تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851553251




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمله حفاران غیر مجاز همدانی به محوطه ای که تاریخی نیست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


اجتماعی > گردشگری و میراث فرهنگی
حمله حفاران غیر مجاز همدانی به محوطه ای که تاریخی نیست
حفاران غیر مجاز در استان همدان بارها به محوطه ای حمله ور شدند که نه تنها خودشان بلکه باستان شناسان نیز اثری از یک تکه سفال و یا شی تاریخی در آن محوطه پیدا نکرده اند. با این حال برخی از اقدامات سازمان مرکزی میراث فرهنگی مانند فرستادن نیروی باستان شناس از تهران برای بررسی موضوع و تکذیب و تایید صدور مجوزهای لازم برای این کار، سوالات و ابهامات زیادی را در روزهای اخیر پیرامون این موضوع به وجود آورده است.



به گزارش خبرنگار مهر، خبرهای ضد و نقیض از استان همدان حاکی از آن است که گزارش حفاری های غیرمجاز در یکی از محوطه های باستانی نزدیک یک بقعه امامزاده در روستایی در شهرستان ملایر نه تنها حفاران را به سودای یافتن گنج راهی انجا کرده بلکه سازمان میراث فرهنگی را کنجکاو کرده که چرا در این منطقه هرازگاهی حفاری غیر مجاز می شود. تا جایی که سازمان میراث فرهنگی از تهران، باستان شناسانی را برای بررسی موضوع فرستاد همین اقدام باعث شد تا سوالات و ابهامات زیادی درباره تصمیم سازمان مرکزی میراث فرهنگی ایجاد شود مانند اینکه چرا باستان شناسان از تهران به همدان برای موضوع تجاوزهای پی در پی به یک محوطه تاریخی، فرستاده شد. درحالی که استان همدان باستان شناسان خبره ای دارد. دیگری مجوزهای کاوش و امضاهای مسئولان برای بررسی منطقه بوده است. این ماجرا شاید از زبان مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان هم قابل پیگیری باشد. * آقای ایزدی غیر از مسئولان سازمان میراث فرهنگی شما نیز شاید بهتر باشد راوی اتفاقات ابهام برانگیز چند روز اخیر باشید. ــ ماجرا اینقدر هم پیچیده نیست که جو ایجاد شده. اواخر سال 91 گزارش دادند که حفاری غیر مجازی در این منطقه از شهر ملایر انجام شده گروهی را برای بررسی موضوع به این منطقه فرستادیم ولی نه چیزی عاید ما شد و نه آن حفاران. * از کجا می دانید چیزی عاید حفاران نشده؟ چون محوطه خاک برداری شده بود و هیچ اثری دال بر تاریخی بوده آن محوطه پیدا نشده است. دوباره در مهر ماه سال 92 گزارش دیگری از حفاری غیر مجاز در همان محدوده به دست ما رسید. مردم منظقه این موضوع را به اداره میراث همدان گزارش دادند. مردم درگیر شده بودند. دو روز کمین گذاشتیم ولی کسی را پیدا نکردیم. دوباره اواخر سال 92 این بحث مطرح شد باهم کمین گذاشتیم. چند نفر برای حفاری آمده بودند که با دخالت مردم و یگان متواری شدند و از آنها تنها وسایلشان باقی ماند.

* بنابراین حفاران چند بار به یک محوطه تاریخی ورود پیدا کرده اند. فکر می کنید دلیل اصرار آنها چیست؟ این مکان آثاری از جمله سفال و یا شی که دال بر تاریخی بودن محوطه باشد، ندارد. اما چون نزدیک به بقعه یک امامزاده است. برخی تصور می کنند که می توانند کنار آن گنج پیدا کنند. درحالی که نمی دانند حتی ساختمان بقعه امامزاده نیز تاریخی و قدیمی نیست. حتی در این محوطه جز رگه های خشتی، سازه تاریخی نیز پیدا نشده است. * پس چرا در سال 81 ثبت ملی شد؟ در اینجا به بستر خاکی رسیده اند. به احتمال زیاد محل اسقرار موقت بوده ولی حتی سفال و یا استخوان نیز در محوطه پیدا نشده است. حتی در زمان ثبت آن. با این حال چون ملایر دارای تپه های تاریخی زیاد است و در اینجا رگه های خشتی دیده شده، همه این تپه ها به صورت مجموعه ای ثبت شد تا جزو شواهد تاریخی بمانند. * ماجرای ورود باستان شناسان تهرانی به همدان چیست؟ از یگان حفاظت تهران تماس گرفتند و گفتند که می خواهند برای بررسی موضوع به همدان بیایند از جمله یک باستان شناس و سه نفر از یگان حفاظت تهران. گفتم ما قبلا این محوطه را بررسی کرده ایم و اثری نیافتیم. اصرار کردند. گفتم طبق قانون مجوز داشته باشید. در نهایت مجوزی که با امضای خانم چوبک رئیس پژوهشکده باستان شناسی تهیه کرده بودند را نشان دادند. * جدا از اینکه خانم چوبک امضای چنین مجوزی را تکذیب می کند بفرمایید که آیا این موضوع را با افراد دیگری نیز در میان گذاشتید؟ بله. خدمت آقای گلشن رئیس پژوهشگاه باستان شناسی رفتم. توضیح دادم که ما آثار خشتی زیادی در همدان داریم که یگان و باستان شناسان به آنجا مراجعه می کنند. در این مکان هم بررسی هایی انجام شده و اثری نبوده است. از ایشان خواستم تا باستان شناسان ما هم حضور داشته باشند چون واحد باستان شناسی اداره میراث فرهنگی همدان برای بررسی محوطه های باستانی ایجاد شده است. ایشان نامه نوشتند که باستان شناس تهرانی و همدانی در اقدامی مشترک یک بار دیگر محوطه مورد نظر را بررسی کنند.  * باستان شناس تهرانی چه کسی بوده است؟ آقای نعمتی. به همراه اکیپ ما به منطقه رفتند و روی بخشی که حفاری شده بود و چند مکانی که گمانه زنی کرده بودیم به عمق هشت متر خاک برداری کردند با مجوز و علم بر اینکه در آن محوطه اثری نیست. * چرا از تهران باستان شناس آمد؟ اصلا چرا این موضوع از تهران پیگیری شد؟ این منطقه چندین بار مورد حفاری قرار گرفته. نمی دانم چرا باستان شناس از تهران فرستادند شاید تصور می کردند که از عهده باستان شناسان همدانی بر نمی آید درحالی که می دانند همدان بهترین باستان شناسان را دارد. همین موضوع فرستادن تیم باستان شناس از تهران باعث ایجاد جو شد. * نتیجه بررسی گروه آخر در این محوطه چه بود؟ محلی که خاک برداری شده بود را دوباره پر کردند و برگشتند. این محوطه یکی از تپه های فقیر است.


۱۳۹۳/۲/۶ - ۱۲:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن