واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: چشم انداز مسیر اقتصادی دولت خوب است کرمان - ایرنا - نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: چشم انداز اقتصادی فعلی و مسیری که دولت ادامه می دهد خوب است لذا با وجود برخی مشکلات در مجموع روند رو به رشد می باشد.
ˈمحمدرضا پورابراهیمیˈ روز شنبه در مراسم تجلیل از کارفرمایان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی استان کرمان افزود: امروز ثواب ایجاد یک واحد اقتصادی کمتر از ساخت مسجد نیست زیرا مساله امروز ما مشکل اقتصادی است و اگر این کار را نکنیم جوانان را از دست می دهیم.
وی گفت: در همین راستا تغییر قانون کار ضروری است زیرا سختگیریها باعث شده کارفرمایان از بکارگیری کارگر اجتناب کنند و به همین دلیل قانون کار باید اصلاح تا حقوق کارگر و کارفرما در آن دیده شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: از سوی دیگر امروز عملکرد بخش تعاون باید بازنگری شود زیرا عملکرد وضعیت تعاون نشان می دهد که 70 درصد تعاونیها در کشور زیانده هستند.
وی در ادامه به اهمیت قانون اصل 44 اشاره و بیان کرد: دلیل اجرای اصل 44 ناکارآمدی اقتصادی بود که قرار است با اجرای آن این ناکارآمدیها اصلاح شود.
پورابراهیمی همین موضوع را دلیلی برای پرداختن به موضوع آسیبهای وابستگی صندوقهای بیمه ای به دولت مطرح و بیان کرد: جدا شدن صندوقهای بیمه ای از بدنه دولت موجب می شود تا مشکلات فعلی آنها کمتر شود.
وی گفت: بررسی وضعیت در سازمان تامین اجتماعی نشان می دهد که 40 درصد جمعیت با 10 مییلون نفر جمعیت اصلی بیمه شده که با خانواده آنها بیش از 30 میلیون نفر هستند تحت پوشش این سازمان قرار دارند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل وابستگی 40 درصد جمعیت به تامین اجتماعی، این سازمان حجم عظیمی از اقتصاد کشور را تشکیل می دهد.
وی گفت: یک سوم از ارزش حقوق و درآمد این جمعیت 40 درصدی کشور به تامین اجتماعی واریز می شود که این حجم عظیمی از منابع مالی را تشکیل می دهد لذا باید این پولها سرمایه گذاری شود.
او افزود: بیمه ها یکی از بنگاههای اقتصادی مهم در دنیا هستند که رسالت توسعه اقتصادی را دارند و تامین اجتماعی هم سازمانی است که موتور محرک اقتصادی کشور را تشکیل می دهد و در کنار آن خدمات بیمه ای را ارائه می کند.
پورابراهیمی ادامه داد: وضعیت صندوق تامین اجتماعی مناسب نیست و صندوق فولاد و مس نیز همین وضعیت را دارند، وضعیت مس بسیار بدتر شده زیرا هفت ماه فروش را متوقف کرده اند و ما هم دلیل آن را نمی دانیم و برای پرداخت حقوق کارگران خود از بانک تجارت وام گرفته اند که این موضوع را در مجلس پیگیری می کنیم.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مدیریت نکنیم نگران دهه آینده هستیم و در این بین پیشنهاد ما تشکیل سندیکا است زیرا دهه آینده دهه بحران صندوقهای بیمه ای در کشور است که یکی از دلایل آن هم چسبندگی این صندوقها به دولت می باشد.
وی افزود: در هیچ جای دنیا رییس سازمان تامین اجتماعی را دولت انتخاب نمی کند، هرجا چسبندگی صندوقهای بیمه به دولت بیشتر شود ناکارآمدی آن صندوق هم بیشتر خواهد شد.
پورابراهیمی گفت: قانون رفاه و تامین اجتماعی قانون مناسبی برای تامین اجتماعی نیست و از سوی دیگر نیز تجمع صندوقهای بیمه ای به نفع کشور نمی باشد.
وی افزود: به عنوان مثال صندوقهای بیمه اصلا سرمایه گذاری نکرده اند و این مربوط به بعد از انقلاب هم نیست.
او گفت: هم اکنون برخی از همکاران ما در مجلس فکر می کنند که تامین اجتماعی یک نهاد امدادی است.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حرکت را در مجلس شروع کرده ایم که میزان چسبندگی را به دولت کم کنیم و روند آن هم این است که سندیکا در استانها تشکیل شود و دولت هم نظارت کند.
پورابراهیمی افزود: اگر بیمه و دولت را از هم جدا کنیم قدرت نمایندگان را در تصمیم گیری دولت کم می کنیم و به همین خاطر این صحبتهای من در مجلس زیاد طرفدا ندارد و کار سختی است لذا شما کارفرمایان می توانید مطالبه گری کنید.ک/2
7444/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]