واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی گفت: اولین اقدام در مواجهه با پیچخوردگی مچ پا بانداژ، گذاشتن یخ یا محلول آب سرد و استراحت دادن به موضع پیچ خورده است و باید افراد از ماساژ دادن محل پیچ خوردگی بپرهیزند. جام جم سرا: سید منصور رایگانی اظهار داشت: پیچ خوردگی مچ پا یکی از موضوعاتی است که تعداد زیادی از افراد را در سنین مختلف از کودکی تا سالمندی درگیر خود میسازد.
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی گفت: پیچخوردگی مچ پا دلایل متعددی دارد؛ اگر پیچ خوردگی مچ پا تکرارشونده باشد و هر دو مچ را درگیر کند و همراه با خالی شدن زانو باشد، علائم مهمی دارد.
به نقل از فارس، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: نارسایی سیستم عصبی، درگیری ستون فقرات، خونرسانی کم به مغز و ... میتواند از علل پیچخوردگی دو مچ باشد.
رایگانی در پاسخ به پرسش فارس، در مورد خالی شدن زانو، گفت: اگر فرد در هنگام راه رفتن احساس افتادن یا عدم تعادل داشته باشد، به آن خالی شدن زانو میگویند.
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی به پیچ خوردگی در یک مچ پا اشاره داشت و گفت: اگر فرد در محیط ناهموار و ناصاف حرکت کند و مچ یک پایش پیچ بخورد و دچار لنگیدن و تورم شود، اولین کار این است که از راه رفتن متوقف شود و به پا استراحت دهد.
وی گفت: بانداژ موقت، نگه داشتن پا بالاتر از سطح بدن و گذاشتن یخ یا محلول آب سرد روی مچ پای آسیبدیده تا رسیدن به مرکز درمانی مجهز پیشنهاد میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر درد و تورم ایجاد شد یا تغییر رنگ پا و خونمردگی مشاهده شد باید در اسرع وقت به درمانگاه تخصصی ارتوپد مراجعه کرد.
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی تصریح کرد: افراد باید همواره یک بدن آماده داشته باشند تا در هنگام راه رفتن بتوانند در مقابله با محیطهای ناآرام و ناصاف عکسالعمل مناسب نشان دهند، بنابراین باید روزانه نرمش و ورزش مناسب داشته باشند.
رایگانی ادامه داد: پوشیدن کفش مناسب نیز در جلوگیری از پیچ خوردگی مچ پا مهم و تأثیرگذار است؛ کفش باید جلوی پا و مچ پا را بپوشاند و اگر محل فعالیت فرد ناصاف است، باید از کفش ساقدار بندی که تا قوزک پا را بپوشاند استفاده کند.
وی افزود: در شرایط و محیطهای ناهموار، سطوح یخزده و محیطهایی که دارای پستی و بلندی هستند، مثل کنار ساحل، کوه و تپهها افراد باید در هنگام پیادهروی احتیاط لازم را داشته باشند و از کفش مناسب استفاده کنند.
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر ماساژ دادن موضع پیچ خورده با آب و نمک، گفت: در مرحله حاد یعنی همان زمانی که مچ پیچ خورده است، ماساژ دادن به هیچ عنوان مناسب نیست چرا که اگر پارگی عروق حاصل شده باشد، ماساژ میتواند وضعیت را بدتر کند و بهترین کار در این مرحله تا 48 -72 ساعت استفاده از بانداژ، یخ و سرما است.
0
0
٣ اردیبهشت ١٣٩٣ ساعت ١٨:۴١
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]