تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه مؤمن بيمار شود سپس خداوند شفايش دهد، آن بيمارى كفّاره گناهان گذشته و پندى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814712867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیریت جهادی، میراث شهید رجایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدیریت جهادی، میراث شهید رجایی تهران - ایرنا- روزنامه رسالت روز یکشنبه در سرمقاله خود با عنوان « مدیریت جهادی ، میراث شهدی رجایی» نوشت:واقعیت آن است که بر اندام برومند نظام بالنده اسلامی تن پوشی جز مدیریت جهادی برازنده نیست و اینک مقام معظم رهبری مکرر مسئولان را به مدیریت جهادی فرا می خوانند.


«محمود فرشیدی» در این مطلب آورده است: پیشینه تعارض های دو تفکر مدیریتی، به اختلاف نظرهای شورای انقلاب با دولت موقت باز می گردد، شورای انقلاب مدافع تفکر مدیریتی
امام خمینی (ره) بود و دولت موقت، توان خود را در اندازه یک اتومبیل ظریف که تنها می تواند در یک جاده شوسه حرکت کند، می دید، در تفکر دولت موقت سرمایه بی پایان مردم صرفا برای سرنگونی رژیم پهلوی کاربرد داشت و پس از استقرار نظام اسلامی، مردم تنها در ایام انتخابات باید در صحنه حاضر می شدند و رای می دادند و یا احیانا در زمینه هایی که دولت تعیین می کرد از برنامه هایش حمایت می کردند.
شاید همین نگاه محدود نگرانه به ظرفیت و کارآیی مردم، یکی از عواملی بود که منجر به شکست و فرار نخستین رئیس جمهور هم شد و نهایتا با استقرار دولت شهید رجایی، اندیشه مدیریت جهادی در دولت حاکمیت یافت وعده ای از دولتمردان کابینه ایشان، نظیر شهید تندگویان (وزیر نفت)، جلوه های ماندگاری از این مدیریت را به نمایش گذاشتند.
این تفکر همچنان بر سر دولت های بعدی سایه افکنده بود، هر چند به تدریج از مدیریت جهادی جز خاطره ای در ذهن ها باقی نماند و در دوران سازندگی، الگوی مدیریت کارگزاران غلبه یافت.
دولت نهم با داعیه الگو قراردادن مدیریت جهادی شهید رجایی به قدرت رسید و جلوه هایی از این مدیریت را بار دیگر به نمایش گذاشت و خاطره افتخار دولتمردان به نوکری مردم را بار دیگر زنده کرد و این باور به عنوان یک مطالبه عمومی، بار دیگر در جامعه فرهنگسازی شد.
اما متاسفانه برخی برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها و اقدامات اشتباه در دولت نهم و بخصوص دولت دهم و عمدتا توسط رئیس جمهور وقت، دستاویزی شده است تا در دوران کنونی، عده ای که تاب تحمل مدیریت جهادی را ندارند، در قالب انتقاد به آن اقدامات غلط، الگوی مدیریت جهادی را زیر سئوال ببرند چندان که شنیده شده است کسانی برخی اقداماتی نظیر سفرهای استانی دولت یا حرکت های مردمی بعضی دولتمردان نظیر وزیر بهداشت را پوپولیستی می نامند و محکوم می کنند.
اما واقعیت آن است که بر اندام برومند نظام بالنده اسلامی تن پوشی جز مدیریت جهادی برازنده نیست و اینک مقام معظم رهبری مکرر مسئولان را به مدیریت جهادی فرا می خوانند. تدبر بیشتر در معنای این واژه ضروری به نظر می رسد.
از واژه مدیریت جهادی چنین استنباط می شود که مدیریت جهادی، مدیریت شیفتگان خدمت است نه تشنگان قدرت.
مدیریت جهادی، مدیریت ایثارگرانه، عاشقانه، مفتخرانه و شهادت طلبانه است.
مدیریت شیران شب زنده دار است.
مدیریت جهادی، مدیریت عقلانی و خداباورانه و ایمان به وعده های الهی است که فرموده است اگر خداوند را یاری کردید، شما را یاری خواهد کرد و گام هایتان را مستحکم خواهد ساخت.
مدیریت جهادی، مدیریت اعتماد به مردم و باور به قدرت خدایی مردم متدین است، مدیریت استقامت و پایمردی است.
مدیریت جهادی، مدیریت خود اتکایی و قطع امید از بیگانه است. مدیریت جهادی، مبتنی بر جهان بینی توحیدی است و بر پایه اغتنام لحظه هاو فرصت رها بودن از وابستگی شخصی به دنیا، شوق رسیدن به بهشت و ترس از دوزخ، استوار است.
اما از آنجا که گفته اند ˈتعرف الاشیاء باضدادهاˈ برای آشنایی بیشتر با مدیریت جهادی باید یادآوری کرد که این مدیریت چگونه نیست؟
مدیریت جهادی، مدیریت اسراف گرایانه و ریخت و پاش و با زور پول اعمال مدیریت کردن نیست.
مدیریت جهادی، مدیریت بوروکراتیک و کاغذ بازی نیست.
مدیریت جهادی، مدیریت راحت طلبانه نیست، مدیریت قیم مابانه و منت گذارانه نیست. مدیریت جهادی، مدیریت منفعت اندیشانه و تصمیم گیری براساس منابع شخصی و استفاده سیاسی و اقتصادی از قدرت نیست، مدیریت کم تحرک و از دست دادن فرصت ها نیست.
مدیریت جهادی، مدیریت از کارافتادگان، کم حوصله ها و کم انگیزه ها نیست، مدیریت یاس و دلسردی و ناامیدی نیست.
و در پایان بالندگی روز افزون نظام اسلامی طی 35 سال گذشته شاهدی روشن بر اثبات کارآیی مدیریت جهادی است، از پیروزی انقلاب اسلامی گرفته تا استقرار و استمرار این نظام، همگی مرهون کارآمدی مدیریت جهادی است.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




07/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن