واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و ادب > بازار نشر
کتاب بازخوانی محققان خارجی از تحریمهای اقتصادی منتشر شد
کتاب «بازخوانی تحریمهای اقتصادی» اثر گروهی از نویسندگان خارجی با ترجمه نادر جعفری توسط سازمان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، گری کلاید هافبوئر، جفری جی. شات، کیمبرلی آن الییت و باربارا اُگ مولفان این کتاب هستند. تحریمهای اقتصادی اغلب برای پیشبرد و تحمیل اهداف سیاست خارجی مد نظر تحریمکننده بر تحریمشونده اعمال میشوند. تحریمکننده یا تحریمکنندهها، ممکن است فقط یک کشور یا ائتلافی از چندین کشور و یا نهادهای بینالمللی باشند. برخی کشورها با تکیه بر هژمون اقتصادی و سیاسی خود، تحریمهای اقتصادی را به ابزاری برای پیشبرد مقاصد و مطامع دولت مطبوعشان تبدیل کردهاند و در حقیقت اهداف سیاست خارجی کشورشان را با همکاری و مشارکت ائتلافی از کشورها یا حتی سازمانهای بینالمللی پیگیری میکنند. درباره این کتاب میتوان به این موضوع اشاره کرد که بیش از 3 دهه گذشته، موسسه پترسون در زمینه پژوهشهای اقتصادی درباره تحریمهای اقتصادی پیشرو بوده است. تیم کارشناسی تحریمهای اقتصادی این موسسه با حضور مشاوران ارشدی چون گری هافبوئر و جفری شات و کیمبرلی الییت، مجموعه داده جامعی درباره تحریمهای اقتصادی به کار گرفته شده در سده گذشته گردآوری کردهاند. پروژه مطالعاتی تحریمهای اقتصادی با پیوستن هافبوئر و شات به بدنه کارشناسی موسسه آغاز شده است تا بر پایه تجاربشان در معماری تحریمها، شیوه سازماننیافته آمریکا و سایر کشورها در به کارگیری تحریمهای اقتصادی را به نقد بکشند. مترجم این کتاب معتقد است که متن اصلی آن، منبعی است که در زمینه تحریمهای اقتصادی بیشترین ارجاعات به آن صورت میگیرد و اطلاعات بنیادین آن، پایه و اساسی برای پایاننامه دکتری و مقالات پژوهشی متعددی بوده است که در آنها روششناسی، نتایج و توصیههای سیاستی نویسندگان اصلی دوباره بررسی شده است. در نسخه ترجمهای که در دست داریم، همچنین انتقادات اصولی مطرحشده درباره نسخههای قبلی این کتاب، انعکاس یافته است.
به همراه ترجمه این کتاب، یک لوح فشرده هم عرضه میشود که حاوی اطلاعات مطالعات موردی و پایگاه اطلاعاتی استفادهشده در تحلیل آماری است. کلیّات، تحلیل کارآمدی تحریمها، متغیرهای سیاسی، متغیرهای اقتصادی، تحریمها پس از جنگ سرد، نتایج و توصیهها و ضمیمههایی که در انتها آمدهاند، بخشهای مختلف این کتاب را تشکیل میدهند. در قسمتی از این کتاب میخوانیم: درخواستهای بینالمللی و داخلی بهشدت بهدنبال پایان تحریمهای کوبا هستند. در حقیقت، آمریکا برای رژیم بعد از کاسترو برنامهریزی کرده است. در اکتبر 2003، دولت بوش نهادی میانسازمانی به نام کمیسیون کمک برای آزادسازی کوبا (CAFC) تاسیس کرد تا در تهیه طرحی برای گذار کوبا به دموکراسی کمک نماید. در ژوئیه 2005، کالب مککاری هماهنگکننده جدید کوبا در وزارت امور خارجه منصوب شد تا اقدامات آمریکا در حمایت از کوبای آزاد را رهبری نماید. این کتاب با 464 صفحه، شمارگان هزار صفحه و قیمت 18 هزار و 500 تومان منتشر شده است.
۱۳۹۳/۲/۷ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]