واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
چگونه راستگویی را در خود تقویت کنیم
با آموزش، یادگیری و همچنین تمرینهای زیاد میتوانیم مهارت راستگویی را در وجودمان تقویت کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با وجود آنکه نقش خانواده و تربیت آنها در راستگویی فرد تأثیربسزایی دارد اما همه ما میتوانیم با یادگیری و ممارست مهارتهای ویژهای مانند راستگویی را در خود تقویت کنیم و از دروغ گفتن به طوری جدی بپرهیزیم.
در واقع ما باید الگوهای فرار از حقیقت که در ذهنمان شکل گرفتهاند را به تدریج از بین ببریم تا بتوانیم رابطه سالم و احترام آمیزی را با مخاطبمان شکل دهیم.
بر این اساس فرناز طارمیان روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: روانشناسان توصیه میکنند که با به خاطر سپردن نکات زیر، میتوان از مهارت راستگویی که در وجود همه ما است، بهرهمند شویم آنها ابتدا به ما میگویند که خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید زیرا وقتی انسان خونسرد باشد، تمرکز حواس داشته و خیلی آسانتر و بهتر میتواند از مهارتهای خود استفاده کنند.
وی افزود: نکته دوم آن است که وقتی حقیقت را بیان میکنید ممکن است برخی از افراد عکسالعمل منفی از خود نشان بدهند البته شاید هم دلیل موجهی برای این ابراز خشم و ناراحتی وجود داشته باشد مثلاً شاید این حقیقت نشان دهنده بدقولی شما در اجرای یک قرارداد باشد، اما به هر حال باید بیاموزید که این وظیفه شما است که مانند یک انسان بالغ و مسئولیتپذیر، در لحظات خشم و ناراحتی مخاطبتان هم در کنار او حضور داشته باشید.
روانشناسان بر این باورند که گاهی وقتها ضعف و خطاهایی که در وجود دیگران میبینیم، ناشی از رویکرد اشتباهی است که ما خودمان انتخاب کردهایم در واقع این زلزله دید خودمان است که ایراد دارد، شاید از یک زاویه دیگر هم بشود به هر چیزی نگاه کرد.
طارمیان متذکر شد: برنامهریزی و مدیریت زمان یکی از کلیدیترین عناصر لازم برای رسیدن به آسودگی خاطر است وقتی که میدانید چه تعهداتی دارید و چه زمانی باید آنها را انجام بدهید بهتر میتوانید برای آن برنامهریزی کنید به این طریق کمتر ممکن است در شرایطی گیر کنید که در آینده مجبور به دروغگویی شوید.
این روانشناس خاطرنشان کرد: از عذرخواهی نترسید برخی افراد فقط به خاطر آنکه نخواستهاند عذرخواهی کنند مجبور به دروغگویی شدهاند پس وقتی اشتباهی مرتکب میشوید نفس عمیقی کشیده، اشتباه خود را بپذیرید و بابت عمل یا رفتار اشتباهتان عذرخواهی کنید عذرخواهی نه تنها احساس گناه و استرس را از شما دور می کند بلکه سبب میشود آسیبها و خسارتهای احتمالیتان جبران شود بعلاوه اعتراف به اشتباه و عذرخواهی کردن دو نشانه مهم از شخصیت قوی و روحیه بالا است.
طارمیان تأکید کرد: از منابع الهام بخش در راستای تقویت مهارت راستگویی خود استفاده کنید از زندگی و احادیث معصومین (ع) الگوبرداری کنید به سخنان انسانهای بزرگ و با تقوی توجه کنید که میتوانید انگیزه مناسبی در این راستا باشد.
وی گفت: بر روی آنچه که بیش از هر چیز دیگری برایتان اهمیت دارد، تمرکز کنید حواس خود را بر روی رفتار پسندیده مناسب و دوستداشتنی و تصویر ایدهالی که از خودتان در ذهن خویش ساختهاید، تمرکز کنید، این تصویر میتواند شما را در ادامه راه هدایت کرده و سبب شود انگیزه بیشتری برای حفظ مهارتهای راستگویی و استفاده از آنها داشته باشید .
گفتنی است، خانواده هم باید به نقش مهم خود در جهت هدایت فرزندان به سوی راستگویی و اجتناب ورزیدن از دروغ توجه داشته باشد و الگوی مناسبی برای آنها باشند.
گزارش از ایده مفرح
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]