تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829146692




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح های آبخیزداری برای مقابله با معضلات کشاورزی فارس


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

طرح های آبخیزداری برای مقابله با معضلات کشاورزی فارس شیراز - ایرنا - برخی کارشناسان و متولیان امر در استان فارس معتقدند : با مدیریت بهینه آب و اجرای طرح های آبخیزداری، آبخوان داری و آبیاری های نوین می توان منابع طبیعی و کشاورزی این استان را از بلای کم آبی رهایی بخشید.


آنان در گفت و گو با گزارشگر ایرنا افزودند: فارس به لحاظ کشاورزی و منابع طبیعی یکی از مناطق تاثیرگذار در کشور است که منابع آب و مدیریت صحیح آن برای آن بسیار حیاتی است.
این عده می گویند: دو میلیون و 200هکتار از مجموع 10میلیون و 400هزار هکتار عرصه منابع طبیعی استان فارس جنگل می باشد که استمرار حیات و پویایی آن وابسته به منابع آب زیرزمینی و مدیریت آبهای سطحی است .
کارشناسان با اشاره به وجود 925 هزار هکتار از سطح زیر کشت محصولات زراعی و 1/402 هزار هکتار باغهای استان فارس افزودند :پایداری و استمرار این جایگاه وابسته به مدیریت منابع آب است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت:بروز عوارض خشکسالی در فارس ، اجرای پروژه های آبخیزداری در استان را حیاتی کرده است.
کاظم بردبار اظهار کرد: سالانه میلیاردها متر مکعب آب به صورت هرز آب و میلیاردها تن خاک از طریق فرسایش در کشور هدر می رود که توسعه آبخیزداری در مناطق مختلف می تواند در تغذیه و تقویت سفره های آب زیرزمینی اثرگذار باشد.
وی افزود: تاکنون طرح های آبخیزداری در دو میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی فارس اجرا شده است .
وی بیان کرد: اعتبارات اندک استانی در حوزه آبخیزداری ، امکان مهار کامل حوزه های آبخیز را فراهم نمی سازد و طرحهای آبخیزداری به صورت موردی در برخی مناطق اجرا می شود.
مدیرکل منابع طبیعی فارس بدون ذکر مبلغ مشخص گفت : در صورت تامین اعتبارات لازم ، می توان در فارس سالانه در یک میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی پروژه های آبخیزداری را اجرا کرد.
بردبار اضافه کرد: از ابتدای سال زراعی جاری بیش از 76 میلیون متر مکعب آب باران در حوزه های آبخیز استان ذخیره شده است.
وی افزود: حجم وسیعی از آب ها که به صورت سیلاب و روان آب بوده ، با ایجاد سدهای کوچک و پروژه های آبخیزداری جمع آوری شده و این مهم از وقوع حوادث مخرب ناشی از سیل جلوگیری و به تغذیه سفره های زیر زمینی کمک می کند.
بگفته وی آبخیزداری در امور زیربنایی حوزه های آبخیز ، حفاظت خاک ،کنترل فرسایش رسوب،مهار سیل ، ارتقا پوشش گیاهی ، حفاظت از منابع آب و خاک و کاهش عوارض خشکسالی اثرگذار است.
وی افزود: سال گذشته چهار پروژه آبخیزداری با هفت میلیارد ریال اعتبار در شهرستان جهرم ، رستم ، قیرو کارزین بهره برداری شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم گفت: افت آب های سطحی، کاهش آب سفره های زیرزمینی ، خشکیدگی چاه های آب ، پیشروی آب شور در مناطق مستعد کشت کشاورزی فارس را تهدید می کند.
محمد مهدی قاسمی افزود: اگرچه همواره برخی مسوولان ، کشاورزی را عامل تهدید کننده کمبود آب اعلام می کنند ،اما طرح های آبخیزداری مورد اقبال نیستند.
وی هم بدون ذکر مبلغ گفت:طرح های آبخیزداری و آبخوان داری درذخیره سازی آب های سطحی اثرگذار است اما اعتبارات قابل توجهی به این بخش تعلق نمی گیرد.
وی ادامه داد: هرز روی آب از طریق کشاورزی تنها بهانه ای است که برخی مسوولان برای پوشاندن بی مسوولیتی ها عنوان می کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: سازمان آب در قبال حفر چاه های غیر مجاز مسوول است و باید از این مهم جلوگیری کند.
وی بیان داشت: جهاد کشاورزی مسوول تولید محصولات کشاورزی است اما درکنار این مسوولیت با گسترش روش های نوین آبیاری ، بهره گیری از بذرهای ارقام برتر و انتقال دانش به مزارع ، درصدد کاهش مصرف آب کشاورزی است.
قاسمی بیان داشت: آبیاری تحت فشار در 220 هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس اجرایی شده و با همت کشاورزان و بهره گیری ازاعتبارات یارانه ای سطح کشت بیشتری را زیر پوشش خواهیم برد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: آب به عنوان کمیاب ترین نهاده کشاورزی باید از برنامه ریزی های اساسی و افزایش بهره وری بالا برخوردار باشد.
به گفته این مسوول ، هم اکنون بهره وری آب در اراضی کشاورزی فارس بین 40 تا 50 درصد است و این میزان در سه سال آینده باید به 80 تا 90 درصد برسد.
مسوول توسعه روش های نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم گفت: بر اساس برنامه ریزی مصوب ، آبیاری تحت فشار با 85 درصد یارانه و کمک دولت و 15 درصد خودیاری کشاورز و بهره گیری از تسهیلات صندوق توسعه کشاورزی انجام می شود.
شهرام محمدی با بیان این مطلب که کشاورزان برای اجرای آبیاری تحت فشار در مزارع برای خرید تجهیزات لازم با نوسان قیمت ها مواجه هستند افزود: اواخر سال گذشته لوله پلی اتیلن کیلویی 50 هزار ریال بود اما الان به کیلویی 65 هزار ریال رسیده است.
وی ادامه داد: سال گذشته دولت برای آبیاری بارانی 40 میلیون ریال ، سیستم آبیاری موضعی 56 میلیون ریال و آبیاری کم فشار 25 میلیون ریال یارانه در نظر گرفت .
محمدی گفت: با افزایش و نوسان قیمت ها ، توازن 85 درصد یارانه و 15 درصد آورده کشاورز بهم خورده است ، اگر دولت سهمیه ویژه ای از پتروشیمی برای جهاد کشاورزی در نظر بگیرد می توان قیمت لوله را برای کشاورزان ثابت نگه داشت.
بگفته وی ، درصورتی که امسال اعتبارات بموقع در اختیار جهاد قرار گیرد در 20هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس آبیاری نوین انجام می شود.
این کارشناس اضافه کرد: اجرای این میزان آبیاری نیاز به یکهزار و 100 میلیارد ریال اعتبار دارد و در صورت تامین آن این طرح بطور کامل اجرایی می شود.
وی تاکید کرد: سهمیه یارانه آبیاری نوین به زمین هایی تعلق می گیرد که تاکنون از تسهیلات یارانه ای استفاده نکرده باشند در واقع ملاک زمین است نه افراد.
محمدی بیان داشت: سال گذشته آبیاری نوین در 19 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی فارس انجام شد که 5/4 هزار هکتار از تسهیلات دولتی بهره گرفتند و بقیه با سرمایه گذاری کشاورزان انجام شد.
وی گفت: سال 90 دولت اعتبارات مناسبی برای آبیاری های نوین در نظر گرفت اما در سال 91 و 92 اجرای این طرحها با کمبود اعتبار مواجه بود.
بگفته وی ، سال گذشته در 13 شهرستان ، نحوه مدیریت صحیح بهره برداری از سیستم آب با کمک هفت مشاور و صرف هفت میلیارد ریال به کشاورزان آموزش داده شد.
در مجموع باید گفت که ضعف منابع اعتباری و فقدان یک برنامه کاری حساب شده از سوی متولیان امر و برنامه ریزان در خصوص حفاظت از منابع ابی طی چند دهه گذشته از یک سو و همچنین فراگیری و استمرار بلایای طبیعی زمینه نابودی و در واقع به سمت شوری رفتن منابع آبی شیرین در استان فارس را فراهم کرده است.ک/4
680/ 667 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




09/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن