تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837021987




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیابت یک بیماری با هزاران عارضه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دیابت یک بیماری با هزاران عارضه قزوین - ایرنا - مرض قند یا دیابت بیماری مزمنی است که به علت کمبود ارثی یا اکتسابی ترشح یک ماده تنظیم کننده داخلی بدن به نام انسولین از لوزالمعده یا به علت بی اثر بودن انسولین ترشح شده بوجود می آید.


به گزارش ایرنا، در دنیای امروز به دنبال بهبود وضعیت بهداشت عمومی بیماری های عفونی و واگیر شیوع کمتری پیدا کرده اند و از طرفی با تغییر شرایط زندگی مانند کم تحرکی و تغییرات رژیم غذایی، افزایش مصرف غذهای آماده که اغلب کالری غذایی بالایی دارند شیوع اضافه وزن و چاقی منجر به افزایش چشمگیر بیماری های مزمنی مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت شده است.
از سوی دیگر سالمند شدن جمعیت و افزایش امید به زندگی نیز شمار این گروه از بیماری ها را که اغلب در سنین بالا بروز می کند بیشتر کرده است.
دیابت چهارمین علت مرگ و میر در بیشتر کشورهای دنیا از جمله منطقه خاورمیانه است و در کشور ما هم از هر 10نفر بالای 30 سال ساکن در مناطق شهری حداقل یک نفر مبتلا به دیابت نوع دوم است.
در استان قزوین بر اساس آخرین غربالگری انجام شده در سال گذشته چهار درصد افراد بالای 30 سال روستایی و حدود 10.7 درصد افراد 25 تا 64 سال کل استان دچار بیماری دیابت هستند.
نکته مهم در خصوص این بیماری بدون علامت بودن آن در مراحل اولیه است و اغلب افراد دیابتی نوع 2 در آزمایشات اتفاقی که بدلایل دیگر انجام می شود شناسایی می شوند و اگر برخی علایم بیماری مانند پرخوری، پرنوشی و پرادراری را داشته باشند ممکن است به درجاتی از عوارض مزمن مبتلا شده باشند.
رییس مرکز بهداشت استان قزوین با اشاره به برخی از مهمترین عوارض دیابت به خبرنگار ایرنا گفت: بیماری دیابت موجب عوارض بسیاری از جمله کاهش بینایی، نارسایی کلیوی، بیماری های قلبی عروقی، اختلالات عصبی، زخم های مقاوم در پا و گاهی قطع آن می شود.
دکتر ˈسعید اسکوییˈ افزود: تقریبا نیمی از افراد دیالیزی را بیماران دیابتی تشکیل می دهند که اگر همراه با فشار خون بالا باشد میزان آن به مراتب بیشتر است.
وی، نقش الگوی تغذیه ای مناسب برای کنترل قند خون و پیشگیری از عوارض مزمن بیماری را مهم دانست و ادامه داد: توصیه های تغذیه ای بر اساس سن، جنس، فعالیت بدنی و بیماری های همراه در هر بیمار با دیگری تفاوت دارد بهمین منظور بیمار دیابتی باید تحت نظارت مستقیم کارشناس مشاوره تغذیه باشد و در صورت لزوم کلیه وعده های غذایی و میزان کالری دریافتی آن ها را ثبت کند.
این مسوول، با بیان اینکه بیماران باید در خصوص فعالیت فیزیکی مستمر و منظم اطلاعاتی را دریافت کنند، یادآور شد: بیماران مسن تر تحت درمان با انسولین به تغییرات فعالیت فیزیکی حساس ترند و باید از ورزش های سنگین یا بی تحرکی طولانی خودداری کنند.
اسکویی ادامه داد: دیابت یک عارضه بیمار محور است و آموزش بیمار در خصوص شیوه های خود مراقبتی شامل اندازه گیری مستمر و مناسب قند خون در فواصل زمانی مشخص و ثبت آن، مراقبت از پاها و نحوه مصرف داروهای تجویز شده در کنترل بیماری نقش مهمی دارند.
یک کارشناس مسوول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین، مراقبت از پا در فرد مبتلا به دیابت را بسیار با اهمیت خواند و گفت: برای بیماران دیابتی ممکن است دو عارضه مهم بی حسی و کرختی پا و عفونت و دیربهبود یافتن زخم و جراحت های پا اتفاق بیفتد بنابر این رعایت نکته هایی در حفظ بهداشت پای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است.
ˈفاطمه ناجیˈ افزود: افراد دیابتی هر روز باید پاهای خود را با آب ولرم و صابون بشویند و بین انگشتان خود را با حوله نرم خشک کنند.
یه گفته وی، این بیماران باید ناخن های پارا کوتاه نگه دارند و ناخن را بطور مستقیم گرفته و کنار ناخن را نگیرند، ناخن نباید از ته گرفته شود و در صورتی که دید بیمار مشکل داشته باشد شخص دیگری ناخن هایش را بگیرد.
ناجی ادامه داد: تعویض روزانه جوراب، استفاده از جوراب های نخی و ضخیم، کفش های راحت و پاشنه کوتاه و پنجه پهن، پوشیدن کفش راحتی و دمپایی در منزل برای جلوگیری از جراحت های احتمالی پا از دیگر نکاتی است که بیماران دیابتی باید در مراقبت از پاهای خود رعایت کنند.
این کارشناس، با اشاره به آموزش های لازم به بیماران دیابتی کنترل وزن را مهم ذکر کرد و گفت: از هر 10 نفر مبتلا به دیابت نوع 2 معمولا 8 نفر آنان چاق هستند و نیاز یه کاهش وزن دارند بنابراین فرد مبتلا به دیابت باید همیشه وزن خود را درحد طبیعی نگه دارد.
وی تاکید کرد: در بیماران دیابتی باید تعداد وعده های غذا را افزایش داده و در هر وعده مقدار غذای مصرفی را کاهش دهند که این مقدار غذای مصرفی باید متناسب با فعالیت بیمار باشد.
ناجی خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به دیابت خصوصا بیماران لاغر و بیمارانی که قرص مصرف و یا انسولین تزریق می کنند هرگز نباید یکی از وعده های غذایی اصلی غذایی خود را حذف کنند.
وی تاکید کرد: این بیماران باید از میوه های غیر شیرین و سبزی ها در وعده های غذایی به مقدار زیاد استفاده کرده و از حبوبات در برنامه غذایی روزانه بیشتر مصرف کنند.
کارشناس بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین مصرف نان سبوس دار، کاهش مصرف چربی، مصرف غذاهای آب پز و کبابی به جای سرخ کرده، مصرف روغن مایع و زیتون بجای روغن های جامد را از دیگر نکات تغذیه ای لازم در بیماران دیابتی عنوان کرد.
7388/616
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




07/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن