تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند به ازاى هر حرفِ آن چهار هزار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869860721




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جشن اردیبهشت تئاتر؛ یک گام به سوی تئاتر برای همه ایران


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یادداشت "منوچهر اکبرلو" به مناسبت جشن اردیبهشت تئاتر؛
جشن اردیبهشت تئاتر؛ یک گام به سوی "تئاتر برای همه ایران"
منوچهر اکبرلو، مدرس دانشگاه، مترجم و نویسنده، به مناسبت برپایی جشن اردیبهشت تئاتر، که از 4 اردیبهشت ماه در خراسان رضوی آغاز می شود، یادداشتی را نوشته است.


 به گزارش حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران؛ منوچهر اکبرلو، مدرس دانشگاه، مترجم و نویسنده، به مناسبت برپایی جشن اردیبهشت تئاتر، که از 4 اردیبهشت ماه در خراسان رضوی آغاز می شود، یادداشتی را نوشته است. 

اکبرلو در یادداشتی که در اختیار روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی قرار داده، آورده است:

1- سخن گفتن از تاثير عميق و اعتلابخش هنر - به ويژه هنر نمايش - بر جامعه و مردمانش، سخني است بديهي و بدون نياز به استدلال. حتي تماشاگراني که براي سرگرمي به تئاتر مي روند، مي دانند که اين سرگرمي از نوعي ديگر است. ديدن نمايش، چون آييني بالنده، پالاينده و پُرمعنا به زندگي آدميان غنا، رنگ و معنا مي دهد، اما برگزاري اين آيين، شرايط و لوازمي دارد، کارگزاري دلسوز و دانا مي خواهد، هنرمنداني حساس و توانا مي طلبد و مايه لازم دارد. جشن اردیبهشت فرصتی نیک فراهم می آورد تا به ماهیت تئاتر بیندیشیم.

2- اگر تماشاگران تئاتر در فصول تئاتري سال خاص هستند، در جشنواره ها اين خاص بودن محدودتر مي شود، چراکه کارگردانان، بازيگران، کارشناسان، مهمانان داخلي و خارجي، داوران، مقامات رسمي، مسئولان اجرايي و... کمتر جايي براي تماشاگر بالقوه داوطلب و احتمالاً مشتاق، باقي مي گذارند. چنين است که جشنواره ها بنا به ماهيتشان نمي توانند اهداف اصيل هنري را، که ناظر به ارتباط بي واسطه و بي شائبه با تماشاگر و هنرمند است، دنبال کنند. محدوديت سالن ها، بي توجهي به ساخت سالن هاي جديد، اکتفا به مجموعه تئاترشهر و چند سالن ديگر تهران و موارد ديگر سبب شده است که برخي نمايش هاي تهراني، تقریبا همه نمايش هاي خارجي و بسیاری نمايش هاي شهرستاني فقط در جشنواره ها اجرا شوند. جشن اردیبهشت فرصتی نیک فراهم می آورد تا به وضعیت تئاتر امروز بیندیشیم.

3- محدود بودن در دايره تماشاگر خاص،  نه تنها به صورت ضِمني، بلکه به شکل آشکار نيز بر هنر نمايش تاثير مُخَرّب بر جاي مي گذارد و هنرمند نمي تواند در انتخاب مضمون از ميل و سفارش تماشاگر خاص فراتر برود. وقتي تماشاگري خودش تئاتري است، ميل دارد خودش و مسائل خودش را بر صحنه ببيند. لذا برخي هنرمندان ما نمايشنامه هايي را مي نويسند که راجع به زندگي هنري خود یا هنرمندان و نویسندگان گذشته و حال است. مي توان فهرست بلندي از نمايش هايي فراهم آورد که به زندگي يک نويسنده يا هنرمند، معرکه گير، عروسک ها و عروسک گردان ها و... مي پردازد. در بسیاری موارد حضور یک کاراکتر نویسنده نیز با همین زمینه ذهنی صورت می پذیرد. جشن اردیبهشت فرصتی فراهم می آورد تا به فراگیری تئاتر بیندیشیم.

4- اهالي تئاتر در شهرستان ها، همواره نسبت به كمبود امكانات و ريزش مخاطب در شهرستان هايشان اظهار نارضايتي مي كنند. اين هنرمندان معتقدند همه امكانات تئاتر در تهران خلاصه شده و تلاش هاي آن ها به خاطر مقطعي بودن جريان تئاتر در شهرستان ها، به نتيجه نمي رسد. آن ها و همه صاحب نظران بر آن اند که "تئاتر براي همه" تنها در صورتي تحقق مي يابد كه بسترهاي مناسب، براي رشد و توسعه تئاتر در شهرستان فراهم شود. تمرکززادیی جشن اردیبهشت تئاتر ویژگی بسیار مثبت آن است، چراکه نوید می دهد در سراسر سال و  در همه فعالیت ها و سیاست گذاری ها به تئاتر شهرستان نگاه لازم صورت گیرد. طرح  هایی مانند استقرار گروه های نمایشی در شهرستان ها می تواند پیشگام چنین حرکتی باشد. استمرار و برنامه ريزي مناسب براي ارتقاي سطح كيفي فعاليت هاي تئاتري در شهرستان ها، از جمله مواردي است كه پيش و بیش از برگزاري هر جشنواره  بايد به آن توجه كرد. جريان تئاتر در شهرستان ها آنچنان كه شايسته هنرمندان شهرستاني است، استمرار ندارد.  
5-  در برخي شهرها تنگ نظري هايي نسبت به مقوله تئاتر وجود دارد كه در عدم گسترش تئاتر در آن شهرها مؤثر است. نگاه بسته اي كه آنان را دلزده مي كند و از شور و شوق آن ها مي كاهد و سبب می شود نسل جوان از تجربیات ارزشمند پیش کسوتان بی بهره بماند. در جشن اردیبهشت تئاتر، این کوتاهی مورد بازنگري قرار می گيرد. انتخاب و تقدیر خاک صحنه خوردگان تئاتر شهرستان، سنت حسنه جشن اردیبهشت تئاتر است. 

6- جشن اردیبهشت تئاتر، چند دوره خود را پشت سر گذاشته است. این برنامه باید بماند و گسترش یابد و به سهم خود در جهت ارتقای تئاتر و فراگیر شدن آن گام بردارد، چراکه جشن اردیبهشت تئاتر، یک گام به سوی "تئاتر برای همه ایران" است.

گفتنی است، آئین پاسداشت اردیبهشت تئاتر امسال 4 تا 21 اردیبهشت ماه در سراسر کشور برگزار می شود.  
 


انتهای پیام/ اس








تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن