واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو توسعه بخش کشاورزی است اراک- ایرنا- استاندار استان مرکزی گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو توسعه بخش کشاورزی است.
ˈ محمد حسین مقیمی ˈ عصر روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی تشکل های بخش کشاوری در اراک گفت: کشاورزی ساختار اساسی و مهم در امنیت غذایی، تولید ثروت، تامین نیازهای پایه کشور و اشتغال پایدار است و توجه هدفمند به مسایل این حوزه و روزآمدی آن، اقتدار و امنیت ملی را تضمین کرده و نیروی پیش برنده قو ی در توسعه است.
وی ادامه داد: برای رسیدن یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی گامهای زیربنایی در توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی است که باید در این بخش از تمامی ظرفیت ها به بهترین نحو استفاده شود و با پرهیز از خام فروشی ارزش افزوده بیشتر و باروزی توان داخل را مهیا کرد.
استاندار استان مرکزی خاطر نشان کرد: شاخصه های مهم اقتصاد مقاومتی بومی سازی اقتصاد، پر بازده بودن و تولید زا یی با تکیه بر دانش فنی داخلی است و کشاورزی کشور و استان مرکزی ظرفیت بالایی در این بخش دارد.
مقیمی با بیان اینکه میانگین تولید پساب تولیدی در اراک یکهزار و 100 لیتر در ساعت است،گفت: برنامه راهبردی کلان شورای سیاستگذاری آب استان این است که از این میزان پساب تولیدی فاضلاب 550 لیتر در ساعت را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهد و میزان باقیمانده را به ترتیب 250 لیتر در ساعت به عنوان حقابه تالاب میقان ،250 لیتر در ساعت برای مصارف فضای سبز و 100 لیتر آدر ساعت آن را نیز برای صنایع تخصیص دهد.
وی افزود: امسال از مجموع ذخیره منابع آب در استان سه و هشت دهم درصد به بخش صنعت و چهار و دو دهم درصد برای آشامیدن و 92 درصد آن به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در این نشست گفت: این استان با وجود پتانسیل های موجود در تولید محصولات کشاورزی جزو 10 استان برتر کشور است و در برخی از محصولات کشاورزی رتبه اول تا دوم را دارد.
ˈعباس مظفری ˈ افزود: 108 واحد صنایع تکمیلی کشاورزی در استان مرکزی فعالیت دارند که سالانه 843 هزار تن از محصولات خام کشاورزی را فرآوری می کنند.
وی ادامه داد: استان مرکزی با وجود هشت حوزه آبخیز پتانسیل یکهزار و 200 گونه گیاهی را دارا می باشد که یکی از اولویتهای کاریدر استان باید بر فرآوری محصولات گیاهان دارویی و توسعه فرآوری آن قرار گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: سالانه 470هزار تن محصولات باغی و یک وهشت هزار تن محصولات زراعی در این استان تولید می شود و 91 هزار و 306 خانوار بهره بردار در این بخش فعالیت دارند.
مظفری میزان تولید سالیانه انار در استان مرکزی را 126 هزار تن عنوان کرد و افزود: این استان بعد از استان فارس مقام دوم را در تولید و سطح زیر کشت انار دارد.
وی ادامه داد: سالانه دو هزار تن انار از انار تولیدی استان به ارزش 12 میلیون دلار به کشور های ژاپن، کره جنوبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
در این نشست با حضور فعالان تشکلهای بخش کشاورزی مشکلات و برنامه های امسال این حوزه مورد بحث و تبادل ظر قرار گرفت.ک/2
716/560/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]