تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816761072




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گام های آهسته ایران در گردشگری سلامت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گام های آهسته ایران در گردشگری سلامت تهران - ایرنا - گردشگری سلامت هر چند در سال های اخیر از رشد زیادی در ایران برخوردار شده اما این صنعت به دلیل کیفیت بالای خدمات سلامت و پزشکان متخصص زمینه رشد بیشتری در کشور دارد.


هزینه پایین، کیفیت بالای خدمات سلامت، پزشکان صلاحیت دار و دارا بودن آثار باستانی، تاریخی و جاذبه های طبیعی فراوان، از مزیت های گردشگری سلامت در ایران است.
این مزایا در کنار افزایش نرخ ارز باعث شده که استقبال گردشگران خارجی برای استفاده از خدمات پزشکی ایران سیر صعودی به خود بگیرد.
یک مزیت دیگر گردشگری سلامت در ایران این است که از خروج ارز و نیروی انسانی به دیگر کشورها جلوگیری می کند و این می تواند به اقتصاد ایران کمک کند.
با اینحال رقابت در این عرضه بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تنگاتنگ است و در این بازار کشوری که خدمات کیفی تر و مناسب تری ارایه کند برنده این رقابت خواهد بود.
افزایش تعداد گردشگران پزشکی با عواملی نظیر هزینه بالای خدمات سلامت در کشورهای صنعتی، افزایش سهولت مسافرت های بین المللی، پیشرفت های
سریع تکنولوژی پزشکی و بهبود استانداردهای مراقبت در بیشتر کشورها ارتباط دارد.
اکنون با ظهور استانداردها و قوانین جهانی که در نقاط مختلف دنیا به اجرا درمی آید، مردم به دنبال با کیفی ترین درمان ها با قیمت های مناسب هستند که همه اینها در خدمات سلامت ایران دیده می شود.
طبق سند چشم انداز 20 ساله در افق 1400، ایران یکی از قطب های اصلی گردشگری سلامت در منطقه خواهد شد و از رهگذر آن نه تنها از خروج ارز جلوگیری می شود، بلکه درآمد ارزی قابل توجهی نصیب ایران خواهد شد.
برطبق این سند ایران باید در زمینه گردشگری سلامت در رتبه نخست منطقه قرار گیرد. بر این اساس، کشور باید به مرکز رفع نیازهای سلامت و درمانی منطقه تبدیل شده و تا سال 1404 به تعداد20 میلیون گردشگر بین المللی ورودی و به تبع آن، 15 میلیارد درآمد
ارزی دست یابد.
توانمندی های بالقوه وسیع کشور در انواع مختلف گردشگری سلامت موجب شده تا سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهره برداری از این بازار رو به رشد و رقابتی را با تشکیل کمیته گردشگری سلامت و حمایت های ویژه از آن در دستور کار خود قرار دهد.

**گردشگری سلامت
گردشگری سلامت، نوعی از گردشگری است که به منظور حفظ، بهبود و حصول مجدد سلامت جسمی و ذهنی فرد به مدتی بیش از24 ساعت و کمتر از یک سال صورت می گیرد.
عواملی همچون تغییر در ارزشهای مصرف کنندگان، تغییرات زندگی و مسن تر شدن جمعیت را می توان عوامل اصلی ظهور گردشگری سلامت دانست.
انواع گردشگری سلامت گردشگری تندرستی مسافرت به دهکده های سلامت و مناطق دارای چشمه های آب معدنی و آب گرم برای رهایی از تنش های زندگی روزمره و تجدید قوا بدون مداخله و نظارت پزشکی و در مواردی که گردشگر بیماری جسمی مشخصی نداشته باشد را گردشگری تندرستی گویند.
مسافرت به منظور استفاده از منابع درمانی طبیعی(آبهای معدنی، نمک، لجن و غیره) جهت درمان برخی بیماری ها یا گذران دوران نقاهت تحت نظارت و مداخله پزشکی گردشگری درمانی نامیده می شود.
مسافرت به منظور درمان بیماری های جسمی یا انجام نوعی از عمل های جراحی تحت نظارت پزشکان در بیمارستان ها و مراکز درمانی در گردشگری پزشکی مورد نظر است.
در این نوع از گردشگری سلامت، بیمار ممکن است پس از درمان و معالجه نیازمند استفاده از فضاها و خدمات گردشگری درمانی(مانند اسپاها) باشد.
در زمان حاضر مناطق مختلف کشور از توانمندیهای منحصر به فردی در همه شاخه های گردشگری سلامت برخوردار است که چنانچه زیر ساخت های توسعه این صنعت ازجمله بیمارستان های مجهز و کادر پزشکی مجرب مهیا شود رشد این شاخه پزشکی به سرعت قابل تحقق خواهد بود. هر چند نباید در توسعه این صنعت نباید برنامه ریزی و مدیریت صحیح را نادیده گرفت.

** درآمد ارزی گردشگری سلامت
ایران با داشتن ظرفیت های زیاد گردشگری سلامت دارای زمینه های ارز آوری فراوانی در این صنعت است.
معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی کشور در این زمینه می گوید: درآمد ارزی حاصل از گردشگری سلامت در سال گذشته 10 برابر درآمد حاصل از صادرات تجهیزات پزشکی و دارو بوده است.
محمد جهانگیری افزود: بحث گردشگری سلامت با توجه به جایگاه مطلوب دانش پزشکی ایران در منطقه از یک سو و از سوی دیگر ارزانی این خدمات در کشور، نسبت به دیگر کشورها، یکی از راه هایی است که به کمک آن می توان ارز آوری مناسبی برای کشور ایجاد کند.
وی ادامه داد: در 4 سال گذشته درآمد ارزی گردشگری سلامت تنها 5 برابر صادرات تجهیزات پزشکی و دارو بوده که این رقم در سال 92 به دو برابر افزایش یافته است.
با این حال درآمد جهانی گردشگری سلامت 100میلیارد دلار برآورد می شود که سهم ایران از این مبلغ بسیار ناچیز است.

**ایران قطب گردشگری سلامت
محمدرضا کرباسی، رئیس اتاق کشورهای اسلامی عضو اکو در اتاق بازرگانی ایران هم می گوید اگر گردشگر خارجی 700تا 1000 دلار به ایران وارد می کند یک گردشگر سلامت تنها 3تا 5هزار دلار ارزآوری برای کشور دارد و این جدای از محاسبه مبلغی است که همراهان بیمار به کشور وارد می کنند.
محمدرضا کرباسی می گوید: با توجه به مزیت نسبی خدمات درمانی ایران بین کشورهای همسایه جذب گردشگر سلامت از کشورهای همسایه به ایران در دستور کار قرار دارد.
به گفته کرباسی، سالانه 2تا 3میلیون بیمار افغانی برای درمان به هندوستان سفر می کنند که جذب بیماران افغانی به ایران در دستور کار قرار گرفت و وزارت خارجه نیز کمک کرد تا ویزای گردشگران سلامت افغانی بدون معطلی صادر شود.

** گردشگری سلامت منبع درآمد
کارشناس گردشگری روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گردشگری سلامت را یکی از منابع مهم در آمد زایی کشورها دانست و گفت: این نوع گردشگری یکی از شاخصه های مهم در آمدزایی در کشور است و رسیدگی به آن موجب رشد کشور خواهد شد.
احمد روستا ایران را سرزمینی مملو از امکانات گردشگری سلامت دانست و گفت: ایران دارای امکانات گوناگون طبی ازجمله آب گرم های مناسب و همچنین شرایط آب و هوایی متنوع برای ایجاد آرامش گردشگران سلامت است.
وی افزود: امکانات و تسهیلات امور درمان این مناطق معمولا بسیار خوب و ارزان ارایه می شود که این موضوع می تواند جذابیت هایی برای جذب گردشگران سلامت داشته باشد.
روستا افزود: از سال های گذشته حرکت مناسبی در این حوزه شکل گرفته و هم اکنون نیز در برخی از بیمارستان های کشور گردشگران سلامت به مراکز مختلف درمانی و پزشکی مراجعه می کنند.
این کارشناس تصریح کرد حضور این دسته از گردشگران در این مناطق باعث می شود تا در آمدهای مستقیم و غیر مستقیم متنوعی نصیب کشور شود.
فیروز ناظری کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: گردشگری سلامت به چند بخش تقسیم می شود که گردشگری درمانی از شاخه های آن است.
وی افزود: هر نوع فعالیت گردشگری ازجمله کوهپیمایی و بیابانگردی که با هدف سلامت روح و جسم انجام شود و فرد از نظر روحی و جسمی بهبود یابد درحوزه گردشگری سلامت قرار می گیرد.
ناظری گفت: در گردشگری سلامت فقط درمان مطرح نیست بلکه استفاده از مواهب طبیعی و چشمه ها و آبگرم ها نیز مورد توجه است.
وی با بیان اینکه گردشگری درمانی یکی از زیر شاخه های گردشگری سلامت است افزود: در گردشگری درمانی فرد برای درمان خود به بیمارستان و پزشک مراجعه می کند و برای این منظور به کشور دیگر سفر می کند تا خدمات مطلوب تر و ارزانتری دریافت کند. ناظری گفت: این دسته از بیماران معمولا برای استفاده از خدمات مختلف درمانی ازجمله چشم، جراحی قلب و.. به کشور دیگر سفر می کنند.
این کارشناس گفت: برای توسعه این شاخه گردشگری باید زیرساخت های اولیه آن مهیا شود و از طریق تور، گردشگران را برای ورود به ایران تشویق و ترغیب کنیم.

** گردشگری سلامت با چالش های متعدد
گردشگری سلامت هر چند در ایران از قابلیت های فراوانی برخوردار است؛ اما در عین حال با چالش های متعددی نیز دست به گریبان است.
عواملی همچون هماهنگی نامناسب بین سازمان های متولی گردشگری سلامت، فقدان کمیته های کاری تخصصی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از جمله این چالش ها است.
از جانب دیگر فقدان سیستم جامع جمع آوری اطلاعات مربوط به ورود گردشگران سلامت به ایران، ناکارآمدی سیستم اطلاع رسانی در خصوص قابلیت های گردشگری پزشکی ایران، کمبود زیرساخت های لازم و خلأ قانونی برای توسعه این صنعت، موجب شده تا صنعت گردشگری سلامت ایران از جایگاه مطلوبی برخوردار نباشد.
با اینحال ایران می تواند با سرمایه گذاری هرچه بیشتر روی نقاط قوت و معرفی آن ها به عنوان توانمندی های منحصر به فرد خود در ارایه خدمات، نقش خویش را در این بازار پر رنگ تر کند.
رفع نقاط قوت و ضعف بیمارستان ها در کنار تقویت بازاریابی و اصلاح برخی از فرآیندها می تواند در رشد این صنعت کمک شایانی کند.
از: علی حبیبی
فراهنگ (5) ** 1569**1588
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




03/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن