تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826901604




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سه راه حل برای خروج خودروسازان از حاشیه زیان/چرخ صنعت خودرو نیاز به حرکت دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سه راه حل برای خروج خودروسازان از حاشیه زیان/چرخ صنعت خودرو نیاز به حرکت دارد تهران - ایرنا - مهمترین بخش صنعتی کشور که به شدت در بخش صنعت و خدمات خودرویی اشتغالزا است، چند سالی است فعالیت خود را با ضرر و زیان دنبال می کند، سرجمع زیان انباشته و هزینه مالی خودروسازان معادل 4 هزار و 692 میلیارد تومان یعنی 1.41 برابر کل سرمایه خودروسازان است.


به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، این موضوع نه تنها بحران نقدینگی خودروسازان را تشدید کرده بلکه سبب ناتوانی آنها در پرداخت مطالبات به قطعه سازان و در نهایت افت کیفیت تولید قطعات و کاهش تولید خودرو در کشور شده است.
صنعت خودروی کشور نیازمند افزایش سرمایه است به طوری که خودروسازان حداقل باید دو برابر زیان انباشته و هزینه مالی، سرمایه داشته باشد و رقم 3 هزار و 317 میلیارد تومان کنونی سرمایه آنها باید به 9 هزار میلیارد تومان برسد یعنی به میزان 5 هزار و 600 میلیارد تومان افزایش یابد.
وضعیت یادشده در صورتی امکان پذیر است که هزینه مالی خودروسازان و پولی که بانک ها بابت سود اعتبارات مالی دریافت می کنند، کاهش یابد و خودروسازان از راه های مختلف نسبت به کاهش هزینه مالی بانک ها اقدام کنند و دولت نیز تدابیر لازم را برای کاهش هزینه های مالی و حمایت از این صنعت مهم کشور اتخاذ کند.
در این راستا دولت باید به طور قطع راهکاری برای کاهش هزینه های مالی و بانکی خودروسازان ارائه دهد تا از این طریق بتوان، چرخ صنعت کشور و توان خودروسازان را احیا کرد.
برای خارج شدن خودروسازان از حاشیه زیان باید روش هایی به اجرا درآید که ادامه فعالیت این بخش از صنعت کشور استمرار یابد. این روش ها شاید به یکی از شکل های زیر باشد:

** هدایت قیمت خودرو به سمت حاشیه بازار
شورای اقتصاد در سال 76 مصوبه ای را ارایه کرد که طبق آن قیمت گذاری خودرو براساس حاشیه بازار تعیین شود. هدف از این مصوبه کوتاه کردن دست سودجویان از قیمت گذاری خودرو بود.
این اقدام نشان داد روش یادشده برای قیمت گذاری خودرو مناسب است اما متاسفانه در چند سال اخیر براساس این روش عمل نشد و همین امر اختلاف قیمت بین بازار و شرکت های خودروسازی کشور را بوجود آورد.
با توجه به اینکه خودروسازان معتقدند قیمت گذاری خودروها باید با کمک خودروسازان و با استفاده از حاشیه سود بازار تعیین شود این اقدام می تواند گامی مثبت در جهت رسیدن به اهداف مورد نظر باشد.
اما در سال 87 وزیر وقت صنایع و معادن گفت که سیاست دولت مبنی بر جلوگیری از افزایش قیمت خودرو است و گرانی خودرو را دنبال نمی کند لذا با توجه به تورم سالانه، قیمت خودرو در بازار بالا رفت و قیمت کارخانه ثابت ماند.
کارشناسان معتقدند که قیمت هر کالا را عرضه و تقاضا باید مشخص کند و وقتی تقاضا زیاد شود قیمت هم بالا می رود اما اگر قیمت گذاری خودرو در حاشیه بازار تعیین شود به طور قطع شاهد کاهش قیمت خودروها خواهیم بود.

** افزایش 15 درصدی قیمت های فعلی خودروهای داخلی
اما راه حلی دومی برای خروج خودروسازان از حاشیه زیان وجود دارد و آن افزایش قیمت های فعلی خودروها است.
در این ارتباط رییس انجمن خودروسازان گفت طی سال های 76 تا 90 در مجموع قیمت خودروها حدود 44 درصد افزایش داشته است یعنی سالی دو تا سه درصد. ولی هم اکنون که تمام اجزای تشکیل دهنده خودرو همچون ورق، آلومینیوم، فولاد، مواد پلمیری و تایر افزایش سه تا چهار برابری قیمت داشتند ما تنها دو تا دو ونیم برابر قیمت خودرو را افزایش دادیم و همین مسئله موجب زیان 4 هزار میلیارد تومانی خودروسازان در سال گذشته شد.
کارشناسان معتقدند با افزایش قیمت خودروها می توان نه تنها بازار خودرو را به آرامش رساند بلکه میزان ضرر و زیان خودروسازان را برطرف کرد.

** اعمال موضوع تورم بخشی در فرمول قیمت گذاری شورای رقابت
از سوی دیگر برخی کارشناسان و صاحب نظران صنعت معتقدند که راه حل سومی برای خروج خودروسازان از وضعیت زیان دهی وجود دارد و آن اینکه تورم بخشی در فرمول قیمت گذاری شورای رقابت و براساس قیمت های سال 92 اعمال شود.
شورای رقابت در حال تعیین فرمول قیمت گذاری خودرو است و گفته می شود تا دو هفته آینده این فرمول نهایی خواهد شد.
عضو ناظر در شورای رقابت در این خصوص گفت: دو فاکتور نرخ ارز و عوامل تأثیرگذار بر تولید خودرو مورد بررسی قرار گرفت و امیدواریم با ارسال به موقع نرخ تورم بخشی از سوی بانک مرکزی موضوع تجدیدنظر در فرمول قیمت گذاری خودرو دو هفته آینده به پایان برسد.
عیسی امامی تصریح کرد: بانک مرکزی در حال حاضر فقط نرخ تورم بخشی 11 ماه سال 92 را به شورا ارسال کرده و هنوز اطلاعات نهایی در مورد 12 ماه سال 92 به دست شورای رقابت نرسیده است.
وی سپس با اشاره به مزیت های جدید فرمول قیمت گذاری خودرو، اظهار داشت: در فرمول گذشته قیمت گذاری خودرو موضوع کیفیت و کمیت خودرو به حالت ایجابی در نظر گرفته شده بود که در فرمول جدید در صدد هستیم مسایل سلبی را هم در نظر بگیریم.
امامی اضافه کرد: در فرمول جدید تولیدکنندگان به شرط افزایش کیفیت محصولات خود امکان افزایش قیمت را خواهند داشت البته به هر اندازه کیفیت محصولات کم و نامناسب باشد قیمت خودرو نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
به هر جهت، قیمت خودرو موضوعی است که جامعه در انتظار حل و فصل مناسب آن است. انتظاری که از سوی خودروسازان نیز مورد تاکید قرار دارد. اما آنچه باید اتفاق افتد این است که قیمت گذاری به گونه ای باشد تا منافع هر دو طرف خودروساز و مشتری تامین شود.
اقتصام (5)1574**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




03/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن