تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):حريص از دو خصلت محروم شده و در نتيجه دو خصلت را با خود دارد: از قناعت محروم است و در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850897050




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مردم در انصراف از یارانه ها به دولت اعتماد نکردند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا مردم در انصراف از یارانه ها به دولت اعتماد نکردند؟
قانون هدفمندی می تواند یک شیب ملایم تورمی داشته باشد که ان هم می شود با سیاست های حمایتی نیز بی اثر شود .بنابراین من فکر می کنم دولت باید مخصوصا در افزایش قیمت مواد غذایی حساس شود و برخی از اقلام که کشش قیمتی ندارند و تاثیرات آن در سبد کالای مردم بالاست را مواظبت کنند.
کد خبر: ۳۹۵۹۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۷ - 27 April 2014


اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها، یکی از چالش‌های اساسی دولت از آغاز روی کار آمدن بوده است؛ بنابراین، دولت عزم خود را جزم کرده بود که از ابتدای امسال، مرحله دوم هدفمندی را آغاز کند. دولت در این راستا با یک معضل اساسی ‌کسری بودجه یارانه نقدی به مردم روبه‌رو بود. به این ترتیب، پس از رایزنی‌های فراوان میان دولت و مجلس، سرانجام تصمیم گرفته شد ‌از مردم بخواهند ‌در صورتی که نیاز به گرفتن یارانه‌های نقدی ندارند، انصراف دهند. به گزارش «تابناک»، پس از اینکه ‌نام‌نویسی از متقاضیان یارانه نقدی به پایان رسید، دولت اعلام کرد که تنها نزدیک به دو میلیون و چهار صد هزار تن از گرفتن یارانه انصراف داده‌اند. در پی پایان ‌نام‌نویسی، دولت نیز در راستای اجرای مرحله دوم، قیمت حامل‌های انرژی را تقریبا ۷۵ درصد افزایش داد. در همین راستا، «تابناک» در گفت‌و‌گو با محمد خوش‌چهره، از کار‌شناسان مسائل اقتصادی و نماینده سابق مجلس در دوره هفتم اجرای مرحله دوم هدفمندی و علت عدم استقبال مردم از انصراف از یارانه‌ها را بررسی کرده است.
علت این که تعداد کمی از مردم از گرفتن یارانه  انصراف دادند را چه چیز می دانید؟

ما نباید قضاوت های عاجل و تک موردی بکنیم. نظام جمهوری اسلامی دوام و قوامش روی سرمایه ای به نام مردم است که بنیان گذارش حضرت امام است. در تجربه تاریخی در سیصد سال اخیر آنچه که موجب رشد و پیشرفت است روی سرمایه مادی تاکید داشتند. ولی انقلاب اسلامی نشان داد فراتر از سرمایه مالی و مادی سرمایه انسانی،  مهارت و نحوه مدیریت است.

بنابراین در دهه گذشته سرمایه انسانی، سرمایه علمی وتکنولوژی را عامل پیشرفت تحول و رشد می دانند. خیلی ها بحث های دانش بنیاد را عامل تحول و پیشرفت و توسعه می دانند. اما در کنار این روند بعد از بحران هایی که برای امریکا پیش امد، بعضی ها به استناد انقلاب اسلامی ایران، سرمایه اجتماعی و آنچه که در انقلاب اسلامی فراتر از آن می گوییم، سرمایه مردم را عامل تحول، تغییر و رشد و پیشرفت است.

امام از این سرمایه در جهت منافع کشور و نظام جمهوری اسلامی استفاده کرد. وی خودش بنیان گذار سرمایه مردم بود. سرمایه ای به نام مردم خودش را در مشارکت و حضور مردم نشان می دهد. نتیجه قضاوت سرمایه مردم در یک کشور مشارکت است که در عرصه های مختلف محقق می شود. یعنی در عرصه سیاسی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و در زمینه دفاعی و جنگ.

بحران اقتصادی امریکا چگونه سرمایه اجتماعی مردم را بولد کرد؟

بحران امریکا نشان داد که دولت در عرصه اقتصادی باید به نیروی اجتماعی مردم، خودش را متکی کند. بعد از بحران مسکن و هجوم مردم به بانکها و انتقال این بی اعتمادی از مردم به بانک ها و از بانک ها بر بازار سهام وارد شد و پشت سر هم مثل یک دومینو باعث سقوط بازرهای جهانی و مالی و بعد بازارهای سرمایه منجر شد و بحران را از امریکا به جهان منتقل کرد.

از اینجا بود که خیلی از اهل فن و صاحب نظران و حتی بعضی از مسئولین بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در نشست سال 2008 اعتراف کردند و رئیس جمهور امریکا نیز اعتراف کرد که بحران پیش امده در امریکا که به جهان ضربه زد، بحران اعتماد است که خودش را با عدم مشارکت و بی اعتمادی نشان داد. بنابراین سرمایه ای به نام مردم می تواند باعث پیشرفت  شود. سرمایه ای به نام مردم نیز  به باور و اعتماد نیاز دارد. بدون اعتماد هیچگونه مشارکتی از طرف مردم نخواهد بود. مثلاً در حوزه اقتصادی تاکید بر سرمایه گذاری در بخش های مولد، خرید اوراق سهام و بحث های مختلف اقتصاد ی باعث اعتماد و باور نمی شود.

پس باور و اعتماد چگونه به وجود می آید؟

باور مبتنی بر عقلانیت است. بر اساس تجلی زمام داری حضرت امام همه مردم مبنی بر اعتماد و عقلانیت هرچه ایشان می گفتند می پذیرفتند. متعاقبا تدبیر  و شفافیت و مسائلی از این نوع باعث شد که مردم در عرصه اول که عرصه سیاسی بود با دست خالی رژیم سیاسی را ساقط کنند. در واقع با مشارکت و حضور مردم در عرصه سیاسی می توان همه سد ها را از میان ببرد.

در انقلاب مشارکت مردم باور ایجاد کرد. حضرت امام گفت خون بر شمشیر پیروز است. خون تجلی اراده حضور مردم و شمشیر یعنی امکانات و لجستیک است. بنابراین حضور مردم در عرصه سیاسی تجربه موفقی بود. اگر ما بتوانیم این حضور را در عرصه اقتصادی بیاوریم می توانیم مشکلات را حل کنیم. اما با سرمایه ای به نام مردم باید حل کرد. اکثر مشکلات کشور با مشارکت مردم حل شده است از جمله دفاع مقدس که توانستیم با دست خالی بر دشمن تا دندان مسلح پیروز شویم.

چرا از مشارکت مردم در عرصه اقتصادی استفاده نشد؟

در حوزه های اقتصادی بعد از جنگ و رحلت حضرت امام این دست از مشارکت و از سرمایه ای به نام مردم خوب استفاده نشده است. مگر در یک یا دو موردی که نظام با چالش هایی مواجه شد و ان هم با حضور مردم حل شد. ما باید نگاه کنیم که مردم در چه موقعی مشارکت می کنند. وقتی مردم مشارکت می کنند که باور و اعتماد می کنند. باور هم با گفتن امید و تدبیر ایجاد نمی شود. باید عقلانیت در عمل را مردم ببینند. در صورت شفافیت و ایجاد ان می شود مشارکت مردم بالا می رود. این مشارکت باعث می شود که مشکلات حل می شود.

راه حل استفاده از مشارکت مردم و اعتماد آنها چیست؟

من معتقدم که چالش فراروی دولت در حوزه های متنوع این عدم باور نسبت به تدبیر و عقلانیت و سایر شاخص ها است. این مشخصه ها  می تواند صداقت دولت را ارزیابی کند. البته من منظور این نیست که دولت بی تدبیر و صداقت ندارد. اما بالاخره مردم باید این ها را در زندگی و اینده خود ببینند. ما در عمل شاهد هستیم که بد عمل شده است . تعدد اظهارات و نظرها و روشهای تنبیهی و تشویقی باعث شده است یک اشکالی در تدابیر خودمان پیش اوریم.

این ها تجربه ای برای دولت است که کار را بهتر انجام دهد. البته باید گفت که برای این دولت شرایط اقتصادی خوبی فراهم نبود. اما این دولت اجازه اشتباه ندارد. اشکال این دولت است که زمان به نفع دولت و کل کشور و اقتصاد ملی نیست و نباید ما با تعلل و شرایط را عوض کنیم. دولت سعی کند قبل از اینکه با ازمون و خطا با مسائل روبرو شود با یک معرفت و با استفاده از نظرات کارشناسان مشکلات را حل کند.

آقای دکتر به نظر شما با اجرای مرحله دوم هدفمندی تورم افزایش پیدا می کند؟

اگر بخواهیم خیلی انتزاعی یا اصطلاحا تئوریک و نظری نگاه کنیم، تورم مبتنی بر شواهد تجربی دو ریشه دارد که به آن تورم ناشی از فشار تقاضا و فشار هزینه می گویند. اگر ما به اقتصاد ایران نگاه کنیم در خیلی از مواقع بحثی تحت عنوان انتظارات روانی و انتظارات تورمی به شدت در تورم تاثیر گذار است. یعنی ممکن است تقاضا قبل از اینکه عامل جریان باشد، در حقیقت انتظارات تورمی است که باعث افزایش قیمت ها می شود.

البته نگاه ها ی سودگرانه نیز خودش زمینه ساز تشویق تورم است. این ها ریشه در ضعف اجرایی و ضعف تدابیر دارد.پیش گیری در خیلی از سطوح اگر عالمانه برخورد شود امکان دارد.

اگر موج تورم و ضعف در مدیریت به وجود بیاید و رگه های بی اعتمادی شروع شود این رگه ها درصد تورم را برای هر دولتی شکننده می کند. تجربه کمبود مواد غذایی در دولت نهم و دهم تجربه اموزنده ای بود. در اسفند سه سال پیش هجوم برای مواد غذایی شکل گرفت، در حالی که در انبارهای دولت این اقلام بود اما مردم وقتی بیش از مصرفشان خریدند و  انبار کردند باعث بحران در کشور شد.

این افزایش تقاضا اگر در کشورهای پیشرفته هم بوجود بیاید، نمی تواند نیاز های مردم را تامین کند. ولی همان عوامل روانی با هم چندین برابر این مسائل را محقق می کنند. بنابراین نوعی بی اعتمادی و عدم قبول باعث می شود تورم زیاد شود.

قانون هدفمندی می تواند یک شیب ملایم تورمی داشته باشد که ان هم می شود با سیاست های حمایتی نیز بی اثر شود .بنابراین من فکر می کنم دولت باید مخصوصا در افزایش قیمت مواد غذایی حساس شود و برخی از اقلام که کشش قیمتی ندارند و تاثیرات آن در سبد کالای مردم بالاست را مواظبت کنند.

قسمت اول گفت و گو را اینجا بخوانید.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن