واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شوراها حلقه ارتباطی بی واسطه مردم با حاکمیت کاشان- ایرنا- شوراهای اسلامی شهر و روستا نهادی برخاسته از متن مردم، ناظری امین و حلقه ارتباطی بدون واسطه مردم با حاکمیت است.
به گزارش ایرنا، حضور و مشارکت گسترده مردم یکی از عوامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی و پشتوانه ای عظیم برای تداوم آن در دوره های پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.
بدون شک شوراهای اسلامی شهر و روستا، نهادی مردمی و یکی از ارکان اصلی دموکراسی به معنای واقعی در نظام جمهوری اسلامی است.
در قانون اساسی کاربرد کلمه ˈشورا ˈ بیش از هر کلید واژه دیگری آمده است و از شوراها به عنوان نماد تعیین سرنوشت مردم توسط خودشان و حضور مردم در اداره امور کشور یاد شده است.
آنچه مسلم است شوراها بی واسطه ترین حلقه ارتباطی مردم، با حاکمیت هستند.
جنس شوراهای شهر و روستا از جنس مجلس شورای اسلامی است، هر دو به دستگاههای اجرائی نظارت می کنند، مجلس شورای اسلامی قانون می نویسد و شورا هم به وضع مقررات می پردازد.
مجلس بودجه تصویب می کند و شورا هم همین وظیفه را در قبال شهر و شهردار ، یا روستا و دهیار دارد، اگر مجلس از وزیر سئوال و پرسشی می کند باید در مقیاسی کوچکتر شورا نیز از مدیر اجرایی شهر و روستا سوال کند و به کار آن نظارت داشته باشد.
بر همین اساس مجلس شورای اسلامی در سطح ملی عمل می کند و شوراها در سطح محلی و منطقه ای، حضور شوراهای شهر و روستا به عنوان نمایندگان مردم و مدافع منافع آنها در سطح جامعه می تواند بسیار مهم باشد.
بر این اساس، ایجاد تشکلهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با ساختار سازمان یافته تشکیلاتی و مورد حمایت قانون می تواند بهترین راه برای تامین مشارکت جمعی مردم و تفویض امور به آنان باشد به نحوی که تمام شهروندان و روستاییان در تعیین سرنوشت خود مشارکت داشته باشند.
در این راستا و به منظور تحقق هرچه بیشتر مشارکت مردمی در اداره امور خود در نهم اردیبهشت سال 1358 هجری شمسی رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) طی فرمانی به شورای انقلاب توصیه کرد که آییننامه تدوین شوراها را تنظیم کنند تا اصل حضور و مشارکت مردم تامین شود.
به همین منظور پس از پایان جنگ تحمیلی، اولین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با شرکت بیش از 24 میلیون نفر در بیش از 40 هزار حوزه انتخابی در هفتم اسفند سال 1377 برگزار و حدود 200 هزار نفر از منتخبین مردم جهت اداره امور شهرها و روستاهای کشور برگزیده شدند و شوراها رسما در نهم اردیبهشت سال 1378 با پیام مقام معظم رهبری آغاز به کار کردند.
و به این ترتیب در تقویم رسمی کشور ما (ایران) روز نهم اردیبهشت به عنوان روز شوراها ثبت شد و انتخابات دومین دوره شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور طبق موعد مقرر در روز نهم اسفند 1381 با مشارکت بیش از 20 میلیون نفر در سراسر کشور بر گزار شد.
انتخابات سومین دوره شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور، چندماه زودتر از موعد همیشگی و همزمان با انتخابات مجلس خبرگان رهبری در بیست و چهارم آذر 1385با حضور بیش از 28 میلیون رای دهنده پای صندوق های رای برگزار شد.
عمر قانونی هر دوره شوراها چهار سال است ولی در پی تصویب قانونی در مجلس، مصوب شد که انتخابات خبرگان با مجلس و انتخابات شوراها با ریاست جمهوری ادغام شود و به این ترتیب انتخابات سوم در سال 1385 برگزار شد و عمر شوراهای سوم هفت سال به درازا کشید.
چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در بیست و چهارم خرداد 1392 برگزار شد.
و اینک شوراهای اسلامی شهر و روستا با کوله باری از تجربه و خدمت صادقانه و از جنس مردم در راستای اهداف عالی نظام و در جهت خدمات رسانی بهتر به مردم در امور شهری و روستایی نظارت مستقیم دارند.
7429/545
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]