واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: مسجدی بهنام سرکرده معدوم القاعده! +تصاویر
گروه تکفیری داعش در استان الرقه از افتتاح مسجدی به نام «ابو مصعب الزرقاوی» خبر داده و اعلام کرده که به زودی بازگشایی خواهد شد.
ابنا: گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام در استان الرقه اقدام به افتتاح مسجدی به نام «ابو مصعب الزرقاوی» رهبر سابق القاعده در این استان کرده است.
تکفیریهای داعش با بیان اینکه مراحل ساخت این مسجد رو به اتمام است اعلام کردهاند که مسجد مذکور به زودی به روی نمازگزاران بازگشایی شده و توسعه خواهد یافت.
زرقاوی که در سال ۱۹۶۶ در شهرک زرقا، در شمال غرب امان، پایتخت اردن به دنیا آمد اولین بار به عنوان رهبر گروه شورشی "توحید و جهاد"در عراق ظاهر شد.
این گروه پس از مدتی (اواخر سال ۲۰۰۴ میلادی) در شبکه القاعده ادغام شد بعد از این بود که زرقاوی به عنوان رهبر القاعده در عراق معروف شد. البته نام اصلی او «احمد فاضل النزال الخلایه» بود و وی و بعدها کنیه ابومصعب و نام شهر زرقا را برخود نهاد و به ابومصعب الزرقاوی مشهور شد.
در دهه ۱۹۸۰ و زمان اشغال افغانستان توسط نیروهای شوروی، وی نیز به همراه دیگر تندروهای اسلامی که امروزه در دنیا با نام القاعده معروف میباشند به آن کشور رفت و پس از آن بود که به عنوان فرمانده "اعراب افغانستان" شناخته شد و رهبری داوطلبانی را برعهده گرفت که از کشورهای عرب برای جهاد علیه شوروی عازم افغانستان میشدند.
پس از خروج شوروی از افغانستان، زرقاوی به اردن بازگشت و یک گروه بنیادگرا را با هدف استقرار نظام اسلامی در آن کشور برپا کر. ٬وی بعدا به اتهام تلاش برای براندازی نظام حکومتی اردن و تشکیل خلافت اسلامی و دست زدن به اقدامات خشونت آمیز محاکمه و به هفت سال زندان محکوم شد و پس از آزادی از اردن گریخت.
زرقاوی از شورشهای عراق به عنوان تخته پرشی برای گسترش فعالیتها و عملیاتش استفاده میکرد. زرقاوی نیز در رویهای مشابه با آنچه که بن لادن انجام میدهد، دست به انتشار نوارهای صوتی میزد و در آنها آمریکا و متحدانش را به چالش میکشید. اما تنها یک بار، حدود دو ماه پیش از مرگش، در نوار ویدئویی ظاهر شد. با این حال، تصاویر متعددی به نام "توحید و جهاد" از بریدن سر گروگانهای خارجی پخش میشد که به گفته بسیاری نفری که در آن تصاویر با چاقو کنار شخص گروگان میایستاد، خود زرقاوی بوده است.
برای اولین بار و پیش از آغاز حمله نیروهای تحت رهبری آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی، «کالین پاول» وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده گفت که زرقاوی از یاران اسامه بن لادن است که در عراق پنهان شده است. بعد از آن نیز گزارشهای سازمانهای اطلاعاتی مسلم ساخت که زرقاوی ساکن بغداد است. همین نکته کافی بود تا در آنزمان آمریکا حمله خود به عراق را مشروعیت بخشد و از این مسئله دلیل محکمی بسازد در اثبات حمایت صدام حسین از القاعده.
اما برخی تحلیلگران در همان زمان هم این ادعا را مردود دانستند و زرقاوی را با توجه به پیشینه وی رقیب بن لادن خواندند، نه همراه وی. این ناظران بر این باور بودند که هر دو نفر – بن لادن و زرقاوی – به عنوان مبارزان "عرب افغان" و در جایگاه رهبر جنگجویان خارجی در مبارزه علیه نیروهای شوروی سابق در افغانستان به شهرت رسیده بودند و بیشتر با یکدیگر رقابت داشتند. اما این نظریه هنگامی مردود شد که سال گذشته، اسامه بن لادن در پیامی ضمن تقدیر از عملیات ابومصعب الزرقاوی در عراق از وی با عنوان امیر شبکه القاعده در بین النهرین نام برد.
سرانجام «نوری المالکی» نخست وزیر عراق 9 ژوئن 2006، با شرکت در یک نشست خبری در بغداد که مستقیما از شبکه تلویزیون دولتی آن کشور پخش میشد، و به سرعت تبدیل شد به تیتر اصلی روزنامهها و خبر فوری تمام تلویزیونهای دنیا، اعلام کرد: ابومصعب الزرقاوی، رهبر شبکه القاعده در عراق، در نتیجه همکاری مردم عراق معدوم شده است.
ژنرال ويليام (بيل) کالدول، از فرماندهان نظامی آمريکا در عراق نیز در نشستی خبری که عکسی از جسد الزرقاوی، به نمايش در آمد و يک نوار ويديويی از حمله هوايی منجر به کشته شدن وی نشان داده شد هلاکت الزرقاوی را تایید کرد.
ژنرال کالدول گفت عملياتی که در نهايت منجر به کشته شدن الزرقاوی شد نتيجه همکاری سرويسها و منابع اطلاعاتی پيچيده مختلف بود.
دوشنبه, 08 ارديبهشت 1393 ساعت 10:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]