تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 26 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما حق ندارد از هيچ يك از يارانم چيزى به من بگويد؛ زيرا دوست دارم در حال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853570289




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بخش سلامت اولویت گام دوم هدفمندی یارانه‌ها است/ 18 درصد نوجوانان ایرانی اضافه وزن دارند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: امامی‌رضوی در گفتگوی ویژه خبری:
بخش سلامت اولویت گام دوم هدفمندی یارانه‌ها است/ 18 درصد نوجوانان ایرانی اضافه وزن دارند
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به این که سلامت در صدر اولویت گام دوم هدفمندی یارانه‌ها قرار گرفته است گفت: در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی افزایش یافته به گونه‌ای که باید دولت در تامین منابع لازم کمک‌های مورد نیاز را انجام دهد.
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت شب گذشته (دوشنبه، 1 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور "سید حسن امامی رضوی" دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
سید حسن امامی رضوی دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت در ابتدا در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی براینکه شعار یک عمر سلامتی تا چه حد در برنامه‌های وزارت بهداشت قرار گرفته است گفت: بحث خود مراقبتی شعار سال جاری است به گونه‌ای که در حقیقت این شعار رویکرد مشارکت مردم را در حفظ سلامتی‌شان یادآوری می‌کند.
 
وی افزود: در همه مکاتب و در همه کشورها مسلم و مشخص شده است که دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت بهداشت و درمان به تنهایی نمی‌توانند برای سلامتی مردم موثر واقع شوند.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به این که مردم باید در بحث سلامت همکاری و مشارکت لازم را با دستگاه‌های ذیربط داشته باشند ادامه داد: وزارت بهداشت بحث خود مراقبتی را به عنوان یک شعار اصلی برای سال 93 در نظر گرفته است.
 
امامی رضوی با بیان این که این هفته به طور نمادین و برای تبلیغ شعار خود مراقبتی است خاطر نشان ساخت: باید در طول سال به آموزش در امر سلامت بپردازیم و یاد بگیریم که چگونه باید مراقب خودمان باشیم.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه برای پیشگیری و سلامت چه قدر سرمایه گذاری شده است گفت: یکی از عوامل خطرزا بیماری‌های غیرواگیر است که باید مراقب آن‌ها باشیم.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به کم تحرکی و بحث تغذیه در جوانان کشور گفت: این دو مبحث در راس عوامل مخرب قرار گرفته‌اند به گونه‌ای که بحث کم تحرکی به فرهنگ عمومی کشور تبدیل شده است.
 
امامی رضوی با اشاره به این که باید ساز و کارهای مختلف را برای بحث کم تحرکی و تغذیه جوانان در نظر بگیریم اظهار داشت: باید در این هفته عوامل بیماری‌های غیرواگیر را به مردم آموزش دهیم.
 
*18 درصد نوجوانان ایران اضافه وزن دارند

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آموزش و پرورش چه تعاملی با نهادهای مختلف برای کنترل وزن داشته است افزود: 18 درصد نوجوانان ایران به اضافه وزن دچار شده‌اند.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با بیان این که نوع تعامل خانواده و فرزندانشان باید مورد توجه قرار بگیرد اضافه کرد: استفاده از رایانه و تبلت برای فرزندانمان بسیار معمول شده این در حالی است که بچه‌ها در طی چند سال گذشته مرتب در حال تحرک و جنب و جوش بودند.
 
امامی رضوی ادامه داد: با آموزش و پرورش برنامه‌هایی را به منظور جلوگیری از عدم تحرک جوانان در نظر گرفته‌ایم که انشالله مثمرثمر خواهد بود.
 
*تغذیه و کم تحرکی دو مشکل اساسی جوانان کشور
 
وی با اشاره به این که در حوزه آموزش و پرورش اداره سلامت وجود دارد خاطر نشان ساخت: اولیا مدرسه و خانواده‌ها باید بر روی بحث کم تحرکی و تغذیه جوانان توجه ویژه‌ای داشته باشند.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه تا چه حد بر روی تغذیه و کم تحرکی آگاه سازی صورت گرفته گفت: متاسفانه از 81 هزار مرگی که در سال صورت می‌گیرد 380هزار مرگ مربوط به بیماری فشار خون است.
 
امامی رضوی با اشاره به این که تغذیه از اهمیت بسیار یادی در ابتلا به فشار خون برخوردار است ادامه داد: باید اطلاع رسانی و آگاهی از نوع غذاها به مردم صورت گیرد تا آن‌ها بدانند چه غذاهایی را باید مصرف کنند.
 
وی با اشاره به این که باید مصرف نمک را محدود کنیم، گفت: در مصرف نمک بالاترین سطح متوسط را در میان کشورهای منطقه و جهان داریم.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با بیان این که تغییر عادت غذایی در کشور به یک مسئله ویژه تبدیل شده است اظهار داشت: متاسفانه مردم به تدریج به طرف غذاهای آماده تمایل بیشتری پیدا کرده‌اند.
 
امامی رضوی با اشاره به این که باید در برنامه‌های مختلف اطلاع رسانی صورت گیرد خاطر نشان ساخت: امروز وزیر بهداشت به شرکت‌هایی که غذای سالم در اختیار مردم قرار می‌دهند نشان ویژه خواهد داد.
 
وی افزود: به مدیران ارشد توصیه می‌کنیم که غذاهای سالم را به مردم ارائه دهند و مردم باید غذاهای کنسروی و آماده کمتر مصرف کنند.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به این که بهتر است برای فرزندانمان غذا آماده کنیم تا آن‌ها مجبور به خرید از بوفه مدارس نشوند ادامه داد: غذاهای آماده باید سالم و نمک کمتری داشته باشند.
 
امامی رضوی گفت: مردم نباید در مصرف نمک و مواد قندی زیاده‌روی کنند.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا قبول دارید که وظیفه وزارت بهداشت با این ابلاغیه مقام معظم رهبری سنگین‌تر می‌شود خاطر نشان ساخت: تبصره 1 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت به تولیت نظام سلامتی کشور اشاره دارد به گونه‌ای که باید سیاست‌گذاری‌های اجرایی، برنامه‌های راهبردی، پیشگیری و نظارت و ارزش یابی در حوزه سلامت به وزارت بهداشت و آموزش سپرده شود.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به این که وزارت بهداشت باید مسئولیت خود را به طور کامل ایفا کند گفت: پراکندگی در تصمیم‌گیری‌ها سبب بروز مشکل می‌شود.
 
امامی رضوی با اشاره به بند 7 سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری ادامه داد: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری تکلیف همه دستگاه‌های اجرایی، قانونگذاران و دست‌اندرکاران برنامه‌های سلامت به صورت مشخص تعیین شده است.
 
وی با بیان این که باید با ابلاغ سیاست‌های به صورت گام به گام به جلو پیش رویم تا مشکلات در حوزه سلامت، بهداشت و درمان به سرعت حل و فصل شود گفت: با ابلاغ سیاست‌های کلی حوزه سلامت مسیر برنامه‌ریزی‌ها به صورت مشخص تعیین شده است.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به سند چشم انداز 1404 اظهار داشت: این برنامه به صورت 20 ساله برای کشور ابلاغ شده است.
 
امامی رضوی با اشاره به این که باید در راستای چشم انداز سند 1404 به جلو پیش برویم گفت: باید به صورت هماهنگ سیاست‌های کلی حوزه سلامت را اجرایی کنیم.
 
وی با اشاره به این که نظام سلامت دارای 4 کارگروه بسیار مهم است افزود: این 4 کارگروه شامل تولید، تامین منابع مالی، تدارک منابع و ارائه خدمت به مردم است.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با بیان این که مردم باید از خدمات ارائه شده در حوزه سلامت رضایت داشته باشند ادامه داد: علم پزشکی علم تجربی است به گونه‌ای که در این علم تاکید شده که اگر به مردم نفع نمی‌رسانید پس باید سبب متضرر شدن آن‌ها هم نیز نباشیم.
 
امامی رضوی گفت: سیاست‌های کلی حوزه سلامت نقشه راه اصلی را در اختیار برنامه‌ریزان و مجریان بحث سلامت قرار می‌دهد.
 
