تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دورترین مردم ار خداوند عزّو جل در روز قیامت سرکشانِ متکبّر هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844627889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از مدیرکل یونسکو در سفرش به ایران چه طلب کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: از مدیرکل یونسکو در سفرش به ایران چه طلب کنیم؟
کشورهای دارای تمدن همچون ایران، یونان، چین، ایتالیا و مصر از چنان ظرفیت عظیم تمدنی برخوردارند که اگر قرار باشد هر سال به طور منظم یکی از میراث معنوی شان ثبت شود، هزاران سال باید در صف بایستند و بسیاری از کشورها حتی میراث معنوی ندارند که هر سال برای ثبت جهانی معرفی کنند!
کد خبر: ۳۹۵۴۷۱
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷ - 24 April 2014






عالی‌ترین مقام یونسکو در حالی پس از ده سال سفری به ایران خواهد داشت که تصور می‌شود می‌توان از این سفر بهره برداری ویژه‌ای در راستای تامین منافع مشروع کشورهای صاحب تمدن‌های کهن از جمله ایران داشت و از این فرصت بیش از زمینه تبلیغاتی‌اش بهره برداری کرد؛ رویکردی که باید دید مسئولان امر به ویژه مدیران سازمان میراث فرهنگی تا چه میزان در پی‌اش خواهند بود.

به گزارش «تابناک»، یک دهه پیش و در دوران دولت اصلاحات بود که شاهد آخرین حضور عالی‌ترین مقام یونسکو در ایران بودیم و پس از آن چنین دیداری در خاک ایران اتفاق نیافتاد. حال پس از گذشت این دوران، خانم «ایرینا بوکووا» مدیرکل یونسکو به همراه هیاتی شش نفره به دعوت رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمعه‌شب به ایران می‌آید تا طی سفری پنج روزه از استان‌های تهران، اصفهان، فارس و کرمان و میراث جهانی ثبت شده این استان‌ها در یونسکو بازدید داشته باشد.

مدیرکل یونسکو که در این سفر رسماً میهمان سازمان میراث فرهنگی و وزارت علوم است، علاوه بر دیدار با رییس‌جمهور، با وزرای امورخارجه، علوم، نیرو، آموزش‌ و پرورش و رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دیدارهایی خواهد داشت. معاون سازمان یونسکو در امور برنامه‌ریزی راهبردی، متخصص برنامه‌ریزی حوزه آسیا و اقیانوسیه و رییس دفتر مدیرکل یونسکو از جمله اعضای هیات همراه مدیرکل بلغارستانی یونسکو  در این سفر هستند.

ایرینا بوکووا که از سال 2009 مدیرکلی یونسکو را عهده‌دار بود، در سال 2013 مجددا به‌عنوان مدیرکل این سازمان انتخاب شد. سازمان یونسکو پس از وقوع زلزله بم و تخریب ارگ تاریخی بم، کمک‌هایی برای بازسازی آثار تاریخی و میراث فرهنگی این شهرستان داشته و به همین مناسبت مدیرکل یونسکو در سفر خود به ایران روند بازسازی این آثار را پیگیری خواهد کرد. او همچنین در بخش‌هایی دیگر از این سفر برای دیدن تخت‌جمشید و پاسارگاد به استان فارس خواهد رفت و سفر به اصفهان و دیدن میدان امام که یکی دیگر از آثار ثبت جهانی ایران است نیز مرحله دیگر دیدارهای بوکووا خواهد بود.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد با مخفف «یونسکو / UNESCO» در حال حاضر عملاً متولی میراث جهانی و یکی از موثرترین سازمان فرهنگی در سطح جهان محسوب می‌شود و از این منظر نوع تعامل و همکاری با این نهاد برای کشورهای جهان بالاخص کشورهای صاحب تمدن از اهمیت بالایی برخوردار است. ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های فراوانی در یونسکو مواجه بود که بزرگ‌ترین آنها ثبت برخی از میراث معنوی متعلق به ایران توسط برخی دیگر از کشورهای همسایه و در دایره ایرانِ بزرگ است و متاسفانه این چالش همچنان برطرف نشده است.

بزرگ‌ترین علت ایجاد این چالش، در نظر گرفتن سهمیه مشابه برای همه کشورها برای ثبت میراث معنوی است. در واقع هرچند میراث ملموس نظیر اماکن تاریخی امکان ثبتش توسط دیگر کشورها وجود ندارد اما بسیاری از میراث ناملموس یا همان میراث معنوی کشورها به ویژه کشورهایی که روزگاری تمدنی بزرگ بوده‌اند، توسط دیگر کشورها ممکن است و متاسفانه در این زمینه تدبیری اندیشیده نشده و عدالت بر پایه مساوات در نظر گرفته شده است.

در واقع هر کشوری اعم از کشوری چون ایران با تمدنی چندهزار ساله و چه کشوری آفریقایی و فاقد تمدن و میراث تمدنی قوی، دارای یک سهمیه مساوی هستند و هر سال تنها یکی از میراث معنوی و ناملموس شان نظیر تار قابلیت ثبت دارد. این رویکرد قطعاً با عدالت تطبق ندارد، چرا که کشورهای دارای تمدن همچون ایران، یونان، چین، ایتالیا و مصر از چنان ظرفیت عظیم تمدنی برخوردارند که اگر قرار باشد هر سال به طور منظم یکی از میراث معنوی شان ثبت شود، هزاران سال باید در صف بایستند و بسیاری از کشورها حتی میراث معنوی ندارند که هر سال برای ثبت جهانی معرفی کنند!

این دغدغه درباره میراث ملموس و بناهای تاریخی نیز وجود دارد اما نگرانی در این باره به واسطه آنکه امکان سرقت اعتبار انها توسط دیگر کشورها وجود ندارد، بسیار کمتر است اما در قبال میراث معنوی این خطر بسیار پررنگ است و کشورهای صاحب تمدن به شدت نسبت به این وضعیت نگرانند. شاید این فرصت تاریخی، بهترین امکان در سال‌های اخیر باشد که بتوان از این سفر بهره برداری بیشتری کرد و از مدیرکل یونسکو خواست تا یونسکو حداقل زمینه به رای گذاشتن درخواست کشورهای صاحب تمدن به ویژه ایران را برای افزایش سهمیه سالیانه ثبت جهانی میراث ناملموس در یونسکو برای کشورهای مبداء تمدن‌های بزرگ فراهم سازند.

در صورت وقوع این اتفاق و همراهی مدیرکل یونسکو در اجرای این درخواست و طرح موضوع در مجمع عمومی سالیانه یونسکو و البته رایزنی به قصد جلب نظر کشورهای عضو یونسکو، می‌توان امیدوار بود عدالت فرهنگی در سطح جهان به شکل بهتری برگزار شود، چرا که مساوات کنونی در ثبت میراث جهانی چندان با عدالت تطابق ندارد و این جزو بدیهیاتی است که هر کارشناس فرهنگی به آن اعتقاد دارد اما تاکنون کوچک‌ترین گام عملی در راستای رفع این بی‌عدالتی برداشته نشده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن