واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایران در حمایت از مالکیت فکری نقش بسزایی دارد تهران- ایرنا - معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت فکری گفت : تلاش ایران در حمایت از مالکیت فکری نقش به سزایی در توسعه کشور دارد .
به گزارش روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ترور کلارک، روز شنبه در چهارمین همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط افزود : تمامی فعالیت ها و تلاش ها در زمینه های ادبی و هنری از جمله ساخت فیلم و غیره دارای حقوق مالکیت فکری و معنوی و حمایت از آن است و در چارچوب حقوقی باید از تکثیر آنها حفاظت شود.
وی اظهار داشت: بی تردید حقوق مالکیت فکری و معنوی برای همگان به نوعی دغدغه محسوب می شود و باید عمیقا بدان توجه کرد.
کلارک گفت: سازمان جهانی مالکیت فکری در زمینه حق تالیف و حقوق مرتبط به آن (کپی رایت) فعالیت می کند و با فرهنگ و صنایع و ابداعات مبتکرانه افراد در زمینه های ادبی و هنری سر و کار بسیاری دارد.
وی گفت: این سازمان، تاکنون کنفرانس ها و نشست های بسیاری درباره حقوق مالکیت فکری برگزار کرده است و در حوزه هایی از جمله رسیدگی به چالش های جهانی حق کپی رایت، ظرفیت های اقتصادی صنایع کپی رایت و صنایع مبتکرانه، حفاظت از آثار پدیدآورندگان و ابداعات و غیره فعالیت می کند.
وی با اشاره به تاکید رییس این سازمان بر لزوم وجود نظام حقوقی مناسب در این حوزه اظهار داشت: به یک نظام حقوقی و مدل های کسب و کار مناسب در این زمینه نیاز است و آموزش کاربران و پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری برای استفاده تجاری از آثارشان ضروری است.
وی ضمن تاکید دوباره بر اهمیت پتانسیل اقتصادی حق کپی رایت افزود: این موضوع در چشم انداز توسعه پایدار کشورها بسیار مهم است و در سال های اخیر ثابت شده که شمول فرهنگ در توسعه پایدار کشورها یک مولفه مهم و ضروری محسوب می شود.
کلارک گفت: سازمان جهانی مالکیت فکری به دنبال این مساله است که به همه کشورها در زمینه حقوق مالکیت ادبی و هنری و فکری کمک و مساعدت برساند.
وی افزود: مسایل و موارد حفاظت از آثار ادبی و هنری در کنوانسیون ˈبرنˈ مورد مذاکره قرار گرفته که انعکاس دهنده منافع صاحبان آثار ادبی و هنری و مبتکران این حوزه است.
کلارک گفت: یکی از حوزه هایی که در این زمینه بسیار مورد توحه است؛ توسعه مراکزی است که در رابطه با آثار ادبی و هنری فعالیت می کنند و این مراکز و موسسات مکلف به حفاظت و حمایت از حقوق پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری هستند.
وی ادامه داد: این مراکز علاوه بر ارایه خدمات در داخل کشور باید ارتباطات بین المللی هم داشته باشد تا آثار پدید آورندگان در خارج از کشورشان نیز مورد حمایت قرار گیرد.
وی با اشاره به چالش های متعدد جهانی در حوزه حق تالیف گفت: برای ایجاد تبادل و استفاده تجاری پدیدآورندگان از حق آثارشان که در نهایت توسعه فرهنگ جوامع را به دنبال دارد، باید حقوق پدیدآورندگان این آثار حفظ شود.
وی ضمن ارزنده بودن کوشش های ایران در زمینه حمایت از حقوق پدید آورندگان آثار ادبی و هنری گفت: الحاق ایران به مجامع و کنوانسیون های جهانی در حوزه حقوق مالکیت فکری بسیار راهگشا است و موجب تولید آثار بهتر و بیشتر از سوی پدید آورندگان می شود.
چهارمین همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط با حضور جمعی از سران کشور و حقوقدانان و اساتید حقوقی در تالار وحدت برگزار شد.
فراهنگ **1933**1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]