واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
هاشمی رفسنجانی: زمینهها برای توافق نهایی ایران و غرب آماده است/ اصلا مذاکرات هستهای مساله پیچیدهای نیست
ریس مجمع تشخیص مصلحت نظام زمینهها برای توافق نهایی ایران و غرب را آماده دانست.
به گزارش نامه نیوز، آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار سباستین کورتز، وزیر امور خارجه اتریش، سوابق همکاری دو کشور را نسبتاً رضایتبخش دانست و گفت: سیاستهای مستقل اتریش در مسائل بینالمللی، باعث تداوم روابط دو کشور در مقاطع مختلف بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به قطع روابط بعضی از کشورهای اروپایی با ایران در سالهای گذشته، گفت: در دورههایی که بعضی از اروپاییها نسبت به کشورهای خاورمیانه و مخصوصاً ایران سخت گیریهای سیاسی داشتند، دولت اتریش بر اساس منافع دو جانبه، روابطش را حفظ کرد که نشان از استقلال دیپلماتیک است.
هاشمی رفسنجانی در جواب سؤال وزیر امور خارجه اتریش که «آینده مذاکرات را چگونه میبینید»، گفت: اصل مسئله پیچیده نیست، ولی به خاطر اهداف سیاسی این پرونده، پیش بینی روشن مشکل است. البته امیدوار به دورنمای روشنی هستیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان سیاستهای ایران در این خصوص گفت: اگر غرب میخواهد مسئله به صورت فنی حل شود، زمان زیادی نمیخواهد، چون زمینهها برای توافق نهایی آماده است.
وی با اشاره به ادعای مکرر «بی اعتمادی» در گذشته از سوی طرفهای مذاکره، گفت: ایران بارها اعلام کرده که بر اساس باورهای دینی و انسانی، از عواقب جنایت بار سلاح اتمی متنفر است و در اهداف سیاسی خویش به رویارویی با جهان نمیاندیشد تا برای دفاع به فکر سلاح اتمی باشد.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری آثار استفاده از بمب اتمی در ژاپن، گفت: انسان باید خیلی بیرحم باشد که برای منافع خود نسبت به انسانهای دیگر چنین جنایاتی نماید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان معارف عالی اسلام و سیره پیامبر اسلام(ص) در جنگها و برخورد با دشمنان، گفت: با دستورات صریح اسلامی و فتوای رهبری نظام، هیچ دولتی در ایران به فکر سلاح نظامی نیست، ولی استفاده از مواهب غیرنظامی هستهای را حق مردم ایرام میدانیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به تقاضای وزیر امور خارجه اتریش که تجربیات خود را برای توسعه کشور به ما توضیح دهید، گفت: پس از پایان جنگ که خرابیهای سراسری، ویرانههای پنج استان، طبیعت آن بود، از فرماندهی جنگ، به دولت به عنوان مسؤول اجرایی کشور رفتم و تنش زدایی را سیاست خارجی و بازسازی خرابی ها و سازندگی کشور را سیاست داخلی اعلام کردیم.
وی افزود: دنیا هم چون اراده مثبت جمهوری اسلامی ایران را در ختم جنگ میدانست، باور کرد و روابط ایران با کشورهای مهم منطقه و جهان عادی شد.
هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از شرایط اقتصادی کشور در آغاز دولت خویش، گفت: با سیاست خارجی درست، کشورهای جهان طرحهای ما را فاینانس میکردند و در داخل هم نزاعهای داخلی نداشتیم و با اتحاد و تلاش به سوی توسعه همه جانبه رفتیم.
وی با تأکید این نکته که «اکثریت مردم و فرهیختگان کشور از برنامههای دولت یازدهم حمایت میکنند»، گفت: در دنیا هم جز تندروها و دولتهای افراطی، عقلای جهانی خواستار ایجاد روابط دو جانبه با جمهوری اسلامی هستند.
سباستین کورتز نیز در این دیدار مسایل فرهنگی و گفت وگو ادیان را از زمینههای مورد علاقه برای همکاری اتریش با ایران دانست و گفت: وجود دانشجویان ایرانی در اتریش، بهترین ظرفیت برای همکاریهای فرهنگی، علمی و فناوری است.
وزیر امور خارجه اتریش تأکید کرد: در مسؤولیتم تلاش خواهم کرد تا با تجربههای مثبت گذشته، روابط دو کشور را در آینده به سوی بهتر شدن ببریم.
وی تهیه مقدمات سفر رئیس جمهور اتریش به ایران را از اهداف سفر خویش دانست و گفت: در سفر مسؤولان، سطح روابط گستردهتر میشود و افزایش مییابد.
وزیر امور خارجه اتریش با اشاره به برگزاری مذاکرات در وین گفت: افتخار ماست که میزبان ایران و کشورهای 1+5 در اتریش هستیم و امیدواریم که مذاکرات به نتایج مطلوب برسد.
کورتز با تأکید بر تجربیات هاشمی رفسنجانی در مسایل اجرایی و برنامههای دولتش برای استفاده از تجربیات توسعه همه جانبه ایران، گفت: به عنوان یک مسؤول جوان علاقهمندم از تجربیات ارزشمند شما استفاده نمایم.
وزیر امور خارجه با تأکید بر ارتباط پیشرفت های اقتصادی با مسایل سیاسی گفت: اتریش برنامهریزی میکند تا پس از نتایج مثبت مذاکرات هستهای، روابط اقتصادی و فرهنگی را با توجه به ظرفیتها گسترش دهد.
1393/2/8
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]