تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838070807




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علم بهتر است یا اعتیاد؟!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: علم بهتر است یا اعتیاد؟!
آمار حکایت از آن دارد که۱.۱ درصد از دانش آموزان شیشه مصرف می‌کنند، ۴ درصد هم سابقه یک بار مصرف شیشه دارند، گرایش به مصرف مواد صنعتی میان دختران دانشجو بیشتر است و هزار و یک نکته نامطلوب و دردناک دیگر که اگر برای ریتالین و امثال داروهای مشابه آن بیان شوند، قطعا ده ها و شاید صدها برابر افزایش نشان خواهند داد.
کد خبر: ۳۹۵۸۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۲ - 26 April 2014




سالانه چهار هزار نفر در ایران معتاد می‌شوند؛ اگر این خبر را کنار افزایش پنجاه درصدی ریتالین در ایام امتحانات بگذاریم، نتیجه دردناکی حاصل خواهد آمد. نخستین گام در مسیر اعتیاد به بهانه درس خواندن و رسیدن درجات بالای علمی!

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که روز به روز بر شمار مبتلایان به انواع مخدر افزوده می‌شود و آمار دو میلیون نفری معتادان باورپذیری خود را تقریبا از دست داده است، ستاد مبارزه با مواد مخدر به تازگی آماری ارائه کرده به نوعی آغاز پدیده اعتیاد را هدف قرار داده است؛ مصرف بسیار زیاد «قرص شب امتحان» در کشور.

بر اساس این آمار، فروش این قرص که با نام تجاری «ریتالین» در داروخانه ها عرضه می‌شود، بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان را در ایام امتحانات راهی داروخانه‌ می‌کند و اینقدر تقاضا برای دریافت این فرآورده صنعتی را بالا می‌برد که بازار عرضه آن را تحت الشعاع قرار داده و به نوعی مهر صحت بر سو مصرف آن می‌زند.

عوارض مصرف ریتالین برای پدر و مادرهایی که ایام امتحانات نگران تغذیه فرزندان‌شان هستند اما یادشان می‌رود که مسیر آنها را هم چک کنند:+
عصبی شدن و بی خوابی
حالت تهوع و استفراغ
احساس سرگيجه و سردرد
تغييرات ضربان قلب و فشار خون (که معمولا به صورت افزايش است ولی در مواردی نيز به شکل کاهش ديده می شود)
خارش و جوش های پوست
کاهش وزن و مشکلات گوارشی
بروز حالت های روان‌پريشی
بروز افسردگی پس از قطع مصرف


به این ترتیب افزایش فروش دارویی که برای بیماران بیش فعال و کم فعال تجویز می‌شود، در ایام امتحانات دانش آموزی و دانشگاهی، چاره‌ای باقی نمی‌گذارد جز آنکه اذعان کنیم دانش آموزان و دانشجویان زیادی هستند که نمی‌دانند مخدر چیست، کدام داروها تیغ دو دمند، کارکرد آمفتامین ها چیست، اعتیاد از کدام پله آغاز می‌شود و...؟

این در حالی است که پزشکان و کارشناسان مبارزه با مواد مخدر این دارو را از جمله داروهای اعتیادآور می‌دانند که با اکستازی هم خانواده است و البته ترک آن بسیار سخت تر از ترک مواد مخدری مانند کراک است.

بدین ترتیب آشکار می‌شود که خلا بزرگی در آموزش دانش آموزان و دانشجویان به چشم می‌خورد که در سایه آن، قربانی می‌دهیم و از این موضوع آگاهی نداریم؛ اینقدر که پزشکی قانونی از افزایش مرگ‌ومیرهای ناشی از سو مصرف مواد مخدر خبر می‌دهد و صراحتا از ریتالین به عنوان یکی از این کشنده‌ها نام می‌برد اما هنوز چرخه عرضه و فروش ریتالین برقرار است و موسم امتحانات، رکورد فروش آن شکسته می‌شود.

اما آنچه در این میان تلخ تر است، شیوع اعتیاد در مدارس است، چراکه دانش آموزان به لحاظ شرایط سنی، استعداد بسیار بیشتری برای سقوط در گرداب های مهیب دارند و حال آنکه آمار روایت می‌کنند که در این قشر، طبق شیوع‌شناسی صورت گرفته در سال ۹۰، چهار دهم درصد از دانش‌آموزان در سنین ۱۶ و ۱۷ یک بار ماده محرک شیشه را برای موفقیت در امتحانات خود استفاده کرده‌اند؛ آماری که برای مخدر معروف «شیشه» بیان می‌شود و معلوم نیست برای قرص ظاهرا بی آزاری که برای شب امتحان تجویز می‌شود، تا چه اندازه هولناک است.

آمار حکایت از آن دارد که۱.۱ درصد از دانش آموزان شیشه مصرف می‌کنند، ۴ درصد هم سابقه یک بار مصرف شیشه دارند، گرایش به مصرف مواد صنعتی میان دختران دانشجو بیشتر است و هزار و یک نکته نامطلوب و دردناک دیگر که اگر برای ریتالین و امثال داروهای مشابه آن بیان شوند، قطعا ده ها و شاید صدها برابر افزایش نشان خواهند داد.

همه اینها در شرایطی رقم می‌خورد که به نظر پی به اهمیت ماجرا نبرده‌ایم که اگر می‌دانستیم، بی شک بخش بزرگی از توان آموزشی خود را صرف آگاهی دادن به دانش آموزان و دانشجویان در این باره می‌کردیم؛ نمی‌دانیم وگرنه مبارزه با مواد مخدر را به مدارس و دانشگاه‌ها می‌کشاندیم و در مسیری گام می‌زدیم که نگذاریم برای رسیدن به علم و ثروت، بلای اعتیاد گریبانگیر جوانان مان شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن