و افزود: ما آنان را اهل کتاب می دانیم و کلمه اهل کتاب ارتباط ویژه ما مسلمانان با تمام فرقههای دینی است که به نزول کتاب آسمانی معتقدند.
رئیس جمهور گفت: به همان اندازه که اندیشه و خرد حرمت دارد، کتاب و نویسنده و ناشر و خواننده آن نیز دارای حرمت و احترام است. آقای روحانی با بیان اینکه کتاب به معنای ظهور و بروز خرد و اندیشه است تأکید کرد: باید در قانون و مقررات و در حمایتهایمان و در امنیت حقوقی اجتماعی و فرهنگیمان تلاش کنیم تا حرمت اهل قلم نگاه داشته شود. وی افزود: قلم مورد احترام خالق و آفریننده جهان است که به آن قسم یاد کرده، پس دارای حرمت است و صاحب قلم حرمت بیشتر دارد.
رئیس جمهور گفت: باید تلاش کنیم مسیر خلق کتاب و کتابخوانی و دوست داشتن کتاب و یار آن بودن را بیشتر کنیم. وی افزود: آن حبل متینی که ما را به همه اعصار و دورانها و همه کشورها و مناطق جهان متصل میکند کتاب است که ما را با دیار دور و نزدیک، با قبایل و با زبان و فکر و راه و روش آنها آشنا می سازد، پس کتاب حلقه اتصال همه انسانهاست یعنی همه ما را به هم متصل می کند.
رئیس جمهور گفت: اسلام آیینی است که تعلق به قوم و قبیله خاصی ندارد، دارای عصبیت عشیرهای و قبیلهای نیست، بلکه دریچه ورود حقایق و علم و دین و فرهنگ را عقل و دل میداند و نه طایفه و سرزمین. وی افزود: کتاب همانند فرهنگ و دین مرز نمی شناسد بلکه ارزشی است ورای همه مرزهای سیاسی یا جغرافیایی.
آقای روحانی گفت: اگر می خواهیم کتاب جایگاه اصلی خود را بیابد باید برای آفریننده و ناشر و عرضهکننده کتاب در همه مراحل، امنیت و آزادی را تضمین کنیم. رئیس جمهور تصریح کرد: بدون آزادی فکر و خرد، اندیشه واقعی انسان تحقق نمی یابد چه بر روی صفحه کاغذ یا فضای مجازی؛ زیرا کتاب به معنای ثبت آن چیزی است که در دل و جان داریم، چه روی سنگ باشد یا برگ یا صفحه نقاشی یا به صورت تابلوی نقاشی یا مجسمهسازی و یا حتی معماری، بنابراین همه آثار ثبت شده جهانی به نوعی کتابند.
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]