واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طلای قرمز سرزمین هزار چشمه سمیرم، اصفهان- ایرنا- سیب، طلای قرمز سرزمین هزار چشمه ˈسمیرمˈ ، اساس اقتصاد این دیار کوهستانی جنوب استان اصفهان است.
به گزارش ایرنا، سیب سمیرم شهرت جهانی دارد و ارتفاع بلند و چشمه ها و رودهای این دیار کوهستانی از جمله علل مرغوبیت و تفاوت سیب سمیرم با دیگر انواع و ارقام این محصول است.
تولید سیب سمیرم برای استان اصفهان بعنوان یک فرصت و موقعیت تجاری محسوب می شود و سودآوری آن در بازارهای داخلی و خارجی به خوبی مشهود است.
رونق باغداری و تولید سیب سبب شده وضع مالی بسیاری از باغداران سمیرم متحول شود و نشان آن را می توان در ویلاهای ساخته شده در مناطق سخت گذر در میان باغها مشاهده کرد.
این رونق کلی در حالی است که خشکسالی های دهه اخیر گاه روند تولید و بهبود باغها را کند کرده است.
کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی سمیرم به خبرنگار ایرنا گفت: مرغوبیت سیب سمیرم از نظر طعم، عطر، رنگ، اندازه، ماندگاری، بازارپسندی و صرفه اقتصادی در مقایسه با دیگر محصولات عامل افزایش باغها و تولید و در نتیجه رونق اقتصادی در منطقه است.
کیارش سامی سطح زیر کشت باغهای سمیرم را 36 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: سه هزار و 200 هکتار از این سطح زیر کشت انواع سیب گلاب و مابقی از انواع « رد» و « گلدن» است.
وی اظهار کرد: سال 91 حدود 30 هزار تن سیب گلاب در انواع مختلف در این منطقه تولید شد و در سال گذشته به علت شرایط آب و هوایی حدود 20 هزار تن کاهش یافت.
این کارشناس گفت: متوسط تولید سیب رد و گلدن در سمیرم 350 تا 400 هزار تن در سال است که پارسال به علت سرما زدگی به حدود 250 هزار تن کاهش یافت و حدود 400 میلیارد ریال خسارت وارد شد.
سامی صادرات 50 تا 60 هزار تن سیب سمیرم به اروپا و کشورهای عربی را یادآور شد و افزود: بازدهی خوب، اقتصادی بودن تولید و سازگاری با آب و هوای منطقه از مهمترین عواملی است که در دو دهه اخیر باعث توسعه سطح زیر کشت سیب در سمیرم شده است.
در این حال نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی مشکلات فروش و بازاریابی، نبود مدیریت واحد و طرحی جامع را از عوامل اثرگذار بر وضع نابسامان توزیع و فروش سیب برشمرد.
سکینه عمرانی تصریح کرد: باید طرحی تنظیم شود که مشخص باشد چه محصولی، در کجا و با چه وسعتی کشت و تولید شود.
وی گفت: بخشی از مشکلات در توزیع، صادرات و واردات نیز مربوط به مسوول بودن چند وزارتخانه در این زمینه است.
مدیر جهاد کشاورزی سمیرم نیز با اشاره به برنامه های حمایتی و بیمه باغهای سیب اظهار کرد: سال زراعی 92-91 در چارچوب بیمه کشاورزی برای 24 محصول غالب منطقه بویژه سیب درختی به تعداد 17هزار و 744 فقره بیمه نامه غرامت توسط بانک کشاورزی پرداخت شد.
همت علی انصاری افزود: در بخش بیمه ناشی از حوادث طبیعی تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی 23 هزار و 526 نفر مبلغ 70 میلیارد و 771 میلیون ریال غرامت ناشی از خسارت از صندوق بیمه کشاورزی دریافت کردند که بیشتر آنها تولید کنندگان سیب بودند.
وی یکی از طرح های مهم چند سال اخیر جهاد کشاورزی را اجرای روشهای جدید آبیاری برشمرد و افزود: در دو سال زراعی گذشته سالانه سه هزار هکتار آبیاری تحت فشار در سمیرم اجرا شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در 30 سال گذشته میانگین اجرای آبیاری تحت فشار 200 هکتار در سال و در مجموع شش هزار هکتار بود.
انصاری تصریح کرد: صاحبان 20 هزار هکتار از باغها و اراضی زراعی سمیرم در چند سال اخیر طرح های آبیاری جدید را در مزارع خود اجرا کرده اند.
یکی از بازرگانان میوه کشور که در سمیرم اقدام به احداث سردخانه 35 هزار تنی کرده است نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این سردخانه مدرنترین سردخانه کشور به لحاظ امکانات روز دنیا محسوب می شود.
علی محمد ارجمندی اظهار کرد: افزون بر 220 میلیارد ریال برای ساخت این سردخانه که میوه را برای مدت زیاد و با کیفیت نگه می دارد، هزینه شده و نیاز ذخیره ای شهرستان و شهرهای همجوار را تامین می کند.
احمد قربانی رییس نظام صنف کارهای کشاورزی سمیرم نیز سطح 36 هزار هکتار باغ و 33 هزار هکتار اراضی زراعی شهرستان را قابل توسعه دانست و از بهره برداران این بخش خواست برای غنی سازی استعدادهای کشاورزی به منظور ارز آوری و مطالبه بازارهای هدف همت کنند.
شهرستان سمیرم در جوار زاگرس مرکزی و دنا با دارابودن چهاربخش مرکزی، دناکوه، پادنا و وردشت با اشتغال 91 درصدی مردم در بخش کشاورزی و باغبانی در 160 کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.
گ/7147/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]