وی با اشاره به این که سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت به تمامی کارگروه‌های این حوزه اشاره می‌کند اظهار داشت: یک سری از ابهامات در سندها، قوانین و برنامه‌های قبلی حوزه سلامت وجود داشت که این ابهامات برطرف شده است.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت افزود: یکی از ابهامات این مسئله بود که مجریان و سیاست‌گذاران همه با این مشکل مواجه بودند که ساختار ارایه خدمات و نظام خدمات و سلامت چگونه باید باشد.
 
امامی رضوی با اشاره به این که کشورهای اروپایی در نظام دولتی ارایه خدمات می‌دهند گفت: در این کشورها مردم هیچ هزینه‌ای را نمی‌پردازند به طوری که دولت همه هزینه‌ها را به طور کامل متقبل می‌شود.
 
وی با بیان این که در برخی دیگر از کشورها نظام کاملا خصوصی است افزود: در این کشورها خدمات توسط بخش خصوصی ارایه می‌شود به گونه‌ای که دولت قبول ارایه خدمت می‌کند.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به این که در برخی دیگر از کشورها مخلوط این دو نظام وجود دارد خاطر نشان ساخت: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری با توجه به شرایطی که کشور دارد نظام مختلف مورد قبول قرار گرفته است به گونه‌ای که در جاهایی که بخش خصوصی زمینه‌ای برای فعالیت و ارایه خدمت نداشته باشد دولت به عنوان حاکمیت باید اقدام به ارایه خدمت کند و در جاهایی که بخش خصوصی قدرت ارایه خدمت دارد، باید اقدام به ارایه خدمت کند.
 
*نظام ارایه خدمات دولتی، عمومی و خصوصی خواهد بود

امامی رضوی با بیان این که نظام ارائه خدمات دولتی، عمومی و خصوصی خواهد بود اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی محسوب می‌شود.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه در بحث داروها چه تغییراتی داده شده است گفت: سیاست‌های ابلاغی حوزه سلامت طبق بند 1 اصل 110 قانون اساسی باید فرصت‌های جدیدی به اصلاح نظام سلامت کشور داده شود.

دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به این که یکی از بندهای بسیار مهم سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت مربوط به تولید دارو است گفت: در کشور گام‌های بسیار خوبی برای خودکفایی در تولید دارو برداشته شده است به گونه‌ای که در این سیاست‌ها مسیر کاملا روشن، واضح و هدایت شده است.
 
*بیش از 95 درصد داروها تولید داخل هستند

امامی رضوی با اشاره به این که بیش از 95 درصد داروها در داخل کشور تولید می‌شوند، خاطر نشان ساخت: 5 درصد باقی مانده مشمول داروهای پرهزینه است به گونه‌ای که در خصوص این داروها محدودیت‌هایی در کشور وجود دارد.
 
وی با اشاره به این که باید داروها با تکنولوژی بالا در داخل کشور به مرحله تولید برسد افزود: این داروها علاوه بر این که نیاز کشور را تامین می‌کند می‌تواند در بحث اقتصاد مقاومتی نیازهای ارزی کشور را نیز برطرف سازد.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت با اشاره به این که خوشبختانه در مرزهای دانش دانشمندان در حال حرکت هستند، ادامه داد: تولید اولویت اصلی کشور است، به گونه‌ای که این تولید باید به صورت مدیریت شده باشد.
 
امامی رضوی افزود: داروهایی که مورد نیاز اساسی کشور است برای تولید مورد هدف قرار گرفته است.
 
وی با بیان این که در بحث تولید واکسن‌های مورد نیاز گام‌های بسیار خوبی برداشته شده است ادامه داد: بند 4 سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت به تجهیزات پزشکی اشاره دارد به گونه‌ای که در بحث تجهیزات نیازمند سرمایه گذاری بیشتر هستیم.
 
دبیر کارگروه اجرای سیاست‌های کلی سلامت بیان کرد: شرکت‌های بسیار خوبی در کشور اقدام به تولید تجهیزات پزشکی ساده و پیچیده کرده‌اند به گونه‌ای که در بسیاری از موارد نیازهای اصلی کشور را نیز برطرف ساخته‌اند.
 
امامی‌رضوی با بیان این که در بحث دندانپزشکی توسعه قابل توجهی را نیز در وسایل بیماران داشته‌ایم، ادامه داد: در ابزارهای جراحی اقدامات خوبی صورت گرفته است.


این خبر در حال تکمیل است...








تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن