تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835904039
نسل جدید روش های ژنتیکی در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نسل جدید روش های ژنتیکی در تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها تهران-ایرنا-عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا گفت: روش های جدید ژنتیکی با عنوان روش های ˈژنومیکˈ اکنون پس از دو دهه وارد عرصه تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها شده است و به زودی در کشور ما نیز جنبه بالینی می یابد.
دکتر سعید غفاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: قابلیت استفاده از روش های ژنومیک اکنون در کشور فراهم شده و قرار است تا پیش از پایان سال جاری مرکزی برای به کار بردن این روش ها در تشخیص و درمان بیماری های ژنتیکی در کشور راه اندازی شود.
وی افزود: با راه اندازی این مرکز و شروع آزمایش های ژنومیک در کشور علاوه بر اینکه سطح سلامت افراد جامعه به اندازه بسیار قابل توجهی افزایش می یابد، بار هزینه های درمانی بیماران و در نهایت هزینه های بخش سلامت کشور نیز کاهش خواهد یافت.
غفاری در مورد تاریخچه روش های ژنتیکی توضیح داد: در گذشته استفاده از روش های تشخیص ژنتیکی بیماری ها پیش از تولد به این صورت بود که ابتدا باید جزئیاتی از بیماری را می دانستیم تا بتوانیم بیماری را تشخیص دهیم و اگر علایم بیماری مشخص نبود، نمی توانستیم از تولد نوزاد معلول بعدی پیشگیری کنیم.
وی افزود: اما اکنون می توانیم با روش های جدید ژنومیکی حتی اگر بیماری به طور کامل شناخته شده نباشد و تنها برخی علایم کلی آن مانند عقب ماندگی و معلولیت مشهود باشد، با اطلاعات کم بیماری را تشخیص داده و از بروز موارد بعدی آن پیشگیری کنیم.
غفاری ادامه داد: تا چند دهه پیش، بیماری ها تنها بر اساس علایم بالینی و غیرآزمایشگاهی قابل تشخیص بود بنابراین تنها برخی بیماری ها قابل تشخیص بود اما بسیاری از آنها قابل تشخیص نبود.
رییس کلینیک سلامت مادر، جنین و نوزاد پژوهشگاه ابن سینا اظهار داشت: از زمانی که روش های ژنتیکی مطرح شد بسیاری از فرصت ها به وجود آمد و به تدریج صدها بیماری کروموزومی و تک ژنی مانند بیماری های تالاسمی، هموفیلی، دوشن، فیبرولیکیستیک و سندرم دان قابل تشخیص و پیشگیری شد.
غفاری افزود: با دستیابی به این روش ها، قابلیت پیشگیری از بروز بیماری های ژنتیکی پیش از تولد و اوایل تولد با اعمال برخی مداخلات فراهم شده بود و به طور کلی با کنترل بیماری های متابولیکی سلامتی نسل های بعد تا حد زیادی ارتقا یافت.
وی با بیان اینکه کاربرد روش های قبلی ژنتیکی نیز بسیار محدود بود، ادامه داد: برای تشخیص و پیشگیری از بروز بیماری ها در نسل های بعدی با استفاده از روش های پیشین ژنتیکی لازم بود که بیماری را به طور کامل بشناسیم و یک تشخیص قطعی دهیم و اگر بیماری دقیق تشخیص داده نمی شد، نمی توانستیم بررسی ژنتیکی قبل از بارداری و یا در دوران بارداری را انجام دهیم.
غفاری گفت:همچنین در گذشته برای تشخیص قطعی هر بیماری ژنتیکی لازم بود که یک آزمایش جداگانه انجام شود و اگر به عنوان نمونه بین به 10 بیماری مشکوک بودیم باید 10 آزمایش جداگانه می دادیم تا به تشخیص قطعی برسیم. این مساله علاوه بر تبعات روحی روانی برای بیمار بار مالی سنگینی را نیز بر بیماران تحمیل می کرد.
** تلاش جهانی برای پیشبرد آزمایش های ژنتیکی
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا اظهار داشت: در سال 2000بیش از 8 کشور بزرگ دنیا با صرف میلیاردها دلار و با صرف چندین ساعت کار و تلاش یک پروژه عظیم را در سطح دولت ها آغاز کردند.
غفاری با بیان اینکه در قالب این پروژه ژنوم انسان شامل 20 هزار ژن مورد بررسی قرار گرفت، افزود: این یک پروژه بسیار بزرگ و پرهزینه بود ولی به تدریج هزینه این پروژه چند میلیارد دلاری در حد چند ده هزار و بعد چند هزار و در چند سال گذشته به تدریج به حدود دو هزار دلار رسید.
وی ابراز امیدواری کرد که به زودی هزینه این بررسی ها به زیر یک هزار دلار برسد تا برای همه مردم قابل استفاده باشد؛ به این ترتیب می توان با یک آزمایش تمام 20 هزار ژن را یک فرد بررسی کرد.
غفاری گفت: بیشتر از نیمی از معلولیت ها ژنتیکی است و در گذشته علت بیش از 70 درصد آنها نامعلوم بود ولی با استفاده از روش های جدید ژنومیکی می توان به طور دقیق بیماری ها را تشخیص داد و از بروز مجدد آنها در فردی دیگر پیشگیری کرد.
** بررسی میزان آسیب پذیری افراد در برابر بیماری ها
رییس کلینیک سلامت مادر، جنین و نوزاد پژوهشگاه ابن سینا اظهار داشت: روش های ژنتیکی به غیر از بیماری های ژنتیکی در بررسی و شناسایی میزان آسیب پذیری افراد در بروز بیماری های قلبی عروقی و عصبی، بیماری های سیستماتیک مانند دیابت و سایر بیماری ها که در گذشته به عنوان بیماری های شایع غیرژنتیکی طبقه بندی می شدند، نیز کاربرد دارد.
غفاری توضیح داد:با بررسی ژنومیکی افراد می توان میزان آسیب پذیری آنها نسبت به برخی بیماری ها و عوامل محیطی و پاسخ بدن آنها در برابر بیماری ها را شناسایی کرد.
وی به عنوان نمونه واکنش مختلف افراد مبتلا به یک بیماری واحد نسبت به یک داروی واحد را یادآور شد و افزود: یک دارو در دو فرد که به یک بیماری یکسان مبتلا هستند تاثیرات متفاوت دارد؛ در گذشته علم پزشکی علت آن را نمی دانست و به صورت آزمون و خطا و بر اساس شرایط و پاسخ دهی بدن بیمار یک دارو را برای او تجویز می کردند و اگر دارو در بیمار جواب نمی داد داروی دیگری را امتحان می کردند.
غفاری گفت: در روش فارماکو ژنومیک که ترکیبی از علم داروشناسی و ژنتیک است، تجویز دارو برای بیماران بر اساس تشخیص ژنتیکی آنها صورت می گیرد و پزشکان بر اساس پروفایل ژنومیکی بیمار داروی مناسب را برای او انتخاب می کنند.
وی با بیان اینکه اکنون با استفاده از پروفایل ژنومیکی افراد می توان تشخیص و درمان صحیحی ارایه کرد، ادامه داد: این روش برای بیماری های پیچیده و صعب العلاج مانند انواع سرطان ها به کار می رود.
غفاری گفت: درحال حاضر استفاده از این روش های نوین ژنتیکی به دلیل هزینه سنگین تنها در چند مرکز انگشت شمار در برخی کشورهای دنیا برای افراد نیازمند به کار برده می شود.
وی با یادآوری اینکه در کشور ما نیز قرار است تا پیش از پایان سال جاری به منظور انجام دادن این آزمایش ها راه اندازی شود، افزود: تجهیزات مورد نیاز این آزمایش ها فوق ژنتیکی و بسیار پیشرفته است و اقدامات اولیه برای تهیه آنها نیز صورت گرفته است.
آزمایش های ژنتیکی از سال ها پیش در کشور ما جنبه بالینی یافته است و اکنون می توان با استفاده از آنها از بروز بسیاری از بیماری های ارثی با زمینه ژنتیکی پیشگیری کرد.
به گفته کارشناسان و متخصصان حوزه پزشکی کشور، ازنظر علم ژنتیک و کاربرد آن، در کشور ما کمبودی وجود ندارد و از این منظر همتراز کشورهای پیشرفته دنیا هستیم؛ تمامی آزمایش های ژنتیکی لازم در کشور انجام می شود و تنها برخی از آزمایش های بسیار پیچیده که نیاز به تجهیزات پیشرفته دارد، به خارج از کشور ارسال می شود.
به طور کلی آزمایش های ژنتیکی از بروز بیش از 400 بیماری نادر و انتقال آن به نسل های بعدی می تواند پیشگیری کند.
دکتر مسعود هوشمند عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی ژنتیک در این مورد به خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: درحال حاضر با توجه به پیشرفته های به دست آمده در حوزه پزشکی می توان بیش از 400 بیماری نادر را شناسایی و از بروز آنها پیشگیری کرد این درحالی است که تا 12 سال پیش تنها حدود 10 بیماری ژنتیکی در کشور ما قابل تشخیص بود.
وی افزود: با آزمایش های ژنتیکی پیش از تولد در هفته 10 تا 12 بارداری و نمونه گیری از جنین در صورت وجود بیماری می توان با سقط درمانی از تولد یک بیمار جدید و تحمیل هزینه های مالی و روانی بر جامعه و خانواده ها پیشگیری کرد.
هوشمند با بیان اینکه بیماری های ژنتیکی طیف وسیعی از بیماری ها را شامل می شود و بسیاری از آنها پیش از تولد قابل پیشگیری است، تاکید کرد: افرادی که قصد ازدواج فامیلی دارند و یا افرادی که در خانواده های آنها افراد مبتلا به بیماری های ژنتیکی و نادر وجود دارد، باید پیش از ازدواج مشاوره ژنتیکی شوند و تمام آزمایش های ژنتیکی لازم را انجام دهند.
علمی(5)1834**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
بیماری زنانه: فیبروم رحم، علل و روشهای جدید درمان
فیبرومهای رحم رشد غیر سرطانی رحم است که اغلب در سنین تولید مثل برای زنان و دختران به وجود میآید اسامی دیگر آن فیبرومیوم و لیومیوم است دلایل به وجود آمدن آن روشهای درمان و آگاهیهای بیشتری در این باره را در ادامه مطلب بخوانید جام جم سرا فیبروم رحم با افزایش خطر سرطان رحم همعلل جدید بروز بیماری MS و راههای پیشگیری
علل جدید بروز بیماری MS و راههای پیشگیری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح علل و عوامل موثر در بروز بیماری ام اس و راههای پیشگیری از این بیماری نسبت به افزایش این بیماری در شهرهای بزرگ به خصوص تهران هشدار داد ناهید بلادی مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکروش جدید درمان سنگ های ادراری
روش جدید درمان سنگ های ادراری تهران-ایرنا- محققان با ابداع روش جدیدی موفق شدند سنگ های کلیه را با استفاده از نانوکریستال ها دفع کنند به گزارش ایرنا از یورک آلرت سنگ های کلیه یکی از بزرگ ترین مشکلات جهان پزشکی در کشورهای غربی و در حال توسعه هستند در صورتی که این سنگ ها درمان نشواصلاح سبک زندگی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینه های درمان می شود
معاون طب سنتی وزارت بهداشت اصلاح سبک زندگی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینه های درمان می شود تهران - ایرنا - معاون طب سنتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت اصلاح سبک زندگی بر اساس آموزه های طب ایرانی منجر به پیشگیری از بیماری ها و کاهش هزینه های درمان می شود به گتجمیع و درمان روشی موثر برای پیشگیری از حیوانات ولگرد پرخطر است
تجمیع و درمان روشی موثر برای پیشگیری از حیوانات ولگرد پرخطر است رفسنجان - ایرنا- معاون مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت برای کنترل بیماری های مشترک انسان و حیوان لازم است بجای کشتن حیوانات همچون سگ از عقیم سازی درمان و اسکان مناسب آنها استفاده شود به گزارش ایرنا دکاصلاح سبک زندگی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینههای درمان میشود
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۳ معاون طب سنتی وزارت بهداشت گفت اصلاح سبک زندگی بر اساس آموزه های طب ایرانی منجر به پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینه های درمان می شود به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر محمود خدادوست ضمن بیان این مطلب اظهار کرد تمام توصیهها در طب سنتی جهت سالم زیستخودمراقبتی اصلی مهم در پیشگیری از بیماریها و درمان آن است
خودمراقبتی اصلی مهم در پیشگیری از بیماریها و درمان آن است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت خودمراقبتی اصلی مهم و حساس در سیاستهای پیشگیری از بیماریها و تاثیرگذاری درمان در بهبود بیماریها است دکتر بابک عشرتی روز یکشنبه در آستانه هفته سلامت یکم تا هفتم اردیبهشتابداع روش جدید درمان رحم از سوی یک پزشک ایرانی
