واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
وزیر خارجه لتونی: خوشحالیم که مذاکرات ایران و 1+5 به خوبی پیش میرود/ ابراز امیدواری ظریف نسبت به گسترش روابط با اتحادیه اروپا
وزیر خارجه لتونی گفت: درباره ثبات و امنیت در منطقه میتوانیم با ایران همکاری خوبی داشته باشیم و تماسهایی در سطوح عالی بین دو کشور ایجاد شود.
به گزارش نامه نیوز، وزیر خارجه لتونی که به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات کشورمان به تهران سفر کرده است پس از دیدارش با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در نشست مطبوعاتی مشترک با وی ضمن ابراز خرسندی از سفرش به تهران به عنوان اولین سفر وزیر خارجه این کشور اظهار کرد: ما روابط تاریخی و دیپلماتیکی از گذشته با ایران داشتهایم و این روابط در سال 1921 شکل گرفته است.
وزیر خارجه لتونی گفت: ما سفیر غیر مقیم خود را که سفیرمان در سوئد است منصوب کردهایم و سفیر غیرمقیم ایران که سفیر این کشور در ترکیه است منصوب شده است.
وی با اشاره به مذاکراتش با ظریف درباره موضوعات مختلف و تحولات منطقه گفت: درباره سوریه و عراق گفتوگوهایی انجام دادهایم میتوانیم با ایران درباره ثبات و امنیت در منطقه همکاریهای خوبی داشته باشیم و تماسهای در سطوح عالی شکل گیرد به خصوص درباره افغانستان که پس از 2014 قرار است نیروهای خارجی این کشور را ترک کنند. ایران نقش مهمی در این زمینه خواهد داشت.
وی با اشاره به روابط ایران با اتحادیه اروپا گفت، در این باره رایزنیهای با وزیر خارجه انجام داده است و اضافه کرد: خوشحالیم که مذاکرات ایران و 1+5 به خوبی پیش میرود و امیدواریم نتایج خوبی حاصل شود تا بتوانیم روابط را در سطوح مختلف ارتقا دهیم.
وی گفت: درباره موضوعات مختلف رایزنی انجام شده است و درباره موضوعات سیاسی و اقتصادی مباحثی مطرح شد درباره موضوع حقوق بشر هم منتظر هستیم بتوانیم گفتوگویی داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، وزیر خارجه لتونی اضافه کرد: درباره موضوعات آموزشی و فرهنگی به طور مفصل گفتوگو کردیم. پایتخت لتونی در سال 2014 پایتخت فرهنگی اتحادیه اروپا است که میخواهیم حضور بیشتر و چشمگیرتری از ایران در ریگا داشته باشیم.
وی در پایان تاکید کرد: مذاکرات با ظریف بسیار سازنده بوده است و به موضوعات از زوایای مختلف نگاه کردیم؛ امیدواریم که با سفر آقای ظریف به ریگا این مذاکرات در لتونی ادامه یابد.
ابراز امیدواری ظریف نسبت به گسترش روابط با اتحادیه اروپا
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه لتونی سخن میگفت با بیان اینکه روابط ما با لتونی روابطی دیرینه است و به دهه 1920 میلادی بر میگردد اظهار کرد: ما هیچگاه اشغال لتونی را نپذیرفتیم و این روابط خوب با لتونی همواره ادامه داشته است.
وی با ابراز خرسندی از سفر وزیر خارجه لتونی به تهران گفت: بسیار خوشحالیم که اولین دیدار وزیر خارجه لتونی از تهران اتفاق میافتد و اولین سفیر لتونی نیز به عنوان سفیر غیرمقیم در ایران چند ماه پیش استوارنامه خود را ارائه کرد.
ظریف ادامه داد: امکان گسترش روابط در همه حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بین دو کشور وجود دارد. لتونی در سال 2014 پایتخت فرهنگی اتحادیه اروپا است و امکان همکاری گسترده فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی و سایر حوزههای وجود دارد در حوزه اقتصادی هیاتی از بازرگانان و افراد بخش خصوصی وزیر خارجه لتونی را در این سفر همراهی میکنند همچنن گفتوگوهای سیاسی نیز در این سفر در دستور کار قرار دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه در مذاکراتش با وزیر خارجه لتونی در همه حوزههای روابط دو جانبه مذاکراتی صورت گرفته است گفت: خواست سیاسی دو طرف گسترش این روابط است که با آرامتر شدن وضع سیاسی و مذاکراتی که در وین در حال انجام هستیم و انشالله به نتیجه خواهد رسید امکان این فعالیتها گستردهتر خواهد شد.
ظریف گفت: در موضوعات مختلف بینالمللی از جمله وضعیت اوکراین، سوریه، افغانستان وعراق مذاکراتی انجام شد و دیدگاههای دو طرف مطرح شد. لتونی در سال 2015 ریاست دورهای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت و زمینه برای همکاری دو کشور در همه حوزهها از جمله در افغانستان وجود دارد. لتونی در افغانستان حضور دارد و در دو دوره در آنجا فعال بوده است از جمله در زمان اشغال افغانستان توسط نیروهای شوروی و همچنین امروز در قالب آیساف در افغانستان حضور دارد و نقش قابل توجهی در قسمت تاجیکنشین و ازبک نشین افغانستان در منطقه مراز شریف ایفا میکند و سابقه نسبت خوبی در کمک به مردم افغانستان داشتهاند.
وی با بیان اینکه زمینه برای همکاری با لتونی در افغانستان فراهم است اضافه کرد: درباره ضرورت گفتوگو و احترام متقابل در مباحث مربوط به حقوق بشر و جامعه مدنی با یکدیگر گفتوگوهایی داشتهایم بحثهای خوبی صورت گرفته که جدی، مبنایی و دوستانه بود که امیدواریم زمینهای برای همکاری هر چه بیشتر ایران و لتونی و اتحادیه اروپا در زمان ریاست این کشور باشد.
1393/2/3
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]