واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مالزیایی ها خواستار اعتراض گسترده به سفر اوباما شدند کوالالامپور - ایرنا – ائتلاف مخالفان دولت و سوسیالیست های مالزی خواستار اعتراض مردم به سفر باراک اوباما رییس جمهور آمریکا به این کشور شدند.
به گزارش ایرنا، چهره های مخالف دولت مالزی تاکید دارند که رئیس جمهور آمریکا در این سفر کوالالامپور را برای امضای پیمان همکاری های فرا-اقیانوسیه ای موسوم به ترانس پاسفیک (تی.پی.پی) تحت فشار قرار می دهد.
باراک اوباما که امروز سفرش را در یک تور آسیایی از ژاپن آغاز می کند، از کره جنوبی، مالزی و فیلیپین نیز دیدن خواهد کرد.
وی ششم اردیبهشت برای سفری سه روزه وارد کوالالامپور می شود و نخستین رییس جمهور آمریکا است که طی پنجاه سال گذشته به این کشور جنوب شرق آسیا سفر می کند.
گروهی از مسلمانان مالزی روز جمعه گذشته در اعتراض به سفر باراک اوباما به این کشور مقابل سفارت آمریکا در کوالالامپور تجمع کردند.
سیاستمداران مالزی پس از برخی مخالفت ها در این کشور با حرکت های اعتراضی به سفر اوباما، تاکید کردند امکان دارد مالزی در این سفر تحت فشار بیشتری برای امضای پیمان همکاری های فرا-اقیانوسیه ای قرار گیرد و باید اعتراض عمومی شکل بگیرد.
برخی مخالفان دولت مالزی معتقدند رییس جمهور آمریکا ممکن است در توکیو با مقامات ژاپنی بر سر پیمان همکاری های فرا-اقیانوسیه ای معامله ای انجام دهد و فشار بر کوالالامپور برای امضای این پیمان افزایش یابد.
مخالفان دولت مالزی از مردم خواسته اند اعتراضات به سفر اوباما را با توجه به فشار احتمالی رییس جمهور آمریکا با طرح موضوعات پرواز ام.اچ 370، عدم امنیت در مالزی و کاهش سرمایه گذاری افزایش دهند.
گروهی مالزیایی اسفند ماه نیز با شمایل زامبی در تجمعی به مذاکرات نهایی کردن پیمان همکاری های فرا-اقیانوسیه ای و امضای این پیمان توسط مقامات کوالالامپور اعتراض کردند.
اقتصاددانان مالزی نگرانند این پیمان تجاری منجر به ایجاد مشکلاتی برای شهروندان مالزی به منظور دسترسی به داروهای ارزان قیمت شود، هر چند دولتمردان تاکید دارند منافع ملی به خطر نمی افتد.
مخالفان این پیمان در مالزی تاکیددارند آمریکا با استفاده از تاکتیک زور به دنبال ورود مالزی به پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک است و امکان تحت فشار قرار گرفتن این کشور در آستانه سفر باراک اوباما به منطقه وجود دارد.
استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور، آمریکا و ویتنام که 40 درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می دهند در مذاکرات این پیمان حضور دارند.
ماهاتیر محمد نخست وزیر پیشین مالزی نیز از مخالفین پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک است و تاکید دارد مالزی طرف بازنده این توافقنامه است.
آساق**1611
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]