ابداع روش جدید درمان رحم از سوی یک پزشک ایرانی رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم از ابداع روش نوین درمانی برای ترمیم ضخیم شدگی رحم خبر داد به گزارش جام جم آنلاین دکتر ابوطالب صارمی با اشاره به ابداع روش ترمیم رحم به جزئیات این روش پرداخت و افزود تکنیک آدنومیومکتومی در زنان مبتلابرنامه های پیشگیری از بیماری های دهان و دندان پاسخگوی نیاز مردم نیست
برنامه های پیشگیری از بیماری های دهان و دندان پاسخگوی نیاز مردم نیست همدان-ایرنا-رییس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت برنامه های موجود در حوزه پیشگیری از بیماری های دهان و دندان متناسب با نیاز مردم نبوده و نمی تواند از ایجاد بیماری های دهان و دندان جدرمان بیماری کبد در موشها با روش انقلابی ویرایش ژن
چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۷ یک بیماری ژنتیکی برای اولین بار در موشهای بالغ زنده با استفاده از روش متحولانه ویرایش ژنوم درمان شد این روش میتواند کوچکترین تغییرات را با دقت بسیار زیاد در پایگاه داده وسیع مولکولهای دیانای ایجاد کند به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایاتمام همه درمانگاههای نیمه تمام ، احداث یک بیمارستان جدید تامین اجتماعی در شیراز
محمد صادقی در گفت و گو با ایرنا اتمام همه درمانگاههای نیمه تمام احداث یک بیمارستان جدید تامین اجتماعی در شیراز کازرون - ایرنا دکتر شاهین محمد صادقی نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی از اتمام تمامی درمانگاههای نیمه تمام تامین اجتمائی در سطح استان فارس در سال جاری وساخآندومتریوز باعث نازایی میشود/ تنها راه درمان قطعی بیماری
اجتماعی بهداشت و سلامت یک متخصص زنان و زایمان عنوان کرد آندومتریوز باعث نازایی میشود تنها راه درمان قطعی بیماری یک جراح و متخصص زنان و زایمان از آندومتریوز به عنوان بیماری خوشخیمی نام برد که هنوز علت بروز آن به طور قطع شناخته شده نیست به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرروشی جدید در توانبخشی آرتروز زانو
سهشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۳ یک متخصص فیزیوتراپی عنوان کرد بکارگیری شیوههای جدید درمانی در حداقل زمان ممکن که بتواند علائم بیماران مبتلا و هزینههای درمانی را کاهش دهد از اهمیت ویژهای برخوردار است دکتر ابراهیم عباسی در گفت وگو با خبرنگار سرویس سلامت ایسنا درباره ویژگیهاعوامل موثر در به وجود آمدن بیماری زونا و راه درمان آن
بیماری زونا چیست اگر شما قبلا به بیماری آبله دچار نشده اید دیگر از بابت ویروس آن نباید نگران باشید و بدن شما ایمنی کافی را دارد اما کسانی که در سنین کودکی یا نوجوانی به این بیماری مبتلا شده اند این ویروس در بدن آنها بصورت نهفته و غیرفعال حاضر است و در اولین فرصت احتمال دارد کمرکز درمان بیماری های رفتاری در آستارا راه اندازی شد
مرکز درمان بیماری های رفتاری در آستارا راه اندازی شد آستارا - ایرنا - مرکز درمان بیماری های رفتاری در واحد اورژانس بیمارستان شهید بهشتی شهرستان آستارا راه اندازی شد مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان آستارا روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح این مرکز در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت فعروش جديد برای درمان سنگهای ادرای
روش جديد برای درمان سنگهای ادرای محققان علوم پزشکی در فرانسه با روشی جدید موفق شدند سنگ های کلیه را با استفاده از نانوکریستال ها دفع کنند آفتاب سنگ های کلیوی یکی از بزرگ ترین مشکلات دنیای پزشکی در کشورهای غربی و در حال توسعه هستند در صورتی که این سنگ ها درمان نشوند ممکن است سبدرمان کورتیکو استروئید در مراحل اول بیماری "برص" اثربخش است
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۶ یک داروساز با اشاره به اینکه درمان ویتیلیگو با کورتیکواستروئید در مواردی اثربخش است که 20 تا 25 درصد سطح بدن گرفتار شده است گفت درمان مبتلایان با این داروها چند ماه یا چند سال زمان می برد دکتر حسین خلیلی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها