محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853129446
راهکارهای برون رفت از خروج تورمی/ رنسانس بزرگ اقتصادی، نیاز امروز اقتصاد کشور
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با ایرنا؛ راهکارهای برون رفت از خروج تورمی/ رنسانس بزرگ اقتصادی، نیاز امروز اقتصاد کشور تهران - ایرنا - یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: هرچند دولت یازدهم کاهش نرخ تورم را در صدر برنامه های اقتصادی خود قرار داده اما رکود بلای دیگری می باشد که همراه با تورم بر اقتصاد ما حاکم شده است.
به گزارش ایرنا، رکود و تورم وقتی به هم می رسند شرایط ویژه ای را در اقتصاد رقم می زنند. شرایطی که در آن نه رکود به تنهایی حکمفرمایی می کند و نه تورم یکه و تنها بر اقتصاد مستولی می شود، بلکه در این شرایط رکود و تورم با یکدیگر عجین می شوند و «رکود تورمی» را بوجود می آورند.
غلامرضا کیامهر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، خاطرنشان کرد: در اقتصادهای مطرح دنیا که دچار بحران می شوند یکی از دو حالت رکود یا تورم رخ می دهد که در این حالت برای مقابله با تورم، سیاست های انقباضی و برای خروج از رکود سیاست های انبساطی در پیش می گیرند اما متاسفانه اقتصاد ما در حال حاضر به هر دوی این بلاها دچار شده به طوری که نیاز به دو درمان مجزا داریم.
وی گفت: در حالی که منحنی رشد قیمت ها و هزینه های زندگی در اقتصاد ما در حال حاضر با روند روبه رشد مواجه شده اما کسب و کار در حالت رکود می باشد که این یکی از بدترین شرایط اقتصادی برای هر کشوری است.
کیامهر خاطرنشان کرد: از یک طرف دولت مجبور است برای آنکه کسب و کار رونق بگیرد و تولید و رشد اقتصادی بهبود یابد، به بازار، پول تزریق کند و از طرف دیگر افزایش نقدینگی در بازار نرخ تورم را بالا می برد که بدترین شرایط هم برای اقتصاد و هم برای دولت حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که دولت یازدهم کاهش نرخ تورم را هدف اصلی خود قرار داده و ملزم به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها است و در حالی که قانون فعلی هدفمندی، پاسخگوی شرایط امروز کشور نیست و هر دولتی بخواهد فازهای مختلف این قانون را اجرا کند باید انتظار مقداری تورم را نیز داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی گفت: با وجود اعلام کاهش نرخ تورم اما هنوز مردم آن را در زندگی خود احساس نمی کنند، ضمن آنکه نرخ 40 درصدی تورم، حجم بالای نقدینگی و منفی بودن نرخ رشد اقتصادی و نرخ 15 درصدی بیکاری از دولت های نهم و دهم به دولت یازدهم به ارث رسیده است. بنابراین این دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی و رونق بخشی به اقتصاد باید به این شاخص ها توجه کند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: از آنجا که جامعه ما به شدت از مسائل روانی آسیب پذیر است با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و به دنبال آن افزایش قیمت حامل های انرژی، درصدی تورم انتظاری و روانی در جامعه بوجود می آید اما این تورم مانند فاز اول هدفمندی شوک آور نخواهد بود.
کیامهر ادامه داد: برای جلوگیری از ایجاد تورم بالا در فاز دوم، دولت باید با بهره گیری از اهرم های مختلف که بخشی روانی است و بخشی مربوط به عرضه و تقاضاست، کاری کند که تولیدکننده و صنعت بتوانند سهم خود را از یارانه ها بگیرند تا هم هزینه تولید بالاتر نرود و هم فعالیت این صنایع ادامه داشته باشد و عرضه و تقاضا متعادل شود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی عرضه و تقاضا در بازار به تعادل برسد و کمبودی در بازار احساس نشود سوداگران نمی توانند از جو روانی ناشی از فاز دوم هدفمندی یارانه ها برای ایجاد تلاطم در بازار استفاده کنند و این تدبیر بالایی را می طلبد که با جریمه تولیدکننده و فروشنده و کنترل و بازرسی قیمت ها به دست نمی آید.
کیامهر گفت: یکی دیگر از راهکارهای کنترل تورم در فاز دوم هدفمندی ایجاد انضباط مالی جدی و شدید بر ارکان دولت و کاهش هزینه های دولت با کوچک سازی و کاهش تصدی گری با گسترش خصوصی سازی و واگذاری بنگاه های دولتی به بخش خصوصی واقعی است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه شرکت های دولتی به شدت زیان ده هستند و مالیات لازم را نیز به دولت پرداخت نمی کنند، اظهار داشت: از طرفی کانون های اقتصادی خارج از حیطه دولت وجود دارند که سالانه به اندازه کل درآمد دولت گردش مالی دارند بنابراین دولت باید با بهره گیری از حاکمیت لازم ضمن خصوصی سازی بنگاه های اقتصادی دولتی، کانون های اقتصادی خارج از حیطه خود را وادار کند که تابع دولت و سیاست های اقتصادی دولت باشند.
کیامهر ادامه داد: گسترش خصوصی سازی واقعی علاوه بر کوچک شدن و کاهش هزینه های دولت، کسر بودجه دولت را نیز تامین کند و مانع استقراض دولت از سیستم بانکی و افزایش تورم خواهد شد.
وی تصریح کرد: دولت برای برون رفت از رکود و تورم فعلی اقتصاد، به یک رنسانس بزرگ اقتصادی نیاز دارد.
کیامهر گفت: در شرایط کنونی اقتصاد، دولت نباید برای کسری بودجه و نجات از مشکلات اقتصادی تنها به افزایش قیمت حامل های انرژی اتکا نماید بلکه باید با رانت خواری مقابله و مفاسد اقتصادی را با کمک همه قوای حاکمیتی ریشه کن کند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اعتماد مردم به دولت بالاست، اظهار داشت: فاز دوم هدفمندی مانند یک بار شیشه است که با کوچکترین ضربه می شکند، بنابراین دولت یازدهم که از حمایت عمومی نیز برخوردار است، برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، باید با احتیاط حرکت کرده و مرتکب کوچترین اشتباه نشود که هزینه آن برای دولت بسیار بالا خواهد بود.
کیامهر افزود: همچنین برای خروج از شرایط تورمی، دولت باید سیاست های پولی را متناسب با سیاست های مالی کند، قیمت تمام شده تولید محصول را پایین بیاورد و مزاحمت ها را از فضای کسب و کار برطرف کند ضمن آنکه اتاق های بازرگانی بهترین تشکل برای کمک به ایجاد فضای کسب و کار هستند و بهتر است دولت از مشاوره های آنها در تصمیم گیری های اقتصادی استفاده نماید.
وی ادامه داد: معافیت ها و تسهیلات مالیاتی برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی نیز یکی دیگر از راه های برون رفت از رکود اقتصادی فعلی است.
کیامهر گفت: در حالی که در کشورهای دیگر برای کمک به تولید و خروج از رکود تورمی، انواع معافیت های مالیاتی را برای فعالان ایجاد می کنند اما در کشور ما علاوه بر اینکه روز به روز نرخ مالیات بالا می رود، مالیات بر ارزش افزوده نیز در حال رشد است که این باعث ایجاد یک فشار مالیاتی به صنعتگر شده و به ضرر تولید و تولیدکننده است.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: باید شرایطی ایجاد شود که سرمایه ها از مناطق آزاد به سمت گسترش کارخانجات و افزایش تولید داخلی برود. به عنوان مثال دولت اعلام کند برای مدت 10 تا 15 سال، صنعتگران و تولیدکنندگان حداقل مالیات را پرداخت کنند تا سرمایه دارها از نرخ بالای مالیات نترسند و جذابیت و شوق سرمایه گذاری در کشور ایجاد شود.
وی با انتقاد از استخدام نیروی جدید و گسترش ساختار دولت، در دولت یازدهم نیز گفت: کلید اینگونه استخدام ها در دولت نهم و دهم زده شد و با واکنش ها و انتقادات کارشناسان هم روبه رو شد اما، چرا باید دولت یازدهم در این شرایط اقتصادی و کسری بودجه به جای کاهش بدنه خود دست به استخدام بزند، در حالی که اگر به بخش خصوصی اجازه تاسیس شرکت داده شود تا فعالیت و کارمند استخدام کند، از این طریق، خصوصی سازی در کشور گسترش می یابد.
کیامهر درباره شیوه پرداخت یارانه نقدی نیز گفت: اگر دولت به جای پرداخت نقدی یارانه، هزینه درمان و بهداشت عمومی مردم را رایگان و اعلام می کرد مردم تنها 5 درصد هزینه های درمان را بپردازند دیگر کسی تقاضا و انتظار دریافت یارانه نداشت چرا که هزینه های درمان بار سنگینی بر سبد خانوار تحمیل کرده است.
این کارشناس اقتصادی درباره شیوه های اصلاح قانون هدفمندی یارانه نیز گفت: قانون هدفمندی یارانه ها قانون الهی نیست که حتما باید اجرا شده و اصلاح نشود، ضمن آنکه دولت ها نیز نباید ملزم به اجرای قانون درهر شرایطی باشند بلکه اول باید سیاست های پولی و ارزی را اصلاح کنند تا اتکا به قیمت حامل های انرژی و در نهایت هزینه های تولید کاهش یافته تا اجرای این قانون سبب تلاطم در اقتصاد نشود.
اقتصام(4)س.م**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]
صفحات پیشنهادی
از سوی معاونت بررسی اقتصادی اتاق تهران ارائه شد گزارش اتاق بازرگانی تهران از وضعیت رکود تورمی کشور طی چند سال
از سوی معاونت بررسی اقتصادی اتاق تهران ارائه شدگزارش اتاق بازرگانی تهران از وضعیت رکود تورمی کشور طی چند سال اخیر روند نزولی رشد کشاورزی در سال قبلمعاونت بررسی اقتصادی اتاق بازرگانی تهران گزارشی از وضعیت رکود تورمی کشور طی چند سال اخیر منتشر کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاراستاد اقتصاد دانشگاه علامه تشریح کرد عوامل رکود تورمی و راههای خروج/ نقش کاهش ارزش پول و افزایش نرخ ارز
استاد اقتصاد دانشگاه علامه تشریح کردعوامل رکود تورمی و راههای خروج نقش کاهش ارزش پول و افزایش نرخ ارزاستاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه کاهش ارزش پول و افزایش نرخ ارز رکود تورمی در ایران را رقم میزند سایر عوامل تشدید این معضل و راههای خروج را تشریح کرد به گزارتقای ظرفیت جذب سرمایه ضرورت خروج اقتصاد از رکود تورمی
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۲ اصلاحات نهادی پیششرط اساسی خروج اقتصاد ایران از رکود تورمی است چرا که این اقتصاد در موقعیتی قرار ندارد که سیاستهای کلاسیک پاسخگوی خروج آن از رکود تورمی باشد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی دینی ترکمان اقتصاددان - در نشگلستان دروازه بزرگ اقتصادی کالا برای کشور ما و آسیای میانه است
سفیر قزاقستان در ایران گلستان دروازه بزرگ اقتصادی کالا برای کشور ما و آسیای میانه است گرگان - ایرنا - سفیر قزاقستان در جمهوری اسلامی ایران گفت با توجه به شرایط و قرار گرفتن استان گلستان در نوار مرزی شمالی ایران این استان دروازه بزرگ اقتصادی و تجارت کالا و خدمات با کشور ما و سانماینده مجلس: اجرای فازدوم هدفمندی یارانه ها نیاز اقتصاد کشور است
نماینده مجلس اجرای فازدوم هدفمندی یارانه ها نیاز اقتصاد کشور است زنجان - ایرنا - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها در راستای تحول اقتصاد کشور ضروری است محسن علیمردانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ضرورت اجرای فاز داقتصاد تولید محور راهکار خروج از رکود تورمی
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۴ یک اقتصاددان راهکار برون رفت از شرایط رکود تورمی اقتصاد را در ارتقای بهره وری دانست و گفت اقتصاد باید بر محور تولید قرار گیرد به گزارش خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا فرشاد مومنی ادامه داد متاسفانه به دلیل برخی سیاستهای نادرست بهره وری و تولید دروضعیت امروز اقتصاد کشور،به علت دوری از تعالیم اسلامی است
وضعیت امروز اقتصاد کشور به علت دوری از تعالیم اسلامی است شیراز- ایرنا- امام جمعه شهرک های غرب شیراز گفت یکی از دلایل عمده رشد اقتصاد اروپا و غرب همزمانی آنها با اهداف کلیساست و یکی از دلایل اصلی عقب ماندن بخش اقتصاد در کشور ما دور شدن از تعالیم اسلامی است به گزارش ایرنا حجت الهدفمندی یارانه ها جراحی بزرگ در اقتصاد کشور است
هدفمندی یارانه ها جراحی بزرگ در اقتصاد کشور است سقز- ایرنا- معاون فرماندار سقز هدفمندی یارانه ها را جراحی بزرگ در اقتصاد ایران برشمرد و گفت نقش خود اظهاری مردم در عدم دریافت یارانه ها کمک بزرگی به اقتصاد خانواده های نیازمند و اقتصاد کشور خواهد کرد به گزارش ایرنا اسماعیل رستم پفتحیپور درجلسه علنی امروز مجلس: اقتصاد مقاومتی پاسخی به نیازهای کشور است
فتحیپور درجلسه علنی امروز مجلس اقتصاد مقاومتی پاسخی به نیازهای کشور استرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اقتصاد مقاومتی را پاسخی به نیازهای امروز کشور عنوان کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس ارسلان فتحیپور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در جلسه علنی امروز سه شنبه 26 فروردین ماهمعرفی بنگاههای اقتصادی برتر کشور در پنجمین جشنواره ملی بهره وری
معرفی بنگاههای اقتصادی برتر کشور در پنجمین جشنواره ملی بهره وری همزمان با آیین بزرگداشت روز ملی بهره وری و در پنجمین جشنواره ملی بهره وری کشور بنگاهای اقتصادی بازرگانی خدماتی و صنعتی برتر که طی یک دوره پنجساله گذشته بیشترین بهره وری را داشته اند معرفی و به آنها تندیس ملیرئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سنندج: توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور نیازمند تلاش و عزم همگانی است
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سنندج توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور نیازمند تلاش و عزم همگانی استرئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سنندج نقش هنرمندان و فعالان رسانهای را در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب مهم و کلیدی عنوان کرد و گفت توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور نیازمند تلاش و عفازدوم هدفمندی یارانه اقتصاد کشور را شکوفا می کند
فازدوم هدفمندی یارانه اقتصاد کشور را شکوفا می کند تهران بزرگ -ایرنا - یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه با اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانه ها برکات مثبتی در بخش های اشتغال تولید و سلامت حاصل خواهد شد گفت اجرای این قانون اقتصاد کشور را شکوفا می کند علی بروغنی روز چهارشنبه در گفتیک مسوول: مشکل امروز کشور، ندیدن خوبی ها و بزرگ کردن بدی هاست
یک مسوول مشکل امروز کشور ندیدن خوبی ها و بزرگ کردن بدی هاست کرمانشاه - ایرنا - جانشین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان کرمانشاه ندیدن خوبی ها و بزرگ کردن بدی ها را یکی از مهم ترین مشکلات کشور در شرایط کنونی دانست به گزارش خبرنگار ایرنا سردار علی اکبر کرمی روتوسعه سرمایهگذاریهای موثر چین در پروژههای اقتصادی کشور
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۹ وزیر امور اقتصادی و دارایی در دیدار با مقامات اقتصادی چین درخصوص توسعه سرمایهگذاریهای موثر چین در زیرساختها و پروژههای اقتصادی کشور بحث و تبادل نظر کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی طیب نیا که در راس یک هیات از مقامات اقتصادی اعشایر، رکن اقتصاد مقاومتی، نیازمند حمایت
عشایر رکن اقتصاد مقاومتی نیازمند حمایت بوشهر- ایرنا - عشایر با سخت کوشی درزمینه دامداری کشاورزی و صنایع دستی در تامین مواد غذایی جامعه نقشی اساسی دارند که در صورت حمایت می توانند به رکن و و نماد اقتصاد مقاومتی و تولید ملی تبدیل شوند به گزارش ایرنا اگرچه همه اقشار جامعه درحمتوسعه سرمایه گذاری های موثر چین در پروژه های اقتصادی کشور
وزیر اقتصاد اعلام کرد توسعه سرمایه گذاری های موثر چین در پروژه های اقتصادی کشور تهران - ایرنا - وزیر امور اقتصادی و دارایی در دیدار با مقامات اقتصادی چین درخصوص توسعه سرمایه گذاری های موثر چین در زیرساخت ها و پروژه های اقتصادی کشور بحث و تبادل نظر کرد و از توسعه سرمایه گذاری هاچرخه اقتصاد و پیشرفت کشور نیازمند نسلی سالم و با نشاط
چرخه اقتصاد و پیشرفت کشور نیازمند نسلی سالم و با نشاط خبرگزاری پانا مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت چرخه اقتصاد و پیشرفت کشور باید به دست نسلی سالم و با نشاط برسد و این اصل بدون توجه به بحث سلامتی امکان پذیر نیست ۱۳۹۳ دوشنبه ۱ ارديبهشت ساعت 13 18 به گزارش-
اقتصادی
پربازدیدترینها