واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس اداره برنامه ریزی بانک مسکن: روش های مختلف تامین مالی مسکن در حال بررسی است تهران - ایرنا - رییس اداره پژوهش و برنامه ریزی بانک مسکن از بررسی روش های مختلف تامین مالی مسکن خبر داد و گفت: با توجه به تحریم های بین المللی و نیز شرایط خاص اقتصادی، مطالعه و تحقیق درباره روش های تامین مالی مسکن به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.
محمد امیر کرامت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا تصریح کرد: این موضوع در کنار عدم وجود برنامه جامع بانکی و مالی در حوزه ساختمان و مسکن موجب تدوین برنامه استراتژیک بانک مسکن شد.
وی با بیان اینکه تدوین برنامه استراتژیک بانک مسکن برای اولین بار توسط کارشناسان خبره دانشگاهی با همراهی کارشناسان این مرکز و سایر مدیران بانک طی دو سال گذشته تدوین و در ماه های اخیر با توجه به تغییر مدیریت عالی بانک به روزرسانی شده است، گفت: این برنامه محدوده، چشم انداز و اهداف برنامه های بانک مسکن و همچنین الزام پیش بینی شیوه های متنوع تامین مالی مسکن را بر اساس یک برنامه پنج ساله تدوین می کند، به طوری که این اهداف با برنامه های کلان اقتصادی منطبق باشد.
کرامت سپس بانک مسکن را بزرگترین بانک تخصصی دولتی در زمینه مسکن و ساختمان عنوان کرد و افزود: بانک مسکن از ابتدای تاسیس تاکنون مسوولیت تجهیز منابع مالی را از طریق سپرده های مردمی به عهده داشته و عملا از تسهیلات دولتی مشابه بانک های دولتی مسکن سایر کشورها، محروم بوده است.
رییس اداره پژوهش و برنامه ریزی بانک مسکن با بیان اینکه این بانک در حال طراحی نسخه های مختلف تامین منابع مالی است، اظهار داشت: بانک مسکن به دنبال آن است که مکانیزم های مالی جایگزین برای ایجاد تناسب بین اختلاف قیمت مسکن و نیز تسهیلات پرداختی است.
به گفته وی، البته روش های جدی به طور قطع باید بومی سازی و تمام مشکلات و گرفتاری های ناشی از تحریم ها نیز باید در آن دیده شود.
کرامت خرید مشارکتی را یکی از روش های مختلف تامین مالی مسکن برشمرد و گفت: در این روش چنانچه مردم نتوانند کل نقدینگی مورد نیاز برای خرید ملکشان را تهیه کنند با بانک به صورت مشارکتی وارد معامله می شوند و بخشی از هزینه خرید ملک را مردم از طریق پس انداز و وام هایی که دریافت کرده اند پرداخت می کنند و مابقی آن را نیز بانک می خرد.
وی افزود: در قالب این پروسه متقاضیان می توانند در این واحدها مستقر شوند و بخشی از مالکیتی که متعلق به بانک است با یک فرمولی به شکل اجاره به شرط تملیک به بانک پرداخت می شود.
کرامت اضافه کرد: این روش در بسیاری از کشورهای دنیا تجربه شده است و ما با بهره گیری از شورای فقهی بانک مرکزی درصدد هستیم تا در مدل بانکداری اسلامی آن را بومی سازی کنیم تا با دیدگاه های شرعی و اسلامی نیز مغایرتی نداشته باشد.
رییس اداره پژوهش و برنامه ریزی بانک مسکن، راه اندازی صندوق زمین و مسکن را از مکانیزم های ایجاد تحرک در بازار سرمایه مسکن دانست و گفت: برای این مدل یک شیوه نامه به تصویب رسیده که در حال اجرا است و بانک مسکن هم از آن پیروی می کند و شرکت سرمایه گذاری مسکن نیز چندین پروژه از طریق این روش اجرایی کرده است.
وی افزود: در این روش با توجه به اینکه پرداخت هزینه های ساخت به صورت کلی و جزیی امکان پذیر است و بعضا نیز یکسری تسهیلات به آن تعلق می گیرد، افراد مجبور نیستند پول هنگفتی را به صورت یکجا برای خرید خانه در بازار آزاد و رقابتی هزینه کنند و در نتیجه شانس خانه دار شدن آنها از طریق این صندوق افزایش پیدا می کند که البته گروه های هدف این روش ها افراد متوسط رو به بالا هستند.
اقتصام(4)**1574**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]